مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع یک رخداد نجومی طی فردا خبر داد و گفت: ساعت ۱۱:۱۱ دقیقه فردا ( پنجشنبه، ۱۱ دی) و در آخرین روز از سال پرمخاطره و کرونایی ۲۰۲۰ (۳۱ دسامبر)، رویداد پایانی نجومی این سال میلادی به وقوع میپیوندد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ادامه داد: در این رخداد نجومی، ستاره "β" سر پیکر پسین (Pollux - رأس التوأم المؤخر) اما قدری پر نورتر از ستاره α و یا سر پیکر پیشین (Castor - رأس التوأم المقدم) است که همان دوقلوهای صورت فلکی "دوپیکر" (جوزا - Gemini) هستند، در ۳.۸ درجه شمال کوژماه کاهنده قرار خواهد گرفت.
عتیقی با اشاره به اینکه در این ساعت این اجرام غروب کرده اند، توضیح داد: با توجه به وضعیت نور روز، مشاهده آنها حتی در صورت حضور در پهنه آسمان، امکان پذیر نیست. بامداد این تاریخ اگر به افق غربی آسمان قبل از روشنی هوا و طلوع مهر تابان نگاه شود، همنشینی ماه پس از بدر با این ستاره و با وجود نور زیاد ماه، به سختی با چشم قابل مشاهده است.
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری، در طبقه بندی شدت درخشش نور ستارگان صورتهای فلکی، پرنورترین ستاره آلفا و سپس بتا، کم نورتر است اما یکی از موارد استثنا در آسمان، صورت دو پیکر است. صورت فلکی دوپیکر (جوزا) سومین صورت فلکی از صور ۱۲ گانه منطقه البروج است.
شرح تصویر: نقشه آسمان در بامداد روز پنجشنبه ۱۱دی ۹۹ و تصویری نمادین از این صورت
گفتنی است، صورت فلکی دوپیکر که با نام عربی جوزا یا توأمین هم نامیده میشود یکی از صورتهای فلکی منطقه البروج است و در شبهای زمستان قابل مشاهده است. بین صورتهای فلکی گاو از شرق، خرچنگ از غرب، ارابهران از شمال و سگ کوچک و تکشاخ از جنوب واقع شده است. خوشه باز مسیه ۳۵ یا انجیسی ۲۱۶۸ با فاصلهٔ ۲۸۰۰ سال نوری از زمین در این صورت فلکی قرار دارد.