سرویس اجتماعی افکار نیوز - کارشناسان می گویند انجام لقاح مصنوعی (IVF) در مقایسه با بارداری طبیعی خطرات بیشتری دارد و درصد زایمان چند قلو را هم افزایش می دهد.
کالج رویال پزشکان زنان و زایمان در بریتانیا گزارش می دهد که استفاده از تکنیک لقاح مصنوعی خطر زایمان زودرس، کم وزنی در جنین و نقایص مادرزادی را بالا می برد.
البته در این گزارش آمده است که بیشتر نوزادانی که از این طریق متولد می شوند، به اندازه نوزادان دیگر سالم هستند.
در بریتانیا یک درصد از زایمانها از طریق لقاح مصنوعی صورت می گیرد. پیشرفت در پژوهشها هم نشان می دهد به زوجهایی که قادر نیستند به طور طبیعی باردار شوند کمک می کند تا در سنین بالاتر بچه دار شوند.
به گزارش افکار نیوز، کمیته مشاوره علمی کالج رویال خطر بارداری از طریق لقاح مصنوعی را بررسی کرده است و می گوید از جمله خطرهای آن زایمانهای دوقلو یا چند قلو است.
طبق این گزارش از هر ۴ نفر در بریتانیا که از طریق لقاح مصنوعی باردار می شوند، یک نفر صاحب فرزندان دو یا چند قلو می شود. دلیل آن قرار دادن دو تا سه جنین در رحم مادر است.
در این گزارش آمده است که لقاح مصنوعی خطر زایمان زودرس را ۲۳ درصد افزایش می دهد اما خطر آن همچنان پایین باقی می ماند.
بر اساس این گزارش نوزادانی که از این طریق به دنیا می آیند هم کم وزن ترند. نارسایی قلبی، لب شکری و نقایص مادرزادی هم در این نوزادان دیده می شود.
بنا به این گزارش پنج درصد نوزادان در دنیا با نقایص بدنیا می آیند اما این آمار در نوزادان لقاح مصنوعی حدودا یک سوم(سی درصد) بیشتر است. طبق این گزارش فرقی در رشد مغزی، توان برقراری ارتباط و رفتار نوزادان لقاح مصنوعی دیده نمی شود.
پروفسور جنی کورینکزوک، مدیر " ان پی ای یو "(National Perinatal Epidemiology Unit) در دانشگاه آکسفورد می گوید: " در بارداریهایی که از راه لقاح مصنوعی انجام می گیرند، خطر نتایج نامطلوب و مشکلات بیشتر است اما بیشتر نوزادانی که از این راه متولد می شوند مانند نوزادان دیگر خواهند بود. "
او گفت ممکن است دلیل زایمانهایی که نتایج نامطلوب دارند و مشکل ساز هستند نوع معالجه و سن بالا در مادران باشد.
شناسه خبر:
۱۱۰۰۰۷
زایمان با لقاح مصنوعی خطرات بیشتری دارد
استفاده از تکنیک لقاح مصنوعی خطر زایمان زودرس، کم وزنی در جنین و نقایص مادرزادی را بالا می برد.
۰