زمانی که «جان بولتون» به عنوان مشاور جدید امنیت ملی ترامپ انتخاب شد یکی از نخستین اولویتهای او احتمالا اطمینان خاطر دادن در این باره بوده که ترامپ توافق هستهای با ایران را لغو میکند.
این پایگاه خبری آمریکایی در ادامه مینویسد: روز ۱۲ میترامپ باید درباره تمدید تعلیق تحریمهای ایران و یا خروج از توافق هستهای تصمیمگیری کند، به لحاظ تئوریک وی خواستار خروج از این توافق است، اما با این وجود احتمال دارد آمریکا و متحدان اروپایی آن بر سر اصلاحات پیشنهادی به توافق برسند و ایران در برابر مذاکره مجدد پیشنهادی از سوی یک جبهه متحد انتخاب محدودی داشته باشد، اما این موضوع با وجود تحریک کاخ سفید از سوی جان بولتون بسیار بعید است.
در ادامه این گزارش آمده است: ترامپ نمیتواند استدلال کند که ایران مفاد توافق هستهای را نقض کرده، اما آن را بدترین توافق تاریخ نامیده و جان بولتون حتی از این نیز فراتر رفته است، در سال ۲۰۱۵ و زمانی که دولت اوباما در حال انجام مذاکرات هستهای ضمن فاجعه خواندن توافق هستهای گفته بود که یافتن راهحل دیپلماتیک برای خروج آمریکا از این توافق باید اولویت دولت ترامپ باشد.
در همین حال «استیون والت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد میگوید: احتمال جنگ با ایران و کره شمالی بعید است چرا که در چنین صورتی آنچه را که آمریکا از دست میدهد بسیار زیاد و آنچه که به دست میآورد بسیار کم خواهد بود.
مین پست مینویسد: اقدام ایران میتواند شامل ادامه برنامه هستهای، آزمایشات موشکی بیشتر و حضور بیشتر در سوریه و لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه باشد.
این پایگاه آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود میافزاید: شرکتهای اروپایی خواستار انجام مراودات تجاری با ایران هستند؛ اتفاقی که بتواند به تقویت اقتصادی زیادی شود، اما آنها به دلیل عدم اطمینان درباره اهداف آمریکا با احتیاط عمل میکنند و نمیخواهند قوانین تحریمی ایران را نقض کنند.
در پایان این گزارش آمده است که عمیقتر شدن حضور ایران در لبنان و سوریه و دیگر بخشهای خاورمیانه برای اروپا مطلوب نیست، روابط ایران روسیه خوب بوده و بهتر میشود.