هزینه تست کرونا از موضوعاتی است که بسیاری از خانواده ها به علت مشکلاتی که در خصوص مسائل معیشتی دارند اقدام به دادن تست کرونا نمی کنند .
به گزارش افکارنیوز، بسیاری از افراد نیز می میخواهند بدانند تفاوت هزینه تست های کرونا چقدر است و تست PCR کرونا چقدر هزینه دارد و یا اسکن ریه که به عنوان تست ابتلا به کرونا نیز گرفته می شود چقدر هزینه دارد.
از سوی دیگر بسیاری از افراد درباره هزینه تست کرونا و اینکه آیا بیمه هزینه ها را پرداخت می کند می پرسند.
درباره هزینه های تست کرونا با ما همراه باشید.
سعید انوری درباره پوشش بیمهای تستهای تشخیصی کرونا می گوید که در افکار عمومی دو تست PCR و سرولوژی برای تشخیص کرونا به کار برده میشود. حال آنکه بر اساس اعلام وزارت بهداشت تست سرولوژی دارای کد ستاره دار است؛ این یعنی تستهای سرولوژی فاقد پوشش بیمهای است؛ زیرا دارای ارزش تشخیصی در کووید۱۹ نیستند.
در تشخیص بیماری کرونا تستهای سرولوژی نمیتوانند تعیینکننده باشند. این تستها برای اینکه بفهمیم آیا در گذشته فرد به کووید۱۹ مبتلا شده است یا خیر به کار برده میشود. آنچه تست قطعی مشخصکننده ابتلا به کرونا است، تست PCR است. بر اساس پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت و همچنین فلوچارت تعیین شده در مورد بیماران بستری و سرپایی تست PCR تحت پوشش بیمه است.
وی ادامه داد: بر اساس این پروتکلها در صورتی که بیمار به صورت سرپایی به مراکز تابع وزارت بهداشت که عموما مراکز ۱۶ ساعته هستند مراجعه کند و پزشک تشخیص دهد که انجام تست PCR لازم است، بیمار میتواند این تست را تحت پوشش بیمه انجام دهد. در مورد بیماران بستری هم محدودیتی وجود ندارد و ممکن است حین بستری چندین بار تست PCR انجام شود که پرداختهای آن هم انجام میشود.
رئیسگروه پاراکلینیک دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت اظهارداشت: بیماران میتوانند با برقراری تماس با سامانه ۴۰۳۰ به مراکزی که وزارت بهداشت برای مراجعه معرفی میکند، بروند؛ این مراکز هم شامل مراکز ۱۶ ساعته و هم مراکز تخصصی میشود که برای پذیرش مبتلایان احتمالی کووید۱۹ در نظر گرفته شده است. نمونهبرداری معمولا در همین مراکز انجام میشود و سپس به آزمایشگاههای طرف قرارداد ارسال میشود.
انوری درباره پرداختیها از جیب بیمار در انجام تست PCR، گفت: در بخش سرپایی سهم سازمان بیمهگر ۷۰ درصد و سهم بیمار ۳۰ درصد است؛ بر این اساس تعرفه دولتی هزینه انجام تست PCR حدود ۲۳۰ هزار تومان است که از این مبلغ ۱۶۱ هزار تومان سهم بیمه و ۶۹ هزارتومان هم سهم بیمار است. طبق مصوبه هیئت وزیران، فرانشیز مشخص شده از سوی بیمار در بخش سرپایی ۳۰ درصد و در بخش بستری ۱۰ درصد پرداخت میشود. البته ممکن است وزارت بهداشت بودجهای برای پرداخت سهم بیمار داشته باشد که پرداختی از جیب بیمار به صفر برسد، اما بیمه سلامت تنها هزینه ۷۰ درصد در بخش سرپایی و ۹۰درصد در بخش بستری را پرداخت میکند.
هزینه بخش خصوص برای انجام تست PCR کرونا
وی بااشاره به هزینه بخش خصوص برای انجام تست PCR کرونا افزود: هزینه این تست در بخش خصوصی ۵۸۶ هزارتومان است که اگر بیمار به شکل مستقیم به آزمایشگاه مراجعه کند باید این مبلغ را پرداخت کند. در دوران کرونا بسیاری از آزمایشگاههای خصوصی طرف قرارداد وزارت بهداشت و مراکز ۱۶ ساعته شدند و آنها موظف میشوند تعرفه دولتی را دریافت کنند، بنابراین چنانچه بیمار با معرفی مراکز ۱۶ ساعته به آزمایشگاه خصوصی مراجعه کنند همان ۶۹ هزارتومان را پرداخت خواهند کرد.
انوری ادامه داد: خوشبختانه در کشور در حال تولید برخی کیتهای تشخیصی هستیم که سبب کاهش قیمت تمام شده تست PCR خواهد شد. به همین خاطر تعرفه جدیدی برای بخش دولتی و خصوصی پیشنهاد شده است که بسیار کمتر از تعرفه فعلی خواهد بود. این موضوع از طریق دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت به هیئت دولت میرود و در صورت تصویب طرح، تعرفه انجام تست PCR در بخش دولتی و خصوصی کاهش پیدا میکند.