عربستان سعودی این روزها حتی در میان دوستان خود هم تنها شده و محمد بن سلمان که روزگاری مدعی بود جنگ را به داخل مرزهای ایران خواهد کشاند(!) اکنون با عقب نشینی از مواضع جنگ طلبانه خود خواستار مذاکره و دیپلماسی با ایران است.
اخبار سیاسی-ولیعهد عربستان سعودی که کشورش را در باتلاق جنگ یمن گرفتار می بیند در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمریکا اظهار داشته است: «جنگ با ایران باعث فروپاشی اقتصاد جهان خواهد شد؛ برای بهبود شرایط باید در پی راهکارهای غیرنظامی باشیم.»
اما با جود فعالیت های تبلیغاتی و هزینه های کلانی که عربستان برای بهبود چهره خود در آمریکا انجام می دهد -16 میلیون دلار در سال 2017 و 34 میلیون دلار در سال 2018- و محور اصلی آنها تغییرات اجتماعی و اقتصادی زیر نظر ولیعهد عربستان است، تصویر عربستان در بین شهروندان آمریکایی هم تا حد زیادی تضعیف شده است.
براساس نظر سنجی مؤسسه گالوپ، دو سوم مردم امریکا تصویری منفی از عربستان دارند که این آمارحتی از زمان حملات 11 سپتامبر -که از 19 عامل آن 15 نفرشان عربستانی بودند- هم بالاتر است!
همچنین براساس آماری که روزنامه «بیزنس اینسایدر» منتشر کرده، فقط 13 درصد مردم امریکا از اقدام نظامی در حمایت از عربستان پس از حملات اخیر حمایت می کنند.
نفرت آمریکایی ها از عربستان سعودی تنها به مردم این کشور خلاصه نمی شود و سعودی ها که پس از حمله تلافی جویانه انصارالله یمن به تاسیسات نفتی آرامکو، سعی داشتند با لفاظی و اتهام زنی های بی اساس ایران را عامل این حمله معرفی کرده تا به نوعی آمریکا را برای درگیری نظامی با ایران تحریک کنند با واکنش سرد دولتمردان ایالات متحده مواجه شدند چرا که آمریکا در اقدامی کم اهمیت اعلام کرد که برای حمایت از عربستان تنها حاضر است 200 سرباز، چهار رادار کوچک برای رصد موشک های کروز و سامانه ضد موشکی پاتریوت جدیدی به عربستان سعودی ارسال کند.
با این وجود مقامات عربستانی دیر یا زود متوجه خواهند شد که تنها راه پیش روی آنها تعامل با ایران است و لفاظی های جسته و گریخته آنان علیه جمهوری اسلامی هیچ نتیجه ای جز انزوای روز افزون آنها در بر نخواهد داشت.