نخستین گروه از زائران ایرانی بیتالله الحرام 22 خرداد ماه به مدینه منوره اعزام شدند. این کاروانها طی پنج شب اقامت در این شهر، به زیارت مضجع شریف رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه بقیع(ع) و همینطور اقامه نماز و دعا در مسجدالنبی(ص) پرداختند.
زائران ایرانی همچنین ضمن شرکت در آیینهای فرهنگی، معنوی و آموزشی کاروانها، از اماکن تاریخی و مذهبی این شهر مقدس نیز بازدید داشتند و با توضیحات روحانیون کاروان سفر به عمق تاریخ اسلام را نیز تجربه کردند.
در مجموع، پنج میقات که محل احرام بستن است، در اطراف مدینه وجود دارد. روز جمعه (27 خرداد ماه) همه 1180 زائر در قالب 9 کاروان، شبهنگام وارد میقات شجره شدند تا پس از پوشیدن لباس احرام، با حمل و نقل برون شهری عازم مکه مکرمه شوند. بیش 530 مرد و بیش از 640 نفر زن شب گذشته در مسجد شجره جمع شدند تا با ذکر تلبیه «لَبَّیکَ الَّلهُمَّ لَبَّیْکَ، لَبَّیْکَ لا شَریکَ لَکَ لَبَّیْکَ...» دعوت پروردگارشان را اجابت کنند و همنوا با این ندای ملکوتی رهسپار خانه خدا شوند.
در مسجد شجره نیز نیروهای فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری از یک ساعت پیش از نماز مغرب، در انتظار زائران بودند تا آنان را در انجام صحیح اعمال راهنمایی کنند. در کنار فعالیت روحانیون کاروانها در بخش مردان، معینه ها نیز در بخش بانوان وظیفه هدایت آنان را بر عهده داشتند؛ همچنین از سوی بعثه مقام معظم رهبری یک قاری و یک مکبر همراه کاروانها شدند تا با صدای زیبا لحظات ناب زائران را رنگ عاشقی بخشند. زائرانی که با لباس یکدست سفید و تکبیرگویی جمعی به نمایش اتحاد و بندگی پروردگارشان پرداختند.
این زائران پس از بهجای آوردن نماز جماعت مغرب همراه با حاجیان کشورهای دیگر، نماز عشا را نیز در همان محل به امامت حجتالاسلام عباس ظهیری، از روحانیون بعثه مقام معظم رهبری و مسئول شورای استفتای مدینه منوره اقامه کردند و پس از احرام و ذکر تلبیه با هزاران آرزو و امید سوار اتوبوسها شدند تا پس از طی حدود چهار ساعت به ملاقات خانه خدا برسند.
روز جمعه همچنین در حدود 1500 نفر از زائران «مدینه بعد» شامل حدود 800 نفر زن و 700 نفر مرد در قالب 11 کاروان، مستقیماً از ایران وارد جده شدند تا پس از احرام در میقات لبیکگویان برای انجام اعمال عمره تمتع عازم مکه مکرمه شوند.