چه واقعیات و شرایطی ، پیش روی فوتبال ایران است؟

جنب و جوش انتخاباتی اهالی فوتبال تاکنون بیش از آنکه متوجه فوتبال ایران و مشکلات آن باشد متوجه بودن و نبودن افراد  شده است.

حتی فردی به بزرگی علی کفاشیان گفته‌ است که اگر مهدی تاج نیاید نامزد خواهد شد. امیر عابدینی نیز گویا در بدو امر ، آمدنش به صحنه انتخابات را به نیامدن مهدی تاج ، گره زده بود و گویا در روزهای اخیر از این موضع منصرف شده و قصد ثبت‌نام دارد.

مهدی تاج و دوستان هم پاسخ علی کفاشیان و همه کسانی که منتظر نیامدن مهدی تاج بودند را با ثبت‌نام حیدربهاروند در روز نخست ثبت‌نام دادند.

حتی اگر مهدی تاج نخواهد که بیاید و یا فرصت آمدن به صحنه انتخابات پیدا نکند ثبت نام حیدر بهاروند در حقیقت واکنش سریع و قاطع مهدی تاج و دوستان به این گروه از اهالی فوتبال بود.

مهدی تاج و دوستانش با ثبت نام حیدر بهاروند آشکارا اعلام داشتند که قصد ندارند به این سادگی‌ها و حتی پس از سال‌ها ، سکان اداره فدراسیون فوتبال ایران را به دست دیگران بسپارند.

این تراز از رفتار انتخاباتی بعضی از اهالی فوتبال را البته حرفه‌ای و کارگشا نمی‌دانم چون باور دارم مسأله آمدن و نیامدن مهدی تاج و علی کفاشیان و امیر عابدینی و دیگر افراد نیست. بلکه مسأله این است که چه مدیرانی را برای چه شرایطی انتخاب کنیم.

بنابراین ؛ میخواهم به مهمترین واقعیات و شرایطی است که برای چهار سال آینده ، پیش روی فوتبال ایران است اشاره کنم.

مجمع عمومی فدراسیون فوتبال باید فراتر از نام‌ها و دسته‌بندی‌ها را ببیند و برای شرایط و واقعیاتی که پیش روی فوتبال ایران است رئیس و هیات رئیسه انتخاب کند.

موارد زیر مهمترین واقعیات و شرایطی است که مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ایران در چهار سال آینده باید به آن توجه کند و متناسب با آنها برای فدراسیون فوتبال ، رئیس و هیات رئیسه ، برگزیند:

۱- چابک سازی هر چه بیشتر ساختار فدراسیون و افزایش کارآمدی در مدیریت بر فدراسیون فوتبال

۲- کاهش قدرت رقابت لیگ فوتبال ایران نسبت به سایر رقبای آسیایی

۳- کاهش سرمایه اجتماعی فوتبال و کم شدن تعداد تماشاگران در مسابقات و پیکارها و کاهش وجهه مردمی فوتبال و لزوم ارتقا و بهبود رفتارهای هواداری در فوتبال ایران

۴- تحقق و سپس تثبیت درآمد از محل حق پخش تلویزیونی به همان قاعده‌ای که در برنامه هفتم توسعه اقتصادی و اجتماعی آمده است.

۵- تاثیرات ادامه‌دار خصوصی‌سازی سرخابی‌ها و خصوصی سازی در ورزش و فوتبال ایران.

۶- شکل‌گیری اتحادیه باشگاه‌ها و برگزاری لیگ های فوتبال و فوتسال و فوتبال ساحلی بوسیله اتحادیه باشگاه‌ها.

۷- جوان‌گرایی و جانشین پروری در فوتبال ایران 

۸- شفافیت اطلاعاتی و مالی فدراسیون فوتبال و همچنین ساختن فرایندی که منجر به از بین بردن بسترهای پنهان و آشکار فساد در فوتبال می‌شود.

رویکرد انتخاباتی مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ایران باید این باشد که رئیس و هیات رئیسه توانمند و بادانشی را برای رو در رو شدن با واقعیات و شرایط بالا برگزیند.