صدرالدین علیپور درباره اجرای پایلوت طرح کاپ (کاهش پسماند ) در 6 منطقه از مناطق 22 گانه پایتخت اظهار کرد: با شروع دوره های آموزشی و اطلاع رسانی به شهروندان، قرار است در آینده ای نزدیک تمامی مناطق شهر تهران به طرح کاپ بپیوندند و با انتقال مخازن موجود در معابر به داخل ساختمانها، پسماندهای خشک باارزش به دور از دسترس زباله گردها از سایر پسماند ها جدا شود.
وی با تاکید بر دو مزیت مهم اجرای طرح کاپ همچون کاهش یا حذف پدیده مذموم زباله گردی و کاهش میزان تولید پسماند است، گفت: با توجه به گذشت بیش از 8 ماه از اجرای طرح کاپ شاهد کاهش قابل توجه میزان دفن پسماند بوده ایم که این خود نشان دهنده تاثیر طرح کاپ بر الگوی زندگی شهروندان است.
علیپور در تشریح مراحل اجرای طرح کاپ افزود: حذف مخازن از برخی از معابر شهر، کاهش تعداد ایستگاههای انتقال پسماند از ۱۱ مرکز به ۸ مرکز MRF (مرکز پردازش و بازیافت یکپارچه پسماندهای شهری) و حذف ۲۸ ایستگاه بازیافت از مراحل اجرای طرح کاپ و برنامه های در حال انجام این سازمان است.
به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران؛ با همپوشانی و پیوستگی گام های کاپ علاوه بر کاهش میزان پسماند ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه، پسماند خشک ارزشمند از دسترس زباله گردها خارج و پردازش و بازیافت پسماندها به نحو مطلوب تری انجام خواهد شد.
علیپور در ادامه با اشاره به اجرای طرح «شنبههای بدون پسماند» با هدف تسهیل در تعامل شهروندان با مدیریت شهری گفت: در قالب این طرح شهروندان روزهای شنبه پسماندهای خود را که در طول هفته تفکیک کرده اند به غرف بازیافت یا خودروهای ملودی تحویل می دهند. این طرح با هدف بهبود تفکیک پسماند در مبدا، کاهش حجم پسماند خشک، کم کردن رطوبت زباله تولیدی و در نهایت کاهش میزان ورودی پسماند به مقصد نهایی آن در آرادکوه و حفاظت از محیط زیست انجام می شود.
وی با تاکید بر تلاش برای تغییر عادات و رفتار مردم در برخورد با پسماند خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم نگرش کاهش پسماند در مبدا را در میان شهروندان به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم، به همین دلیل بازخورد رفتار اجتماعی، ایده ها و نظرات شهروندان در مورد طرح کاپ به صورت مستمر جمع آوری و مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد تا مشارکت شهروندان برای ارتقای این طرح افزایش یابد.