جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست شورای فرماندهی ستاد مدیریت بیماری کرونا در تهران که صبح امروز هفدهم اسفند با محوریت واکسن کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: واکسن کووپارس یک واکسن نو ترکیب است و اولین مرحله فاز انسانی آن در مجتمع بیمارستانی حضرت رسول اکرم آغاز شده است. تا به امروز ۱۳ نفر این واکسن را دریافت کرده اند و خوشبختانه هیچ عارضه جدی در آنها دیده نشده است. از روز سهشنبه هفته جاری واکسن کووپارس به ۱۱۳ نفر دیگر تزریق خواهد شد که امیدواریم تا پایان سال این کار پایان یابد.
او ادامه داد: بعد از اجرای موفقیت آمیز فاز اول مطالعات انسانی واکسن کووپارس، این واکسن در مرحله دوم به دو گروه ۲۵۰ نفره تزریق خواهد شد که امیدواریم بعد از اخذ مجوز توسط سازمان غذا و دارو فاز سوم این واکسن به شکل تولید انبوه آغاز شود.
به گفته این مقام مسئول، انجام فازهای انسانی یک و دو واکسن کووپارس حدود چهار ماه به طول میانجامد و امیدواریم مطالعات بالینی این واکسن نو ترکیب انجام شود و به قدرتی در زمینه تولید واکسن برسیم.
کوهپایه زاده گفت: هیچ واکسنی بالاتر از رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند زدن ماسک و شستن دستها در برابر کرونا موثر نیست، اما واکسن نقش برجستهای را در مبارزه با این ویروس ایفا خواهد کرد.
او بیان کرد: براساس مطالعاتی که انجام گرفته به نظر میرسد که واکسن کووپارس در برابر جهشهای ویروس کرونا شکست نخواهد خورد.
این مقام مسئول تاکید کرد: واکسن استنشاقی که به صورت اسپری است بعد از تزریق واکسن برای پیشگیری از انتشار احتمالی ویروس داخل حلق کاربرد دارد.
انجام واکسیناسیون به زودی در کشورها انجام نمی شود
حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست اظهار کرد: امروزه کارهای خوبی در زمینه واکسن های کرونا توسط شرکت های دانش بنیان انجام شده است. ویروس کرونا بنا بر فرمایش رهبری یک ویروس منحوسی است که هر روز رنگ عوض می کند.
شهریاری ادامه داد: متاسفانه برخی از مردم دستورالعمل های بهداشتی را به خوبی رعایت نمی کنند در حالی که رعایت این نکات بهترین راه برای مقابله با ویروس کرونا است و مردم باید مسائل بهداشتی را تا انجام واکسیناسیون به طور دقیق رعایت کنند.
او گفت: انجام واکسیناسیون در برابر کرونا به زودی در کشورها انجام نمی شود و ما هنوز نمی دانیم که این واکسن ها بر روی ویروس های جهش یافته چقدر اثر بخش است.
این مقام مسئول بیان کرد: این مقدار واکسن که به کشور وارد شده کم است و مردم باید دستورالعمل های بهداشتی مانند زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
آغاز فاز دوم تزریق واکسن روسی در بیمارستان بقیه الله از فردا
در ادامه صمدی نیا رئیس بیمارستان بقیه الله اظهار کرد: با شیوع بیماری کرونا تعداد ۱۰ هزار و ۴۰۰ بیمار کرونایی در این بیمارستان بستری شدهاند که اقدامات درمانی خوبی بر روی آنها انجام گرفته است.
او افزود: میزان فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در حدود ۱۰/۸ درصد است و کمتر از ۱۰۰ بیمار در بیمارستان بستری هستند. در اوج بیماری کرونا حدود ۹۵۰ بیمار در شش بخش بستری بودند.
صمدی نیا بیان کرد: در حال حاضر ۵ درصد از کارمندان این بیمارستان، واکسن روسی اسپوتنیک وی را تزریق کرده اند و خوشبختانه تا به امروز هیچ عارضهای در آنها دیده نشده است؛ از فردا نیز وارد فاز دوم تزریق واکسن خواهیم شد.
او افزود: ما اولین بیمارستانی بودیم که وارد مرحله پلاسما درمانی شدیم که تاثیر خوبی بر روی بیماران کرونایی داشته است.
رئیس بیمارستان بقیه الله گفت: در حوزه طب سنتی تحقیقات خوبی انجام شده است به طوریکه برخی از داروهای گیاهی علائم و عوارض بیماری را کاهش داده است اما نیازمند تحقیق بیشتری هستند.
صمدی نیا افزود: در حوزه ساخت واکسن مبتنی بر ویروس کشته شده و واکسن نو ترکیب مطالعاتی را انجام داده ایم. ساخت واکسن ویروس کشته شده با حمایت معاونت علمی و واکسن نوترکیب با حمایت سپاه در حال انجام است.