به گزارش افکارنیوزبه نقل از تابناک، کسری بودجه، افزایش ضریب جینی، افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم موضوعی است که نه تنها عوام جامعه، بلکه خواص جامعه از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس خبرگان رهبری از آن گلایه دارند و خواهان اقدام عاجل دولت هستند.
پس از آن که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیأت دولت بر حل مشکلات اقتصادی و مراقبت دولت از کاهش قدرت تأکید کردند، متأسفانه دیدیم که بار دیگر بهای برخی اقلام از جمله لبنیات و گوشت به بالا جهید.
هادی قوامی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به گزارش اخیر بانک مرکزی از افزایش فاصله طبقاتی ابراز نگرانی کرد و گفت: روند کاهشی ضریب جینی است که معکوس شده است. درباره گزارش بانک مرکزی مبنی بر کاهش ضریب جینی، اشاره میکنم که در آغاز اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها به دلیل پرداخت نقدی یارانه به دهکهای کم درآمد، ضریب جینی کاهش یافت. کاهش ضریب جینی در آغاز اجرای طرح هدفمندی رخ داد، ولی با افزایش تورم روند معکوسی در پیش گرفت و کاهش ضریب جینی را تحت تأثیر قرار داد. سرعت تورم زیاد شده و قدرت خرید افراد کم درآمد را کاهش داده است؛ تورم، فقیر را فقیرتر و غنی
را غنیتر ساخته است.
این انتقادات این عضو کمیسیون برنامه و بودجه به وضعیت اقتصادی، در حالی است که دولت محمود احمدینژاد، هفت سال پیش با شعار عدالت پا به پاستور گذاشت و یکی از اهداف خود را کاهش فاصله طبقاتی و حذف اشرافیگری قرار داد.
محمود بهمنی در نشست سوم شهریور ماه دولت به مناسبت هفته دولت در نزد مقام معظم رهبری، با ارائه گزارشی از سیستم بانکی و منابع و ذخایر مالی با اشاره به اجرای فاز نخست هدفمندی یارانهها گفت: با اجرای این قانون، ضریب جینی که نمایانگر کم شدن فاصله طبقاتی است، از ۰. ۴۰ به ۰. ۳۸ کاهش پیدا کرده است؛ اما این سخنان قوامی که سالهاست در کمیسیون برنامه و بودجه عضویت دارد، نشان از آن دارد که همچون همیشه، آمارهای بانک مرکزی با اعداد و ارقامی که دست کارشناسان و مسئولین است، تفاوتی معنادار دارد.
البته انتقادات به افزایش فاصله طبقاتی در حد مجلس شورای اسلامی باقی نماند و پس از آن که نماینده مردم استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری در نشست اخیر خبرگان، مشکلات اقتصادی و زندگی مردم را به عنوان یکی از ارکان مهم نظام اسلامی خواند، حجتالاسلام و المسلمین ابوالقاسم وافی یزدی از دیگر نمایندگان مجلس خبرگان اختلاف طبقاتی را یکی از مشکلات جدی کشور دانست و افزود: آقایان باید تدبیری بیندیشند تا این موضوع به صورت اساسی پیگیری و تلاشی در کم کردن فاصله طبقاتی صورت پذیرد.
با توجه به اینکه اکنون تنها کارشناسان و اهالی رسانه از اختلاف طبقاتی و گسترش آن در دولت محمود احمدینژاد سخن نمیرانند، متأسفانه دولت با راهبرد انکار و فرار از مسئولیت، از پذیرش چنین مشکلی سر باز میزند، تا آنجا که رئیس کل بانک مرکزی، گزارشی متفاوت از آنچه نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری اعلام میکنند، خدمت مقامات عالی رتبه نظام ارائه میدهد.
گفتنی است، ضریب جینی یک واحد اندازهگیری پراکندگی آماری است که معمولا برای سنجش میزان نابرابری در پخش درآمد یا ثروت در یک جامعه آماری استفاده میشود. این ضریب با نسبتی تعریف میشود که ارزشی بین صفر و یک دارد: یک ضریب جینی پایین، برابری بیشتر در توزیع درآمد یا ثروت را نشان میدهد، در حالی که ضریب جینی بالاتر، توزیع نابرابر را مشخص میکند.
شناسه خبر:
۱۴۳۶۷۰
فقرا فقیرتر و اغنیا هم پولدارتر شدهاند!
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، با اشاره به گزارش اخیر بانک مرکزی از افزایش فاصله طبقاتی ابراز نگرانی کرد و گفت: روند کاهشی ضریب جینی و معکوس شده است. درباره گزارش بانک مرکزی مبنی بر کاهش ضریب جینی، اشاره میکنم که در آغاز اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، ضریب جینی به دلیل پرداخت نقدی یارانه به دهکهای کم درآمد کاهش یافت.
۰