احتمال آسیب به سلول‌های جداره رگ‌ها در مبتلایان به کرونا

 ترومبوز به حالتی اطلاق می‌شود که یک لخته خونی در رگ‌ها ایجاد شده و مانع از خونرسانی به اندام‌ها و بافت‌های اطراف آن شود. در صورتی که این لخته خونی شروع به حرکت کند به آن آمبولی می‌گویند.

یکی از موارد رایج درباره همه گیری کرونا، ایجاد ترومبوز قلبی در بیماران مبتلا بوده است. دانشمندان تئوری‌های مختلفی را درباره دلیل بروز این موضوع مطرح می‌کنند. با این حال، تحقیقات دانشمندان آمریکایی در نهایت باعث شفاف شدن بیشتر موضوع شد.

در همین راستا، پژوهشگران اقدام به بررسی نمونه‌های بافت‌های قلب بیماران کرونایی که جان خود را از دست داده بودند، کردند. دانشمندان همانطور که از پیش انتظار داشتند، شاهد لخته‌های خونی در رگ‌های قلب بودند اما تغییرات در سلول‌های پوشاننده رگ‌های قلب حتی بدون ترومبوز هم قابل مشاهده بود.

داده‌ها نشان می‌دهد لخته شدن بیش از حد خون به دلیل فعالیت گونه‌ای خاص از گلبول‌های سفید خون موسوم به نوتروفیل‌ها دلیل این موضوع بوده است.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: تجربه نشان داده است تغییر در سلول‌های داخلی جداره رگ‌ها می‌تواند باعث طیف گسترده‌ای از آسیب‌ها از جمله ترومبوز شود. اصلی‌ترین دلیل بروز لخته خونی در بیماران کرونایی و جان باختن آن‌ها نیز همین تغییرات در سلول‌های داخلی رگ است.

 

با گذشت دو سال از همه گیری کرونا در جهان، درصد قابل توجهی از بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری می‌شوند در خطر آسیب‌های قلبی قرار دارند. ترومبوز ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ باعث انسداد رگ‌های کرونری که مسئولیت خونرسانی به بافت قلب را دارند می‌شود و این موضوع در نهایت می‌تواند به مرگ بیمار منجر شود.