بازماندن دانشجویان از فضای آموزشی با شیوع کرونا

غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه زنده تلویزیونی، اظهار کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دارای یک سابقه ۲۰ ساله است.

او افزود: اهمیت به زندگی دانشجویی و زندگی تحصیلی باعث می‌شود که در درجه اول پیش از ورود دانشجویان به دانشگاه برنامه آموزشی برای آن‌ها تعریف می‌شود، چرا که یکی از ماموریت‌های مهم دانشگاه آموزش در چهارچوب رشته مدنظر است.

تعامل افراد در محیط دانشگاه باعث کسب هویت جدید می‌شود

غفاری تصریح کرد: زندگی تحصیلی فراتر از زندگی آموزشی است و دانشجو در فضای دانشگاه باید بسیاری از مطالب را یاد بگیرد. یکی از مهم‌ترین مطالب چگونگی قرار گرفتن در محیط متنوع و متکثری مانند دانشگاه است که تعاملات افراد با یکدیگر در این محیط‌ها باعث کسب هویت جدید خواهد شد.

او با بیان اینکه انتظار داریم دانشجویان فعالیتی را فراتر از محصل بودن انجام دهند، تاکید کرد: هیچ تردیدی نداریم که اهمیت فعالیت آموزشی در صدر جدول برای دانشجویان قرار دارد، اما دانشجو باید به جامعه بپیوندد و دانش فنی و حرفه‌ای خود را به درستی در این مکان استفاده کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: مهارت گفت‌وگو، نوشتن، ارتباط با دیگران، شناخت دیگران و ... مهارت‌های آموختنی هستند که باید در محیط دانشگاه آموزش داده شوند تا بتوانیم از این طریق به کسب هویت جدید یا خود شناسی و شناخت دیگران اقدام کنیم.

غفاری ادامه داد: دانشجو باید با ذخایر و میراث فرهنگی آشنا شود، در واقع وقتی فردی می‌خواهد خود را به عنوان یک ایرانی تحت نظام جمهوری اسلامی ایران تعریف کند باید عناصر مربوط به هویت دینی و ملی را بشناسد و ارزش‌های جغرافیایی و تاریخی آن را به خوبی فرا بگیرد.

او درباره وضعیت فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی در دوران کرونا، گفت: تقریبا نزدیک یک سال می‌شود که جهان درگیر ویروس کرونا شده است و در عرصه آموزشی یک و نیم میلیارد دانش آموز و دانشجو به علت بروز این بیماری از حضور در کلاس درس منع شده اند.

غفاری با بیان اینکه حدود ۷۶ درصد از جمعیت دانشجویی ما عملا از حضور در کلاس و فضا‌های آموزشی به علت کرونا بازمانده اند، تاکید کرد: تجربه و تعلیق دانشجویان از ورود به دانشگاه‌ها به علت شیوع ویروس کرونا بطور  حتم پیامد‌های گسترده‌ای را در عرصه و ساحت‌های مختلف به خصوص در عرصه فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: آموزش مجازی باعث شد تا یک تغییر فضایی جدید را تجربه کنیم، البته تا قبل از شیوع ویروس کرونا با این فضای دوگانه تا حدودی آشنا بودیم.

او درباره فعالیت تشکل‌های دانشجویی در دوران کرونا، اظهار کرد: وزارت علوم یک نوع بازآرایی را در ارتباط با فعالیت‌ها از همان روز‌های نخست کرونا در مراکز آموزشی و دانشگاهی به منظور ادامه فعالیت تشکل‌های دانشجویی به کار گرفت. همچنین در این زمینه پویش دانشجویی اقدامات زیادی را برای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و در امان ماندن از ویروس کرونا انجام داد.

غفاری با بیان اینکه در تمامی دانشگاه‌ها تشکل‌های دانشجویی از تنوع‌های خاصی برخوردار هستند، تاکید کرد: حدود ۸ هزار کانون دانشجویی در دانشگاه‌ها وجود دارد که در حوزه‌های ادبی، دینی، فرهنگی، تاریخی و اجتماعی فعالیت می‌کنند. از طرف دیگر ۹ هزار انجمن علمی وجود دارد و و تشکل‌های اسلامی در قالب بسیج دانشجویی و جامعه دانشجویی فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند.

او در پایان یادآوری کرد: از آنجایی که در آستانه سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی هستیم باید یاد و خاطره این شهید را گرامی بداریم، دانشگاه ها در سال گذشته هم پس از شهادت این فرد بزرگوار فعالیت های زیادی را انجام دادند، اما امسال به علت بروز ویروس کرونا قرارگاه سید علم الهدی قرار است یک برنامه متمرکز برای همه دانشگاه های کشور به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار کند و انتخاب این دانشگاه به این علت بود که حاج قاسم سلیمانی خودشان دانش آموخته این دانشگاه بودند و از طرفی دیگر استان کرمان زادگاه این شهید بوده است.