جمعی از اصلاح طلبان افراطی، در حال جمع آوری امضا برای یک بیانیه جمعی هستند که در آن با خوش خیالی محض، مدعی بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم ها شده اند! این جریان ناکارآمد، با غفلت از توانمندی های داخلی، همچنان به دنبال شرطی کردن جامعه هستند.
افراطیون در این بیانیه نوشته اند: بهنظر ما امروز ایران در شرایطی است که جریانهای سیاسی، در استفاده از فرصت بهدستآمده همصدا شوند و زمینهساز تسریع بازگشت آمریکا به برجام و مشوق بازگشت ایران به تعهدات برجامی (در صورت لغو تحریمها) شوند.
عناصر مرکزی حزب منحله مشارکت و سازمان منحله مجاهدین انقلاب که معمولا در این افراطی گری ها و تندروی ها پیشقدم هستند از عوامل پیگیر برای تهیه و جمع آوری امضای این نامه هستند و از حاکمیت نظام جمهوری اسلامی خواسته اند از این فرصت استفاده نماید!!!
محسن امین زاده نیز اخیرا در گفت و گو با اعتماد گفته است: با وجود همه این دشواری ها، شکست ترامپ موقعیت و منزلتی برای ایران ایجاد کرده که می تواند سرافراز به مذاکره با دولت جدید امریکا بنشیند و از بحران بین المللی خارج شود و مسیر خردمندانه دیپلماسی مقتدرانه برای دستیابی به مصالح و منافع خود را دنبال کند. فرصتی که می تواند زمینه ساز توسعه ملی در ایران و بازسازی اقتصاد در حال سقوط کشور باشد.
مردم امروز به عینه می بینند که برجام نه تنها تحریم ها و مشکلات اقتصادی را رفع نکرد، بلکه روزبروز بر مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها افزود.ما تمام تعهدات مان را در برجام که عملی بود، اجرا کردیم، اما امریکا و اروپا حتی به تعهدات کاغذی شان عمل نکردند.بایدن و ترامپ درفشار به ملت ایران و قصد مهار و براندازی نظام جمهوری اسلامی با هم تفاوتی ندارند.تنها تفاوت در دست چدنی با روکش مخملی یا بدون آن است.
در مجلس ششم نیز جمعی از نمایندگان افراطی خواستار نوشیدن جام زهر توسط رهبر معظم انقلاب در زمینه رابطه ایران و آمریکا شده بودند!!!
۱۲۷ نفر از نمایندگان این مجلس، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۱ در نامه ای به رهبر معظم انقلاب اگر جام زهری باید نوشید، قبل از آنکه کیان نظام و مهمتر از آن، استقلال و تمامیت ارضی کشور در مخاطره قرار گیرد، باید نوشیده شود.
برخی از امضا کنندگان نامه جام زهر، از جمله فاطمه حقیقتجو، علی اکبر موسوی خوئینی، رجبعلی مزروعی و نورالدین پیرمؤذن از کشور متواری و هم اکنون در دامن غرب و آمریکا به لجن پراکنی علیه نظام و ملت ایران مشغول هستند.
جالب این است که نامه مذکور قبل از انکه به دست رهبری برسد، در بی بی سی و وی.او.ای منتشر شد! که اعتراض مجید انصاری را برانگیخت. وی گفته بود: نمایندگان {مجلس ششم} به این سؤال پاسخ دهند که نامه اخیر آنها چرا قبل از اینکه به دست رهبر معظم انقلاب برسد، سر از اینترنت و سایتهای ضدانقلاب درآورد؟!
با برآورد پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده و با توجه به اینکه، اوست که دولت بعدی آمریکا را تشکیل خواهد داد، زمزمههای بازگشت بهبرجام از سوی برخی محافل افراطی شنیده شده و گویا نوعی از امیدواری کاذب نسبت به این توافق زوار دررفته در حال تزریق به جامعه است.
با این حال، بدیهی است که این امیدواری دادن کاذب، بعدها میتواند هزینهزا باشد و جامعه را با یک سرخوردگی دیگر در حوزه رفع تحریمها مواجه کند.
این در حالی است که در دوران ریاستجمهوری آمریکا تحریمهایی که با برجام رفع شده بودند، بار دیگر بازگشتند و افزایش هم یافتند اما این همه ماجرا نبود، بلکه نکته مهمتر این است که در این چهار سال ساختار تحریمهای ایران از منظر قوانین داخلی آمریکا بهشدت پیچیده شدهاند. معنای پیچیده شدن این است که فرضا بانک مرکزی ایران علاوه بر تحریمهای قبلی خود به بهانه تروریستی نیز تحریم شده (ذیل برچسب SDGT) و بر این اساس دیگر رفع تحریمهای سابق با بازگشت آمریکا به برجام نمیتواند این نهاد مالی مهم ایرانی را از تحریم خارج کند. بسیارند مواردی که تحریمهایشان اینچنین پیچیدهسازی شده است. برجام تنها قرار بود تحریمهای هستهای آمریکا را رفع کند که حتی در دوره اوباما، از پس همین یکی هم برنیامد.