وحید حاجی زاده کارشناس اختلافات کارگری و کارفرمایی اظهار کرد: در بحث اخراج و یا فسخ قراردادکار کارگران دو نوع اخراج وجود دارد.
او با بیان اینکه اخراج نوع اول به صورت قانونی و بر اساس ماده ۲۷ قانون کار است و اخراج دوم به صورت غیر قانونی است، گفت: یعنی کارفرما بدون اینکه دلیلی به صورت قانونی داشته باشد، بنا به سلیقه شخصی کارگر را اخراج میکند.
حاجی زاده افزود: اینجا اگر کارگری که قرارداد دائم دارد و یا مدتی از قرارداد هنوز باقی مانده را اخراج کنیم و در مراجع حل اختلاف نتوانیم از این اخراج دفاع خوبی انجام دهیم، اینجا کارگر رای بازگشت به کار را از مراجع حل اختلاف دریافت میکند، چون دلیلی برای اخراج وجود ندارد.
او با بیان اینکه نکته مهم این است که اگر رای بازگشت به کار کارگر قطعی شود، کارگر میتواند از بازگشت به کار از مجموعه انصراف دهد، ادامه داد: اینجا اگر کارفرما در حالت عادی سالی یک پایه حقوق به عنوان سنوات پایان کار به کارگر پرداخت کند، بخاطر رای قطعی و انصراف کارگر از کار، طبق قانون کارفرما باید ۱۵ روز اضافهتر پرداخت کند. یعنی بجای سالی یک پایه حقوق، سالی ۴۵ روز حقوق به کارگر پرداخت کند.
حاجی زاده تصریح کرد: کارفرمایان عجلهای در اخراج نداشته باشند، مدیرانی که عجول هستند این نکته را بدانند که کارگر میتواند بازگشت به کار را نپذیرد و اینجا کارفرما باید بالاتر سنوات خدمت را پرداخت کند.