محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره کرونا و اثرات روانی آن بر جامعه گفت: ویروس کرونا از اوایل اسفند ماه به طور ناگهانی وارد کشور شد و تمامی اقشار جامعه را مورد هدف قرار داد. به طور کلی حمله ناگهانی و همه جانبه یک خطر مانند یک ویروس می تواند عوارض شدیدی از جمله اضطراب ، استرس، ترس و ابهام ایجاد کند و این علائم می توانند موجب بروز اختلالات روانی به خصوص در قشر حساس جامعه شوند.
وی با اشاره به بسیج عمومی در مقابله با کرونا گفت: در ابتدا بسیجی برای جلوگیری از بروز مشکلات روانی شکل گرفت اما ما منتظر فرا رسیدن دوران پسا کرونا برای اصلاح اختلالات بودیم که با موج دوم مواجه شدیم و گویا مدت زیادی باید با کرونا زندگی کنیم.
حاتمی درباره تمهیدات روانشناسی گفت: در وهله اول سازمان روانشناسی با همکاری استانداران، ۳۰ کمیته امداد روانی و مشاوره در سراسر ایران تشکیل داد تا با این کار بخشی از بار روانی جامعه کم شود. سازمان از خدمات تلفنی و حضوری دریغ نکرد و بسته های آموزشی از جمله مهارتهای مقابله با خشم، کنترل استرس و حل مسئله در اختیار مردم قرار گرفته و آموزش داده می شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم از خدمات فضای مجازی بی بهره هستند اظهار داشت: بسیاری از خانواده ها در جامعه از امکانات فضای مجازی برخوردار نیستند. در این راستا با کمیته امداد قراردادی تنظیم کردهایم تا ۲۰ میلیون خانواده تحت پوشش این کمیته از خدمات روانشناختی و روان درمانی برخوردار شوند.
بخش سوگ در تمامی کلینیکهای روانشناسی مشاوره می دهد
رئیس سازمان نظام روانشناسی درباره راه اندازی بخش سوگ در کلینیک های روانشناسی گفت: در شرایطی که مردم امکان عزاداری برای از دست رفتگان و عزیزان خود را ندارند، در این مراکز برروی غم های فروخفته و درونی مردم تمرکز میشود. این اقدام مختص به یک کلینیک خاص نیست و تمامی کلینیک های ما در اقصی نقاط کشور اقدام به ارائه خدمات می کند. 1000 کلینیک روانشناسی در سراسر کشور درباره سوگ ناشی از کرونا مشاوره می دهند.
سهمیه پوشش بیمه خدمات روانشناسی در بودجه ۱۴۰۰ قرار گرفت
حاتمی در خصوص بیمه خدمات روانشناسی گفت: دربودجه سال ۱۴۰۰ سهمیه برای بیمه خدمات روانشناسی در نظر گرفته شده است و در صورت تصویب این طرح در مجلس و ابلاغ آن به دولت، مردم نیز می توانند با استفاده از مهر روانشناسان تحت پوشش بیمه قرار گیرند.