منابع عبریزبان از جمله «آلون بن داوید» خبرنگار حوزه مسائل نظامی روزنامه «معاریو»، جمعه، با بازنشر کردن توئیتی خبر دادند که تلآویو از آمریکا ، اروپا و متحدانش در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواسته است که هیچ کمکی اقتصادی برای حل بحران لبنان انجام ندهند.
در توئیت بازنشر شده در حساب کاربری خبرنگار روزنامه عبریزبان معاریو همچنین از قدرت گرفتن حزبالله ابراز نگرانی شده بود.
روزنامه «الاخبار»، امروز (شنبه)، به گزارش منابع عبریزبان در این خصوص پرداخت و خبر داد که «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سعی دارد «بیطرفی» تلآیو و «همدردی» آن را با لبنان به نمایش بگذارد و اخیرا نیز کمک اقتصادی به لبنان پیشنهاد کرد.
تنها چند روز پس از اظهارات سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزبالله لبنان درباره خرید سوخت از ایران به منظور پایان دادن به بحران لبنان، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادعا کرد که تلآویو برای کمک اقتصادی به لبنان آمادگی دارد.
الاخبار در ادامه با اشاره به گزارشهای مذکور، خبر داد، افشاگریهای منابع عبری حکایت از آن دارد تلآویو از هر سو به متحدان خود از جمله دوستانش در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس فشار آورده تا از کمک اقتصادی به لبنان جلوگیری کند.
این روزنامه لبنانی خاطر نشان کرد که اظهارات وزیر جنگ تلآویو برای کمک به لبنان تنها چند روز پس از آن بود که او تهدیداتی را درباره کشتار مردم لبنان و ویران کردن زیرساختهای این کشور بیان کرد.
گانتز اخیرا و پس از یکی سخنرانیهای دبیرکل حزبالله لبنان گفته بود: «ما آمادهایم تا از شهروندان اسرائیلی محافظت کنیم. اگر حملهای از شمال حادث شود، لبنان خواهد لرزید... خانههایی که تسلیحات و تروریستها در آن مخفی شدند، ویران خواهد شد» .
از سوی دیگر، چند روز پیش، منابع عبریزبان از جمله کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی صراحتا خبر دادند که تلآویو از اظهارات دبیرکل حزبالله لبنان درباره خرید سوخت از ایران نگران است.
کانال ۱۳ در گزارش خود گفته بود که سید حسن نصر الله برای بحران لبنان راهکار دارد و این راهحل آوردن سوخت و نفتکش از ایران به لبنان است که این مسئله باید برای تلآویو بسیار نگرانکننده باشد.
دبیرکل حزبالله لبنان اخیرا در یکی از سخنرانیهای خود گفت که اگر مسئولان لبنانی قادر به حل بحران سوخت در این کشور نباشند، حزبالله این امکان را دارد که پس رایزنی با تهران از ایران سوخت بخرد.
کشور لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی و اقتصادی بزرگ شده است؛ لبنان در تاریخ چهارم آگوست سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت.
به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب» نخستوزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد با این حال، او نیز پس از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا اینکه «سعد الحریری» نخستوزیر اسبق لبنان به عنوان مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد؛ اما او نیز تا امروز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده و با رئیسجمهور لبنان به اختلاف برخورده است.
همزمان با بحران سیاسی در لبنان و در سایه عدم توافق احزاب برای تشکیل دولت، بحران اقتصادی این کشور نیز به اوج خود رسیده است.