در بسیاری از جوامع بشری گفتن از حجاب به مثابه چادر یا پوشش کامل سر و بدن است. پوششی که هر کدام از کشورها قانون خاص به خودش را برای آن تعریف کرده و مردم آن موظف هستند که آن را رعایت کنند. حال اگر برخی از جوامع پای در کفش دیگری میکنند و نسخه ای غیره برای همسایه خود می پیچنند بحثی جداست.
باید توجه داشت که ایران کشوری اسلامی و مستقل است، کشوری که قانون آن براساس آیات الهی قرآن و دستورات پروردگار نوشته شده است و پیروی نکردن از آن به نوعی تخلف محسوب میشود، همانگونه که در دیگر کشورها پوشش ما برایشان خلاف قانون است.
به همین منظور گفتگو کردیم با حجت الاسلام والمسلمین مصطفی کرمی خطیب و کارشناس دینی تا بیشتر درباره اهمیت پوشش (حجاب) و آفت بدحجابی صحبت کنیم.
حجت الاسلام کرمی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به فضای روانی ایجاد شده در راستای بی حجابی در جوامع مختلف، گفت: با جریانی اشتباه در امر حجاب و ترویج بی حجابی یا بدحجابی در کشور تمامی اتفاقات و جو روانی، جنسی به واسطه همین رعایت نکردن حجاب رقم میخورد. برخی از آنها پیامدهای ظاهری در سطح جامعه دارد و برخی دیگر نیز بار منفی خود را تا سالیان سال در نسلهای آینده باقی میگذارد. با این تعبیر که خشونت، سرد شدن روابط انسانی، زیر سوال رفتن منطق درست و انسانی در جامعه پدیدار خواهد شد. البته باید توجه داشت که بی بندو باری یا به اصطلاح بدحجابی ارتباط مستقیمی با امنیت در سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید برای رسیدگی به امر حجاب در جامعه همه نهادها پای کار بیایند، افزود: حجاب یا بهتر است بگوییم پوشش زن و مرد آن چیزی است که ۱۴۰۰ سال پیش در اسلام به آن اشاره شده و به عنوان دستوری الهی به ما هشدار دادند، که اگر بی حجابی و بی بندوباری توسعه پیدا کند آسیبهای بعد از آن جبران ناپذیر است و تاثیرگذاری آن بر تمامی حوزهها فراگیر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی در ادامه نباید با حربه لجبازی، قوه قهری با این هنجار مقابله کرد، اظهار کرد: بی حجابی یا بدحجابی در جامعه به نحوی یک هنجارشکنی اجتماعی است که لجبازی با قانون است. به عقیده من عدم آگاهی مردم از این جریان به این هنجار در جامعه دامن زده است و ما با پدیدهای قهری مواجه هستیم.
این خطیب و کارشناس مسائل دینی با اشاره به ظرفیت رسانهها برای اشاعه حجاب اسلامی و استفاده از رسانه مِنبر گفت: استفاده از ابزار رسانه به خصوص رسانه منبر به شرطی است که آن واعظ اشراف کامل بر موضوع داشته باشد. درواقع یکی از شرایط مهم در استفاده از منبر امر به معروف و نهی از منکر است.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی در پایان یادآور شد: کارشناسان این امر باید کارهای تحقیقاتی را در تمام حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... درک کنند. خیلی از اتفاقاتی که در جامعه امروزه در حال فروپاشی است به عنوان حجاب و امنیت در جامعه مربوط میشود و این همان اصلی است که جامعه را متزلزل کرده است.
خداوند در قرآن کریم به پیامبر اکرم (ص) فرمان دادند: «ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مومنان بگو: روسریهای بلند بر خود بیفکنند، این (عمل) مناسبتر است، تا (به عفت و پاکدامنی) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند و خداوند آمرزنده مهربان است. (احزاب، ۵۹)»
آفات بی حجابی و بد حجابی بسیار است، از جمله:
۱. رونق گرفتن چشم چرانی و هوسبازی.
۲. توسعهی فساد و فحشا.
۳. سوء قصد و تجاوز به عنف.
۴. بار داریهای نامشروع و سقط جنین.
۵. پیدایش امراض روانی و مقاربتی.
۶. خودکشی و فرار از خانه در اثر آبرو ریزی.
۷. بی مهری مردان چشم چران نسبت به همسران خود.
۸.. بالا رفتن آمار طلاق و تضعیف روابط خانوادگی.
۹. رقابت در تجملات.
۱۰. ایجاد دلهره برای خانوادههای پاکدامن.