نیره پیروزبخت اظهار داشت: متأسفانه تعداد زیادی خودروی وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد که بر اساس استانداردهای حوزه خلیج فارس تولید شدهاند و فاقد استانداردهای مد نظر ما هستند.
وی افزود: سطح استانداردهای کشورهای حاشیه خلیج فارس از سطح استانداردهای ما پایینتر است و به همین دلیل خودروهای وارداتی باید بر اساس استانداردهای ایران به روزرسانی شوند.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه ایران از نظر سطح استانداردها در منطقه رتبه اول را دارد، تصریح کرد: طبق استاندارد کشورهای حوزه خلیج فارس، اجباری برای نصب چراغ مهشکن خودرو وجود ندارد، اما نصب این قطعه در ایران، کشورهای اروپایی و برخی ایالات آمریکا اجباری است.
پیروزبخت ادامه داد: به همین دلیل به واردکنندگان اعلام کردیم که اجازه واردات خودروهای فاقد چراغ مهشکن را نمیدهیم، مگر اینکه نسبت به نصب این قطعه بر روی خودرو اقدام کنند.
وی افزود: بعد از مدتی متوجه شدیم که برخی از خودروهای موجود در گمرک فاقد محل قرارگیری چراغ مهشکن هستند و با ترفندهایی نسبت به سیمکشی و نصب این چراغ بر روی آنها اقدام میشود که از نظر ما قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه سازمان استاندارد سخت گیریهای لازم در مورد رعایت استاندارد خودروهای وارداتی را اعمال میکند، گفت: به واردکنندگان اعلام کردیم که خودروهای وارداتی باید محل قرار گرفتن چراغ مهشکن را دارا باشند و قرار شد نصب چراغ مهشکن نیز تحت نظارت شرکتهای بازرسی انجام شود.
رئیس سازمان استاندارد با بیان اینکه بخشی از خودروهای وارداتی از حوزه خلیج فارس را مرجوع اعلام کردهایم، گفت: برخی واردکنندگان برای وارد کردن خودروهای خارجی به هر دری میزنند، اما ما اجازه واردات خودروهای فاقد چراغ مهشکن را ندادهایم.
وی تصریح کرد: تعداد زیادی خودرو در گمرک جنوب کشور و سلفچگان باقی مانده که برای واردات باید بر روی آنها چراغ مهشکن نصب شود.
وی افزود: واردکنندگان عنوان میکنند که نصب چراغ مهشکن در استانداردهای امارات وجود ندارد، اما ما این توجیه را قبول نداریم و به آنها میگوییم که اگر اتفاقی برای سرنشینان این خودروها در مسیرهای مهگرفته مانند جاده فیروزکوه بیفتد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟