دوشنبه هفته گذشته ، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود خرید نفت از ایران را تحریم کردند.
این اقدام با واکنش های متفاوتی از سوی کشورهای مختلف روبرو شد.
شرکت های بریتیش پترولیوم انگلیس و انی ایتالیا اولین شرکتهای اروپایی بودند که خود ار از تحریم های ایران مستثنی دانستند و پس از آن شرکت استات اویل نروژ هم در اقدامی هماهنگ، ادامه همکاری نفتی خود با ایران را اعلام کرد.
در همین حال شبکه صدای آمریکا(VOA) آمریکا اقدام به نظر سنجی از مخاطبان خود در رابطه با تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا کرده است.
در این نظر سنجی، ۷۱ درصد مخاطبان معتقد بودند که تحریم ها علیه ایران به افزایش تولید داخلی و توانمندی های بیشتر ایران منجر خواهد شد.
طبق همین نظر سنجی شبکه ضد ایرانی " صدای آمریکا " تنها ۲۵ درصد شرکت کنندگان، تحریم نفتی ایران را موجب تزلزل اقتصاد ایران دانستند.
این در حالی است که بیشترین مخاطبان این شبکه علائق ضد ایرانی داشته و با نظام اسلامی ایران مخالف هستند.
به این ترتیب به نظر میرسد حتی مخالفان جمهوری اسلامی ایراننه تنها به اثر بودن این تحریمها اعتقاد دارند بلکه آن را موجب تشویق و افزایش تولیدات داخلی می دانند.
در این میان یک سایت تخصصی نفتی ایتالیایی هم با زیر سوال بردن تصمیم اخیر اتحادیه اروپا، این اقدام را غیر منطقی دانسته و از دولت ایتالیا خواسته تا تسلیم اقدامات قلدرمآبانه آمریکا نشود.
این سایت نفتی با طرح این نکته که آزادی بازار یک قانون طبیعی است و پول سازی یک انجیل غیر قابل بحثاست تاکید کرده که ایتالیا نیازمبرم به تجارت خارجی دارد.
همچنین وزاری خارجه روسیه وبلاروس نیز بیانیه هایی صادر کرده و از این اقدام ابراز تاسف کرده اند.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند این تحریمها بیشتر از آنکه جنبه عملی داشته باشد با اهداف جنگ روانی و تاثیر گذاری بر فضای مذاکرات آتی میان ایران و ۵+۱ تصویب شده است.
شناسه خبر:
۷۷۹۴۰
نتایج نظرسنجی انجام شده توسط " صدای آمریکا ":
تحریم نفتی ایران موجب رشد تولید ملی می شود
در حالی اتحادیه اروپا خرید نفت از ایران را تحریم کرد که این اقدام با مخالفت بسیاری از کشورها روبرو شده و حتی مخاطبان شبکه های خارجی نیز این اقدام را گامی در جهت گسترش توانمندی های ایران دانسته اند.
۰