قطع دارو در طول درمان موجب مقاومت میکروبی می‌شود

نوشین محمدحسینی، مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو در مورد مصرف ۵۰ درصد ایرانیان از آنتی بیوتیک گفت: آنتی بیوتیک فقط در بیماری‌های ناشی از تکثیر باکتری در بدن تجویز می‌شود که برای هر باکتری مشخصی هم یک آنتی بیوتیک خاصی توسط پزشک انتخاب و تجویز می‌شود.

وی افزود: با مصرف خودسرانه و بی رویه آنتی بیوتیک دو اتفاق خیلی بد در بدن می‌افتد؛ اگر فردی مسکن یا هر دارویی را بی رویه استفاده کند، فقط به خودش آسیب می‌زند؛ اما در مورد آنتی بیوتیک ها این طور نیست. چون با پرورش میکروب مقاوم در بدن فردی که از دارو به صورت نامناسب استفاده می‌کند، علاوه بر خود بیمار، به کسانی که حتی آنتی بیوتیک استفاده نکرده اند هم آسیب جدی وارد خواهد شد.

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو اظهار کرد: معمولاً کسانی هستند که دارو‌ها را درست مصرف نمی‌کنند؛ یعنی به محض بهتر شدن دارو‌ها را قطع می‌کنند، اما مجدداً به همان بیماری مبتلا می‌شوند و همین قطع کردن دارو در طول درمان باعث بروز مقاومت میکروبی می‌شود.

محمدحسینی عنوان کرد: ما و کل دنیا با این خطر بزرگ مواجهیم که به روزی برگردیم که آنتی بیوتیک کشف نشده بود. اگر آنتی بیوتیکی وجود نداشته باشد هیچ جراحی قابل انجام نیست و خیلی شیمی درمانی‌ها و پیوند‌ها قابل انجام نخواهند بود و ممکن است افراد مانند قبل از کشف شدن پنی سیلین، با یک بیماری ساده جان خود را از دست دهند.

وی با اظهار این که مصرف آنتی بیوتیک‌های گروه تحت مراقبت در کشورمان به شدت زیاد شده است، گفت: از جمله این آنتی بیوتیک ها، آموکسی سیلین است که از مردم تقاضا می‌کنیم به هیچ عنوان برای گلودرد و سرماخوردگی از آنتی بیوتیک استفاده نکنند مگر این که پزشک تشخیص دهد.

قطع دارو در طول درمان موجب مقاومت میکروبی می‌شود

محمدحسینی عنوان کرد: تنها اثری که آنتی بیوتیک در بیماری‌های ویروسی خواهد داشت از بین بردن میکروب‌های خوب داخل روده ها است که در نهایت موجب ضعیف‌تر شدن بدن بیمار و طولانی‌تر شدن دوره بیماری خواهد شد.