
رضا درویش پس از حدود سه سال و سه ماه مدیریت، بالاخره از باشگاه پرسپولیس جدا شد. او در دی۱۴۰۰ سکاندار سرخها شد و تا پایان فروردین ۱۴۰۴ روی صندلی مدیرعاملی نشست؛ دورهای پر از پستی و بلندی، برد و باخت، جام و جنجال؛ ورود او با تردیدهای زیادی همراه بود. برخی باور داشتند به واسطهی ارتباطهای قدیمی و نزدیکیاش با چهرههایی مثل علی پروین، به این سمت رسیده است. سابقه مدیریتش در باشگاه سایپا هم چندان دل هواداران را قرص نکرد. اما کسی نمیدانست این مرد آرام در ظاهر، قرار است یکی از پرتنشترین ادوار باشگاه را رقم بزند و یکی از طولانیترین دوران مدیریت در پرسپولیس را به نام خود ثبت کند.
قهرمانیها، خریدهای پر سر و صدا و لقبهایی که دوام نداشتند
پایان فصل بیست و یکم و از دست رفتن قهرمانی، بهانهای شد تا درویش با خرید چند ستاره، پرسپولیس را متحول کند. علیرضا بیرانوند بازگشت، گئورگی گولسیانی و مرتضی پورعلیگنجی آمدند، و حتی لوکادیا و دیاباته هم به تهران رسیدند. نتیجه چه شد؟ سهگانه در فصل بیست و دوم و موجی از تعریف و تمجید هواداران برای آقای مدیرعامل را به همراه داشت.
هواداران خوشحال بودند و درویش لقب رئیس باشگاه رئال مادرید (پرز) را گرفت. اما روزهای خوب خیلی دوام نداشت. مشکلات مالی، نبود منابع پایدار و بدهیها، کمکم خودشان را نشان دادند.
جدایی یحیی و نیمکتهایی که آرام نگرفتند
اواخر فصل، اختلاف میان مدیرعامل و یحیی گلمحمدی علنی شد. در نیمفصل، یحیی استعفا داد و درویش سراغ اوسمار ویه را رفت. با وجود حواشی، تیم قهرمان لیگ شد اما لیگ قهرمانان آسیا را از دست داد و در پایان فصل او موفق نشد مربی قهرمان تیمش را نگه دارد و اوسمار راهی تایلند شد تا درویش در یک تصمیم جنجالی، خوان کارلوس گاریدو را به عنوان سرمربی جدید به هواداران معرفی کند.
گاریدو آمد و با شکستهای پیاپی، عمرش روی نیمکت فقط تا پایان هفته سیزدهم فصل جاری بود. پس از نتایجی ضعیفی که گاریدو با پرسپولیس در آسیا و لیگ برتر کسب کرد هواداران انتقادات خود را علیه آقای مدیرعامل افزایش دادند و شعارهای «درویش حیا کن، پرسپولیس را رها کن» تبدیل به کار دائمی آنها در پایان هر بازی بود. درویش پس از ۴۰ روز از جدایی گاریدو، اسماعیل کارتال سرمربی فصل گذشته فنرباغچه را به عنوان سرمربی جدید پرسپولیس معرفی کرد، مربی ای که خیلیها او را معمار جدید پرسپولیس میدادند اما سرخها با او دو جام حذفی و لیگ برتر را از دست داده اند اما هواداران امیدوارند که فصل آینده شروع خوبی برای پرسپولیس باشد و دوران برانکو بار دیگر در این تیم رقم بخورد.
نقل و انتقالات ضعیف، جدایی ستارهها و انتقادهای تند
هواداران از جدایی بازیکنانی مثل بیرانوند، ترابی و اسماعیلیفر دلگیر بودند؛ مخصوصاً وقتی آنها به تیم رقیب یعنی تراکتور رفتند. باشگاه نتوانست جای خالیشان را پر کند. خریدهایی مثل ایوب العلمود و لوکاس ژوائو انتظارات را برآورده نکردند و حتی خرید پر سر و صدای سردار دورسون هم نتوانست رضایت را برگرداند. در این اواخر هم درویش مقصر جدایی بازیکنان سابق را رعایت به قانون سقف بودجه دانست و از هواداران بابت عمل به این قانون عذرخواهی کرد.
نگاهی به آمار و دستاوردها
درویش با پرسپولیس دو بار قهرمانی در لیگ برتر، یک قهرمانی در سوپرجام و جام حذفی را کسب کرد. همچنین در مدت زمان حضورش در این باشگاه یحیی گل محمدی، اوسمار ویه را، خوان کارلوس گاریدو و اسماعیل کارتال از جمله نفراتی بودند که هدایت نیمکت پرسپولیس را بر عهده داشتند.
جذب اوستون ارونوف وینگر تیم ملی ازبکستان و عبدالکریم حسن مرد سال آسیا در سال ۲۰۱۸ از کارهای مثبت او بود اما جدایی بیرانوند، اسماعیلی فر و ترابی تبدیل به لکه سیاه در کارنامه کاری آقای مدیرعامل شد.
اعضای هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس فردا دوشنبه اول اردیبهشت تشکیل جلسه خواهند داد و به احتمال زیاد با استعفای درویش موافقت میشود و باید دید فرد جدیدی که قرار است روی صندلی مدیریت این باشگاه بنشیند آیا موفق به جلب نظر هواداران خواهد شد یا خیر.