«جینی کارینیان» فرمانده نیروهای ائتلاف ناتو در عراق در همایشی که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، به «مرکز تحقیقاتی رووداو» گفت که نیروهای این ائتلاف شاید «برای فعالسازی برنامه اصلاحاتی و نظام دفاعی و امنیتی» پنج سال دیگر در عراق بمانند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه «رووداو»، فرمانده نیروهای ائتلاف ناتو در عراق در این خصوص گفت، ائتلاف بینالمللی هماکنون در مرحله انتقال قرار دارد بطوریکه تعداد نیروهای این ائتلاف در ماههای آینده کم خواهد شد.
جینی کارینیان در ادامه گفت: «در این انتقال، ما از نزدیک به کمک آنها خواهیم رفت. هدف ناتو انجام وظایف در عراق است حتی بدون نیروهای ائتلاف بینالمللی. ما میخواهیم بمانیم. هدف ما به موفقیت رساندن اصلاحات است و پس از آن و به مدت زمان طولانی ائتلاف خود را با عراق ادامه خواهیم داد همچون اردن که گهگاه از تجربه ناتو در آموزش نیروهای خود کمک میگیرد».
کارینیان همچنین مدعی شد که به درخواست دولت عراق ، وزرای دفاع ناتو چند روز پیش، موافقت خود را با توسعه کار ناتو در عراق از طریق افزایش مشاوران اعلام کردند از این رو در ماهها و سالهای آینده وظایف بیشتری خواهیم داشت.
این اظهارات در حالی است که در پی اقدام واشنگتن در ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان الحشد الشعبی عراق در روز سیزدهم دی ماه (سوم ژانویه) «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر وقت عراق این اقدام آمریکا را نقض توافق این کشور با عراق دانست و خواستار برگزاری نشست فوری پارلمان عراق برای هماهنگی برای اتخاذ موضع رسمی و اجرای اقدامات ضروری شد که در پی این درخواست، پارلمان عراق لایحه ممنوعیت حضور نظامیان بیگانه از جمله آمریکا را تصویب کرد و از دولت خواست درخواست کمک از ائتلاف آمریکایی برای مبارزه با داعش را لغو کند.
فرمانده نیروهای ناتو در عراق همچنین مدعی شد که وظیفه این ائتلاف در عراق مشورتی است نه رزمی و این ائتلاف به وزارت دفاع عراق در راستای اصلاح مشاوراتی ارائه میکند.
جینی کارینیان با بیان اینکه وزارت دفاع عراق در ۲۰ سال گذشته در چندین جنگ مشارکت داشته، گفت که این مسئله باعث شده است که نوسازی و اصلاح این وزارت کار آسانی نباشد.
کارینیان همچنین خبر داد که ائتلاف ناتو در عراق یازده موضع آموزشی در زمینههای لوجستیک، خنثیسازی مین، مهندسی و پزشکی دارد.
او در ادامه ضمن بیان اینکه اجرای اصلاحات امنیتی در عراق ضروری است گفت:«ما از الکاظمی توجه ویژهای به برخی از این موارد احساس کردیم مثل مبارزه با فساد در وازرت دفاع که الکاظمی اکنون در حال انجام آن است».
کارینیان همچنین مدعی شد که اصلاح در زمینه امنیت و دفاع نیازمند برنامهای طولانی مدت است از این روز نیروهای ناتو چند سال دیگر در عراق خواهند ماند تا این اصلاحات به موفقیت برسد.
وی در ادامه گفت: «هیچ تأثیری از جانب ایران در وزارت دفاع وزارت دفاع عراق احساس نمیکنیم. پی بردهایم که تمایل شدید عراقیها و مقامات عالی در این کشور به فهم نظام ناتو و ساختار آن است تا اینگونه آنها بتوانند در آینده به عنوان بخشی از آموزش و نیرورسانی با ناتو همکاری کنند».
کارینیان همچنین مدعی شد که آنها به حمایت از نیروهای امنیتی و رسمی وابسته به دولت عراق از جمله الحشد الشعبی بیشترین میزان توجه را دارند؛ اما با این حال، ناتو هیچ برنامه کاری با الحشد الشعبی ندارد و مسأله تأسیس و توانمندسازی نیروهای الحشد الشعبی به درخواست دولت عراق صورت میگیرد و شاید در آینده بخشی از وظفیه نیروهای ناتو باشد.
فرمانده نیروهای ناتو همچنین به مسأله حمایت از نیروهای پیشمرگه در منطقه کردستان عراق پرداخت و گفت که تا به این لحظه و طبق اطلاعات او، وزارت پیشمرگه هیچ درخواست کمکی از ناتو نکرده است.
او در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا ناتو در آینده از نیروهای پیشمرگه نیز حمایت خواهند کرد یا خیر گفت: «این مسئله جزو اموری است که هنوز در مرحله انتقال مشخص نشده است. مهم است که بدانیم در این خصوص چه خواهد شد؛ اما هیچ پاسخی اکنون وجود ندارد. دولت عراق، ناتو و همچنین ائتلاف بینالمللی باید بیشتر به این مسئله توجه داشته باشند».
کارینیان در بخشی از اظهارات خود همچنین به مسئله حمله به نیروهای نیروهای ائتلاف و سفارت آمریکا در بغداد پرداخت و گفت: «با جدیت به این مسئله خواهیم پرداخت؛ اما دولت عراق تأکید کرده است که از نیروهای ما محافظت خواهد کرد»