در حال حاضر متناسب سازی حقوق و مستمری بازنشستگان به طور متوسط بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هر ماه هزینه بیشتری را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرده است و این مساله این سازمان را در مشکلات مالی بزرگی قرار داده است.
پیشتر رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران اعلام کرده بود که هم اکنون منابع سازمان تامین اجتماعی هر ماه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان است، اما مصارف این سازمان ۲۲ هزار میلیارد تومان می شود، این نشان می دهد که منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی با یکدیگر همخوانی ندارد.
وی گفت: در این شرایط که شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت ها و تورم هستیم با وجود افزایش قابل توجه مستمری بازنشستگان در سال جاری فقط برای بازنشستگان جز شرمندگی از خانواده چیزی دیگری باقی نماینده است.
ریشه تورم دو رقمی در ایران به ساختارهای غلط اقتصادی برمی گردد
آمارها نشان می دهند که طی پنج دهه اخیر تورم دو رقمی اقتصاد ملی برای خانواده ها نگرانی های زیادی را به وجود آورده است و ریشه این مساله مهم را باید در سوء مدیریت ها، ساختارهای غلط اقتصاد ایران، کسری بودجه مستمر، رشد بیش از حد و نامتناسب نقدینگی جستجو کرد.
کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه آن کاهش قدرت خرید حقوق، دستمزدها و مستمری های بازنشستگان و تورم شدید همراه با رشد قیمتها، قدرت خرید مردم را به حداقل رسانده و در نتیجه هرچه حقوق و مستمری بازنشستگان بیشتر شود بازهم قدرت خرید آنها نسبت به افزایش قیمت کالا و خدمات هر ماه کمتر می شود
کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه آن کاهش قدرت خرید حقوق، دستمزدها و مستمری های بازنشستگان و تورم شدید همراه با رشد قیمتها، قدرت خرید مردم را به حداقل رسانده و در نتیجه هرچه حقوق و مستمری بازنشستگان بیشتر شود بازهم قدرت خرید آنها نسبت به افزایش قیمت کالا و خدمات هر ماه کمتر می شود.
تجربه نشان داده است که هرچه تورم در حال رشد باشد، قدرت خرید و درآمدهای ثابت کاهش مییابد و در نتیجه شکاف طبقاتی افزایش یافته و خط فقر افزایش مییابد در این صورت تورم موجب افزایش نارضایتی عموم مردم در جامعه میشود.
هم اکنون هزینه سبد خانواده ها به حدود ۱۰ میلیون تومان رسیده و حقوق حداقل بگیران تامین اجتماعی نیز به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته، اما این حقوق فقط ۴۰ درصد هزینه های بازنشستگان را پوشش می دهد
حقوق فقط ۴۰ درصد هزینه های بازنشستگان را پوشش می دهد
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران معتقد است هم اکنون هزینه سبد خانواده ها به حدود ۱۰ میلیون تومان رسیده و حقوق حداقل بگیران تامین اجتماعی نیز به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته، اما این حقوق فقط ۴۰ درصد هزینه های بازنشستگان را پوشش می دهد.
دهقان کیا بیان کرد: در ۴ ماهه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته قیمت ها را تا ۷۹ درصد افزایش یافته در حالی که با متناسب سازی، حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی ۵۰ درصد افزایش یافته است و این نشان می دهد که هرچه مستمری ها افزایش یابد بازهم قدرت خرید بازنشستگان کم می شود.
به گفته وی، این شرایط سبب می شود که تورم و افزایش قیمت ها، مستمری بازنشستگان را بلعیده و قدرت خرید آنها را ضعیف کرده و در نهایت سفره خالی بازنشسته ها هر روز نسبت به روز گذشته کوچکتر می شود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران تاکید کرد: انتظار داشتیم که دولت تورم را کنترل کند و همزمان با متناسب سازی قدرت خرید مردم افزایش یابد، اما تورم بیش از ۴۱ درصدی همه اقدامات را در این زمینه بی فایده کرده است.
چاپ پول بدون پشتوانه و افزایش نقدینگی در جامعه تورم را شدت می بخشد و این مساله نشان از این است که هرچه حقوق ما را افزایش دادند، ۲ برابر آن جیب ما را خالی می کنند و ما طعم شیرینی افزایش مستمری خود را نمی توانیم بچشیم
این مقام مسئول در کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران می گوید چاپ پول بدون پشتوانه و افزایش نقدینگی در جامعه تورم را شدت می بخشد و این مساله نشان از این است که هرچه حقوق ما را افزایش دادند، ۲ برابر آن جیب ما را خالی می کنند و ما طعم شیرینی افزایش مستمری خود را نمی توانیم بچشیم.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در پایان با اشاره به هزینه افزایش حقوق بازنشستگان یادآورشد: افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان و سایر هزینه های جانبی به طور متوسط ماهانه بین ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان هزینه بیشتری را به تامین اجتماعی تحمیل کرده است و جا دارد دولت به پرداخت بدهی خود به تامین اجتماعی اهتمام ویژه ای داشته باشد.