محدودیت تردد شبانه کرونا در دو هفته اخیر باعث شده بسیاری از خودروها از ساعت 9 شب تا 4 صبح تردد نکنند و فقط خودروهای مجاز حق تردد داشته باشند.
سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اجرای طرح محدودیتهای تردد در کشور اظهار کرد: از ابتدای اجرای طرح محدودیتهای تردد در کشور تاکنون براساس آنچه که ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ کرده است، علی رغم شرایط جوی بد نیروهای پلیس راهور به طور کامل در محورهای شمالی کشور و محورهای متأثر از بارش برف و باران حضور داشتهاند.
سردار هادیانفر ادامه داد: مردم هم همکاری کاملی را با ما داشتند و هماهنگ با دستورالعملها و اطلاع رسانیها عمل کردند و در هیچ یک از مبادی ورودی یا خروجی شهرها تنش و یا درگیری با مردم را نداشتیم و همه از این طرح تمکین کردند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۱۱ هزار تذکر و عودت خودروها به مبدأ را داشتیم، افزود: ۴۱۰ هزار پیامک را برای افراد متخلفی که با پلاک غیر بومی قصد ورود به شهرهای قرمز و نارنجی داشتند و هم برای ممنوعیت تردد شبانه در ساعات ۲۱ شب تا ۴ صبح ارسال کردهایم.
رئیس پلیس راهور ناجا بیان کرد: ما در روزهای اول تاکید کردیم که پیامکها صرفا برای تذکر هستند و اعمال جریمه انجام ندادیم و این کار در شهرها و راهها انجام شد و تاکید کردیم که همکاران ما در شهرها به صورت دستی جریمه نکنند و دوربینها این مسؤلیت را عهده دار بودند.
وی افزود: در مجموع حدود ۲۹۰ هزار جریمه در بخشهای مختلف انجام شد که ۷۰ درصد این جریمهها برای ورود به شهرهای قرمز و نارنجی بوده و ۳۰ درصد از این میزان جریمه برای ترددهای شبانه (از ساعت ۲۱ شب تا ۴ صبح) اتفاق افتاده است.
رانندگان وسایل نقلیه مجاز نگران پیامک جریمه محدودیت شبانه نباشند
سردار هادیانفر ادامه داد: نگرانیهایی برای دارندگان وسایط نقلیه مجاز مثل پزشکان، پرستاران، کسانی که شیفت شب خدمت میکنند و کسانی که مجبور هستند به شهرها تردد داشته باشند، وجود دارد. به محض اینکه این لیستها کامل شد و بعد از اتمام طرح ما نسبت به حذف جریمه این افراد اقدام خواهیم کرد و نگران نباشند.
وی گفت: پلاکهای عمومی، پلاکهای آژانس محلات، تاکسیهای اینترنتی و تاکسیها را به صورت سیستمی در اختیار داریم و جریمه نشدند، اما اگر برای رانندگان این قبیل خودروها پیامک جریمه آمد نگران نباشند و حتما نسبت به حذف آن بعد از اتمام طرح اقدام میکنیم و نیازی به مراجعه نیست و پلیس در سیستم حذف خواهد کرد.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: قرار شده تا بعد از اتمام طرح محدودیتهای جدید افرادی که آدرس محل سکونتشان با پلاک خودرویشان مطابقت ندارد، نسبت به حذف جریمه شان اقدام کنیم، اما کسانی که با پلاکهای غیر بومی به شهرهای قرمز و یا نارنجی تردد کردهاند غالبا جریمه شدهاند و نسبت به حذف جریمه اقدام نمیشود.
وی ادامه داد: ما کاملا آماده هستیم که هر آنچه ستاد ملی مقابله با کرونا به پلیس ابلاغ کند را انجام دهیم، اما رفته رفته اگر طرح بخواهد پایدار و طولانی شود، ما شرایطی به وجود میآوریم که بیشتر دوربینها اجرای این طرح را رصد کنند و کمتر از نیروی انسانی استفاده خواهیم کرد.
آمادگی پلیس راهور برای فصل زمستان
سردار هادیانفر با اشاره به آمادگی پلیس برای فصل زمستان گفت: در ماه آخر پاییز هستیم و شرایط کشور کاملا زمستانی است و بارش برف و باران در شهرهای مختلف را داریم. ما جلسات هماهنگی مختلفی با دستگاهها و سازمانها داشتهایم و انشاالله در ۲۰ آذر ماه هم طرح رزمایش زمستانی ما برای آمادگی بیشتر مانند سنوات گذشته در تهران برگزار میشود.
وی بیان کرد: توصیه ما به مردم عزیز این است که در شرایط زمستانی رانندگی متفاوت از شرایط تابستان یا بهار است قطعا بارش برف سطح معابر را لغزنده میکند، بحث آبگرفتگی را داریم. حتما باید تجهیزات ایمنی کامل باشد، شب را برای سفر انتخاب نکنند، چون دما در شب کاهش پیدا میکند و کاهش سرعت، استفاده از کمربند ایمنی و توجه به جلو در هنگام رانندگی موضوعاتی است که ما در همین جلسه اخیر نیز بر آن تأکید کردیم.
سردار هادیانفر با بیان اینکه محدودیت تردد در کل کشور نیست و همه راهها را شامل نمیشود، گفت: در مجموع آنچه که میشود به آن تاکید کرد این است که ما به طور متوسط ۴۰ درصد کاهش تردد با اجرای این طرح داشتیم که انجام شد. در مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک ترددها را به طور لحظهای کنترل میکنیم و این ۴۰ درصد میانگین کل کشور است، اما محورهای پر تردد ما مثل چالوس تا ۸۳ درصد، محور هزار ۸۰ درصد و محور تهران_قم تا ۷۵ درصد کاهش تردد داشته است.