سیب های رها شده در رودخانه باراندوزچای؛ از تکذیب تا واکنش

 قضیه رهاکردن سیب های انباشته شده در سردخانه های ارومیه توسط کشاورزان و البته حواشی ایجاد شده در خصوص این موضوع در چند روز گذشته به بحث نخست رسانه ها و شبکه های مجازی استانی و کشوری تبدیل شده است.

مخالفت و تکذیب این امر توسط برخی رسانه ها که به صورت جانبدارانه نسبت به پایمال کردن حقوق مردم و کشاورزان و نیز حمایت بی چون و چرا از کم کاری و ناتوانی مسئولین در حل و فصل مشکلات قشر زحمتکش کشاورزان، موجب شد تا خبرنگار و عکاس اروم نیوز به منظور قرار گرفتن در جریان امورات و مشاهده رویداد از نزدیک در روستای باراندوزچای حاضر شده و نسبت به تحقیق در این مورد اقدام کنند.

مشاهده سیب های رها شده در کنار جاده و رودخانه باراندوزچای خود گویای تمام حقایق بود که به نوعی رسانه های معاند مصلح عمومی در صدد جلوگیری از انعکاس آن داشتند. سیب هایی که به دلیل رها شدن در آب و کنار جاده توسط کشاورزان، به خوبی نشانه هایی از فاسد شدن در آن ها به چشم می خورد.

 

 

هرچند خبرنگار اروم نیوز به دنبال مچ گیری از دست اندرکاران تکذیب واقعیات در استان نیست، ولی گفته های کشاورزان روستای باراندوزچای و کشاورزان روستاهای اطراف حاکی از مسئله ای مهم به نام «نبود مدیریت صحیح» در بخش کشاورزی استان است.

 

 

کشاورزانی که تمام دارایی خود را برای کاشت محصولات به کار برده اند و تنها به دلیل نبود مدیریت صحیح در عرضه محصولات و نیز واردات بی رویه شاهد خرابی محصولاتشان در سردخانه ها هستند، تا امروز قدرت کافی برای اعلام نظرات و انتقادات خود به مسئولین نداشته اند و همین امر باعث شده مسئولین از اقدامات خود در این عرصه تعریف و تمجید کنند.

در حالی که کشاورزان روستاهای منطقه باراندوزچای از عدم فروش سیب ها به قیمت واقعی انتقاد دارند، «اسمعیل کریم زاده» مدیرکل جهادکشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به تولید 23 هزار تن سیب در استان و بالا بودن میزان تولید نسبت به میانگین کشوری، نوک پیکان را به سوی کشاورزان گرفته و چنین اعلام می کند که برخی کشاورزان تمایلی به عرضه سیب هایشان ندارند و ترجیح می دهند خرابی محصولاتشان را در سردخانه ها مشاهده کنند!

این گفته مدیرکل، هرچند به مزاج برخی خوش خواهد آمد اما به طور کامل مخالف آنچه رئیس اتحادیه باغداران استان گفته می باشد. «مرادی» در گفت و گوی صبح امروز خود با رادیو سراسری چنین بیان داشت که تولید هر کیلو سیب برای کشاورزان حدود 1200 تومان هزینه در بر دارد و این در حالی است که خرید سیب با مبلغ 800 الی 900 تومان واقعیتی است که امروز در بازار شاهد آن هستیم.

وی، اشاره ای به طرح حمایتی دولت از کشاورزان نیز داشت و گفت: خرید سیب به قیمت 925 تومان توسط دولت دقیقا همان چیزی است که دلالان خواهان آن هستند و کشاورز به راحتی می تواند سیب خود در بازار آزاد به قیمتی دو برابر قیمت مصوب دولت به فروش برساند.

این امر دقیقا همان قضیه ای است که کشاورزان منطقه در گفت و گو با اروم نیوز و طرح شکایتشان به آن اقرار داشتند که دلیل اصلی خرابی سیب ها و دور ریختن محصولاتشان واردات بی رویه و جلوگیری از فروش محصولات به خارج از کشور است. نکته ای که به راحتی می توان با ممنوع کردن واردات سیب و باز کردن مبادی خروجی برای کشاورزان و صاحبان محصولات کشاورزی شاهد تحقق آن بود.

حال با این اوصاف و گفته های رئیس اتحادیه باغداران استان، بازهم باید کشاورز را متهم کرد و سخنان مدیرکل جهادکشاورزی را باور کرد؟ آیا آقای مدیرکل به این باور رسیده اند که کشاورز حق طبیعی خود مبنی بر فروش محصولات به نرخی بالاتر از هزینه های جاری را دارد یا اینکه باید برای پاسخ به انتقادات مدیران استانی و کشوری نسبت به فروش محصولات به قیمتی پایین از هزینه هایش مبادرت ورزد؟

البته آقای مدیرکل در حاشیه سخنانش اشاره ای به تخلف برخی صادرکنندگان در بخش محصولات کشاورزی داشته و بیان کرده که کیفیت پائین و البته تخلف برخی صادرکنندگان در بخش بسته بندی باعث شد کشور عراق از خرید محصول سیب استان امتناع ورزد و ما برای بهبود این وضعیت نیازمند تغییر در کیفیت و نوع بسته بندی و توجه به بهبود وضعیت تولید هستیم.

علاوه بر سخنان مدیرکل و رئیس اتحادیه باغداران استان، صبح امروز وزیر جهادکشاورزی هم واکنشی تند به قضیه سیب های ارومیه داشت. وی چنین ابراز داشت که واردات بی رویه و صادرات اندک موجب خرابی محصولاتمان شده و کشاورزان در این میان تقصیری ندارند.

گذشته از این سخنان مسئولان، کشاورزان در دیدار و همنشینی با خبرنگار اروم نیوز اعلام داشتند که برخلاف پیگیری های متعدد از مسئولان ذیربط متاسفانه هنوز هیچ ترتیب اثری به خواسته هایشان داده نشده و به نوعی شاهد بی توجهی مسئولان به مشکلات خود هستند.

 

 

حال باید منتظر ماند و دید که آیا مسئولان استانی هم پای مسئولین کشوری واکنشی به قضیه سیب های فاسدشده ارومیه خواهند داشت یا اینکه همچنان با حضور در میان رسانه های جهت دار با مردم در راستای تشویش اذهان عمومی گام برخواهند داشت.