منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره برگزاری اولین کنفرانس ملی آسیبشناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران اظهار کرد: این کنفرانس با حضور مسئولان و برخی از صاحبنظران حوزه آموزشهای مجازی برگزار شده است.
او افزود: با توجه به تجربه دانشگاهها از مجازی برگزار کردن کلاسها در ترم گذشته، ضرورت داشت تا در ابتدای ترم تحصیلی ۱۳۹۹_ ۱۴۰۰ یک بازنگری و ارزیابی کارشناسانه روی عملکردی که در حوزه آموزشهای مجازی در مجموعه دانشگاههای کشور وجود داشت، صورت بگیرد و به همین ترتیب تجربه کارشناسان و صاحبنظران در این کنفرانس مطرح شد.
غلامی تصریح کرد: به مسئله «عملکرد بهتر آموزشهای مجازی» از دو منظر نگاه میشود، یعنی با توجه به غافل گیری شیوع ویروس کرونا یک رویکرد جدی، سریع و وسیع برای برگزاری دورههای آموزش مجازی داشته ایم که این موضوع نشان دهنده ظرفیتهای نهفته و خوب در مجموعه علم و فناوری بوده است.
وزیر علوم گفت: از آن جایی که زمان مشخصی برای اتمام بیماری کرونا وجود ندارد و این ویروس همواره تداوم خواهد داشت، لازم است تا دستاوردها منطبق با فناوری روز باشند، بنابراین حفظ، انتقال، توسعه و تقویت آنان ضروری است. برای تحقق این امر برنامههای کارشناسی شدهای را با مدیریت موثرتر در حوزه آموزشهای مجازی در سطح آموزش عالی کشور اعمال خواهیم کرد.
او ادامه داد: شیوع بیماری کرونا باعث شد تا یک جهش جدی و غیرقابل پیش بینی در سطح جوامع نسبت به سال های قبل ایجاد شود تا به سطحی برسیم که بتوانیم آموزش ها را از شیوه حضوری یا فیزیکی به الکترونیکی تغییر دهیم.
غلامی تصریح کرد: شرایط به وجود آمده از نظر ویروس کرونا باعث برقراری ارتباط بیشتر، کاملتر، دقیقتر و منسجم تر در سطح جامعه شد تا به اینصورت نگاه به آموزش عالی در آینده بر بستر حفظ، ارتقا و بهره گیری از ظرفیتهای فناوری شکل بگیرد.
وزیر علوم تاکید کرد: یکی از مهم ترین برنامههای جدی ما، استفاده از فناوریهای جدید و تقویت زیر ساختها برای رفع نیازهای آموزش مجازی است.
غلامی در پایان گفت: باید بدانیم که نسل جوان استعداد بالایی در انطباق با شیوههای جدید داشته و این ظرفیت انطباق در جامعه علمی بیشتر از بخشهای دیگر خواهد بود، همچنین با توجه به شرایط موجود در کشور از نظر ویروس کرونا، شرایط شیوه های جدید بر مبنای فناوری های به روز ارتقا پیدا خواهد کرد و راه برای تحقق آنها کاملا باز است.