علیرضا زالی ،رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره وضعیت کرونای استان تهران ، اظهار کرد: در حال حاضر مجموع بیماران بستری در بخشهای تخصیص یافته به کرونا دو هزار و ۴۱۴نفر است که نسبت به هفته گذشته حدود ۱۲درصد رشد را نشان میدهد.
وی افزود: از این تعداد، ۸۷۲ بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند که این آمار نسبت به هفته قبل حدود شش درصد افزایش داشته است.
زالی ادامه داد: مجموع بیمارانی که ۲۴ساعت گذشته به عنوان بیمار سرپایی مراجعه کردهاند، حدود ۳۵۰۰نفر است، زیرا معمولا در روزهای تعطیل مراجعه به مراکز بهداشتی کمتر از روزهای عادی است.
وی با بیان اینکه در ۲۴ساعت اخیر ۲۷۲بیمار کرونایی نیز از بیمارستانها مرخص شدهاند، یادآور شد: آمار بستریهای بیمارستانی و مراقبتهای ویژه نسبت به هفته قبل رشد داشته است.
زالی افزود: به نظر میرسد در این هفته باید منتظر آن باشیم که بین میزان ترخیص و میزان بستری یک توازن منفی ایجاد شود.
وی یادآور شد: در ۲۴ساعت گذشته تعداد بیماران بستری جدید نسبت به بیماران ترخیص شده افزایش یافته است.
زالی با بیان اینکه استان تهران با توجه به شاخصها شهر زرد کرونایی تلقی میشود، گفت: در نوروز عمدتا تهران مبدا سفر است و شاید بالاترین میزان سفرهای نوروزی به تهران اختصاص یابد، بررسیهای اخیر نشان داد تعطیلات آخر هفته در طول یک ماه گذشته معمولا بین ۲۷تا ۳۳درصد مبدا سفرهای بین شهری استان تهران بوده است؛ بنابراین ممکن است در تعطیلات نوروزی این عدد نیز افزایش یابد.
وی این موضوع که تهران عمدتا مبدا سفرهای نوروزی است و کمتر به عنوان مقصد قرار می گیرد را تا حدی باعث افزایش نگرانیها دانست و افزود: معمولا تهرانیها برای سفرهای خود شهرها و استانهای مختلفی را انتخاب میکنند و تا کنون ۲۸استان کشور قطعا به ویروس جهش یافته آلوده شده اند.
زالی با بیان اینکه زودرس ترین آلوده شدن را در استان تهران شاهد بودهایم، گفت: اگر استان تهران و استان خوزستان را به عنوان بالاترین درصد میزان ورودی و خروجی ویروس جهش یافته کنار بگذاریم، آذربایجان غربی و مرکزی جز استانهایی هستند که درصد بالایی از ویروس جهش یافته را داشتهاند که بخشی از آن به خاطر وضعیت آزمایشگاهی و انجام تستهای توالی است.
وی افزود: بنابراین قطعا ما با این سناریوی تلخ رو به رو هستیم که ویروس جهش یافته در کل کشور به چرخش درآمده و امیدواریم که سفرهای نوروزی به گونهای نشود که در این چرخش مجدد و سویههای مقاوم به درمان مشکل ایجاد کند.