گرفتگی صدا از علائم جدید کرونا هست یا خیر؟ ویروس کرونا که ماه هاست مهمان ناخوانده و شوم کشور ما شده است هر روز چهره جدیدی از خود را نشان می دهد. این روزها برخی گرفتگی صدا را از علائم کرونای جدید می دانند. در ادامه صحت و سقم این خبر را مورد بررسی قرار دادیم.
در ابتدا لازم است ویروس کرونا را بشناسیم و درباره راه های پیشگیری از کرونا، راه های انتقال کرونا و همچنین علائم کرونا بیشتر بدانیم.
محققان کالج کینگ لندن ۶ نوع متمایز از کووید ۱۹ را با علائم خاص خود شناسایی کردهاند. این کشف به پزشکان کمک میکند بیمارانی که در معرض بیشترین خطر قرار دارند را شناسایی کنند. پزشکان معتقدند اشکال مختلف بیماری شدت آن را در مبتلایان تعیین میکند و همینطور نشان میدهد کدام دسته از بیماران بستری شده در بیمارستان نیازمند دستگاههای کمک تنفسی هستند.
هرچند سرفه مداوم، تب و از بین رفتن حس بویایی به طور معمول سه علامت اصلی ابتلا به کرونا شناخته میشوند، اما اطلاعات جمع آوری شده از ۱۶۰۰ کاربر اپلیکیشن «COVID Sumptom Study» در انگلیس و آمریکا نشان میدهد افراد مختلف علامتهای متفاوتی همچون سردرد، دردهای ماهیچهای، خستگی، اسهال، سردرگمی، از بین رفتن اشتها، تنگی نفس را اعلام کردند.
بیشتر بخوانید:
آزیترومایسین کرونا را درمان می کند؟
واکسن کرونا آکسفورد صحت دارد؟
علائم جدید کرونا چیست؟
علائم کرونای خفیف چیست؟
محققان به این نتیجه رسیدند که هریک از خوشه علائم در بدن افراد مبتلا نشان میدهد بیماری در بدن افراد با چه سرعتی پیشروی میکند و شدت بیماری چه میزان خواهد بود. این ۶ دسته علائم که در بازه زمانی یکسانی از پیشروی بیماری ظهور میکنند، شدت بیماری کرونا را در فرد نشان میدهند.
این ۶ دسته علامت ابتلا به ویروس کرونا عبارتند از:
۱- بیماری با شدت مشابه ابتلا به آنفلونزا بدون تب: سردرد ، از بین رفتن حس بویایی، درد ماهیچهای، سرفه ، گلو درد، درد قفسه سینه، بدون تب
۲- بیماری با شدت مشابه آنفلونزا همراه تب: سردرد، از بین رفتن حس بویایی، سرفه، گلودرد، تب، از بین رفتن اشتها، گرفتگی صدا
۳- معدهای و رودهای: سردرد، از بین رفتن حس بویایی، از بین رفتن اشتها، اسهال، گلودرد، درد قفسه سینه، بدون سرفه
۴- بیماری شدید، سطح یک: سردرد، از بین رفتن حس بویایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، درد قفسه سینه، خستگی
۵- بیماری شدید، سطح دوم: سردرد، از بین رفتن حس بویایی، از بین رفتن اشتها، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، سردرگمی، درد ماهیچهای
۶- بیماری شدید، سطح سوم شکمی و تنفسی: سردرد، از بین رفتن حس بویایی، از بین رفتن اشتها، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، سردرگمی، دردماهیچه ای، تنگی نفس، اسهال، درد شکمی.
تحقیقات نشان داد ۱.۵ درصد مبتلایان به کرونا با علائم دسته یک، ۴.۴ درصد با علائم دسته دوم و ۳.۳ درصد افراد با علائم دسته سوم نیازمند دستگاههای کمک تنفسی بودند. همچنین طبق این آمار ۸.۶ درصد، ۹.۹ درصد و ۱۹.۸ درصد از افراد با علائم دستههای ۴، ۵ و ۶ نیازمند دستگاههای کمک تنفسی بودهاند. این در حالی است که نیمی از بیماران با علائم دسته ۶ در بیمارستان بستری شده بودند.
به گفته محققان بیشتر افراد مبتلا با نشانگر دستههای ۴، ۵ یا ۶ افراد مسنتر و ضعیفتر، اضافه وزن و دارای بیماریهای پیش زمینهای مانند دیابت یا بیماری تنفسی بودند.
گرفتگی صدا علامت کرونا است؟
منوچهر فاضلی در خصوص گرفتگی صدا و حنجره، اظهار داشت: به طور کلی حنجره در تنفس، کمک به بلع و تولید صدا نقش دارد.
وی ادامه داد: تارهای صوتی با لرزشی که ایجاد میکند تولید صدا میکند که هرگونه مشکل روی این تارها، صدا را میتواند تغییر کند و به نوعی خشونت صدا تولید کند.
دیگران می خوانند:
علائم کرونا بعد از چند روز در بدن ظاهر می شود؟
درمان کرونا با زهر زنبورعسل واقعیت دارد؟
تست کرونا چگونه انجام می شود/ تست کرونا در منزل واقعیت دارد؟
این متخصص گوش، حلق و بینی گفت: گرفتگی صدا و حنجره ( خشونت صدا ) تمام ردههای سنی در جنس زن و مرد را درگیر میکند که علل زیادی دارد و در قالب خوش خیم و بدخیم تعریف میشود.
وی ادامه داد: اگر گرفتگی صدا بیش از 2 هفته ادامه داشت به خصوص در افرادی که دارای مشکل زمینهای (سیگاری، الکلی، به واسطه شغل و...) باشد باید حتما با مراجعه به پزشک علت بررسی شود تا بدخیم بودن و یا خوشخیم بودن آن تشخیص داده شود.
فاضلی تصریح کرد: کوچکترین ضایعه روی تارهای صوتی اختلال در صوت و خشونت صدا را ایجاد میکند اگر این مشکلات در مراحل ابتدایی بیماری بررسی شود حتی اگر بدخیم باشد با یک عمل ساده و میکروسکوپی قابل درمان است و سلامتی تارهای صورتی برمیگردد، اما اگر دیر مراجعه شود میتوانند عامل مهمی برای تهدید سلامتی فرد باشد.
وی یکی از علائم کمتر شایع کوید 19 را گرفتگی صدا دانست و گفت: گاهی التهابات حنجره می تواند از عوامل ویروسی یا باکتریایی باشد که کرونا ویروس هم میتواند این التهاب را ایجاد و خشونت صدا حاصل کند.
این متخصص گره تارهای صوتی را در قالب خوش خیم تعریف کرد و گفت: معمولا در سن بلوغ، در معلمان و قاریان و... گره تارهای صوتی ایجاد میشود که میتواند به دنبال صدای بلند حاصل میشود گرفتگی صدا در این مورد بدخیم نیستند تنها به علت ایجاد صدای بلند گره در تار صوتی ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید:
وی اضافه کرد: درد جزء علائم ناشایع تومارهای حنجره است، اگر خشونت صدا به علت سرماخوردگی باشد باید طی دوسه روز خوب شود اگر بیش از 2 هفته طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید.
علائم قطعی ویروس کرونا
سازمان بهداشت جهانی فهرستی از علائمی را منتشر کرده که نشان می دهد با بروز آنها احتمالا کرونا گرفته اید. علائم ابتلا به ویروس کرونا عبارتند از:
سرفهی خشک
خستگی
کوفتگی و درد
گلودرد
اسهال
ورم
از دست دادن بویایی یا چشایی
جوش زدن پوست یا رنگ پریدگی انگشتان دست و پا
به سختی نفس کشیدن یا کم آوردن نفس
درد یا فشار روی قفسه ی سینه
از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم
مشکل در تنفس
درد یا فشار مداوم روی قفسهی سینه
گیجی
ناتوانی در هوشیاری یا هوشیار ماندن
کبودی لب یا صورت
گرچه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری می گوید این فهرست شامل تمام علائم احتمالی نیست و با کشف اطلاعات بیشتر درمورد ویروس کرونا به روز رسانی خواهد شد.
جدیدترین علائم کرونا
در روزهای گذشته علائم جدیدی از کرونا مشخص شده که شاید آنها را نشنیده باشید. علائمی که نشان می دهد کرونا ویروس مرموزتری از آنچه فکر می کنید است.
علادم جدید کرونا ویروس عبارتند از ایجاد لخته خون و سکته قلبی و مغزی، مشکلات گوارشی و حتی قرمزی پوست می تواند علائم جدید کرونا باشد.