آخرین دادههای سامانه پایش کیفی هوای کشور نشان میدهد، هوای اهواز روز چهارشنبه در وضعیت قرمز و ناسالم قرار گرفت. در ادامه به میزان شاخص آلودگی هوا ی اهواز امروز چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ می پردازیم.
میزان شاخص آلودگی هوای اهواز امروز چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲
براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۹ صبح براساس اندازهگیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، وضعیت هوا در ایستگاههای شهر اهواز شامل استانداری، حفاری، نیوساید و اداره کل محیط زیست به ترتیب با شاخصهای ۱۵۴، ۱۶۰، ۱۵۲ و ۱۵۵ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت ناسالم یا قرمز قرار دارند.
همچنین وضعیت هوای شهر آبادان با شاخص ۱۱۴، سوسنگرد ۱۱۲، شادگان ۱۲۴، کارون ۱۰۱، ماهشهر ۱۱۰ و هندیجان ۱۳۵ در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس گزارش شده است.
هوای شهرهای اندیمشک، ایذه، دزفول، رامشیر و شوشتر به علت نبود آلودگی، قابل قبول اعلام شده است.
براساس این گزارش وضعیت هوای شهر امیدیه، بهبهان، پتروشیمی مسجدسلیمان، حمیدیه، رامهرمز، شوش و گتوند با شاخص زیر ۵۰ در وضعیت سالم و پاک قرار گرفت.
روز گذشته نیز هوای ۲ شهر استان در وضعیت ناسالم بود.
کمیته اضطرار آلودگی هوای استان مدارس برخی شهرهای استان را در روز سهشنبه غیر حضوری اعلام کرد.
طی ۲ ماه اخیر هوای اهواز و برخی شهرهای استان در وضعیت ناسالم قرار داشته است. هر چند آخرین بارندگیهای موجب شد تا برای یک روز هوای اهواز و برخی شهرها از آلایندهها پاک شود اما با گذشت چند روز پس از باران، آلودگی هوا بار دیگر برخی شهرهای استان را درگیر کرده است.
پس از مصوبه کمیته اضطرار آلودگی هوای استان مبنی بر توقف آتشسوزی مزارع نیشکر با توجه به اعلام وضعیت شرایط سکون و پایداری هوا در هفته گذشته، اداره کل حفاظت محیط زیست علیه سه شرکت کشت و صنعت نیشکر بخاطر آتشسوزی شبانه مزارع نیشکر و ایجاد آلودگی هوا شکایت کردند.
مسئولان محیط زیست استان سوزاندن مزارع نیشکر و شلتوک و فعالیت برخی صنایع را از جمله عوامل اصلی آلودگی هوا عنوان کردهاند.
براساس این گزارش وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و… موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.
افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا ” ناسالم” است، باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیتها را کاهش دهند.
براساس طبقهبندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
استان خوزستان ۲۵ ایستگاه پایش کیفی هوا دارد.