چک لیست ایمنی تابلو برق، مجموعه نکاتی است که با بررسی آنها میتوانید از سالم بودن تابلو برق و عملکرد درست آن مطمئن شوید. همچنین چک لیست ایمنی، خطرات استفاده از تابلو برق را کاهش و کارکرد آن را بهبود میدهد. در این نوشته ابتدا درباره خطرات استفاده نکردن از چک لیست ایمنی تابلو برق با شما صحبت میکنیم؛ سپس چک لیست کامل ایمنی تابلو برق را در اختیار شما قرار خواهیم داد. اگر میخواهید بهسراغ بررسی ایمنی تابلو برق بروید این نوشته را از دست ندهید.
خطرات استفاده نکردن از چک لیست ایمنی تابلو برق
اگر در اجزای تابلو برق مشکلی وجود داشته باشد یا فردی که به سراغ چک کردن تابلو میرود، از ایمنی کامل برخوردار نباشد، خطرات زیر او را تهدید میکند:
- شوک الکتریکی: زمانی که شوک الکتریکی بهوجود میآید، جریان الکتریکی از بدن افراد عبور کرده و بسته به جریان آن ممکن است فرد را دچار سوختگی کند یا حتی او را به آستانه مرگ بکشاند.
- سوختگی الکتریکی: عبور برق از بدن انسان میتواند باعث ایجاد سوختگی شود؛ اما این سوختگی ممکن است در ظاهر پیدا نباشد و به بافت قلب، کلیه، استخوانها و عضلات فرد صدمه بزند.
- آتش سوزی و انفجار: وجود مشکلات در تابلو برق میتواند باعث آتشسوزی و انفجار این وسیله شود.
به خاطر وجود این خطرات تابلو برق باید بهصورت مداوم بهکمک چک لیست ایمنی تابلو برق، بررسی شود. بررسی چک لیست ایمنی تابلو برق باید توسط برقکار ماهر انجام شود تا در صورت بروز حادثه بتواند آن را کنترل کند. به یاد داشته باشید در هنگام چک کردن تابلو برق باید از دستکش ایمنی برق استفاده کنید.
اقدامات لازم پیش از چک کردن تابلو برق؛ از امنیت خود مطمئن شوید
بررسی ایمنی تابلو برق کاری پرریسک است. به همین خاطر پیش از شروع، مسیری را در نظر داشته باشید که در صورت پیش آمدن خطر، از آن برای دور شدن از وسایل الکترونیکی استفاده کنید. بهتر است هنگام چک کردن تابلو برق از کفش کار ایمن استفاده کنید تا خطر برقگرفتگی را کاهش دهد. توصیه میکنیم بدون توجه به قیمت کفش کار یک کفش باکیفیت و مطمئن خریداری کنید.
استفاده از تجهیزات ایمنی فردی؛ اقدامی لازم پیش از چک کردن تابلو برق
حتماً در زمان چک کردن تابلو برق از لباس و تجهیزات مناسب استفاده کنید. این وسایل عبارتاند از:
- لباس مقاوم در برابر شعله
- کلاهک مخصوص
- روپوش
- دستکش محافظ برق
- کلاه ایمنی
- عینک محافظ چشم
در برخی از شرایط که ممکن است واکنشهای شیمیایی در محیط کاری وجود داشته باشد، خرید ماسک شیمیایی در این مواقع برای ایمنی بیشتر توصیه میشود.
چک لیست ایمنی تابلو برق؛ همه این نکات را بررسی کنید
برای چک کردن ایمنی تابلو برق و پیشگیری از حوادث، این سوالها را درباره بخشهای مختلف تابلو برق از خود بپرسید. زمانی که جواب همه این سوالها «بله» باشد، تابلو برق از لحاظ ایمنی، درست کار میکند.
- محل قرارگیری تابلو برق قابلدسترس و ایمن است؟
- تابلو برق در محفظهای قفلدار قرار دارد؟
- فردی مسئول بازدید مستمر تابلو برق است؟
- اطراف تابلو برق فاصلهای ۱.۵ متری قرار دارد؟
- توصیههای ایمنی لازم در کنار محفظه تابلو برق نصب شده است؟
- تابلوهای PLC کلید حفاظتی دارند؟
- در کنار تابلو فرش لاستیکی یا سکوی عایق وجود دارد؟
- وسیله اطفاء حریق مناسب در کنار تابلو برق قرار دارد؟
- مسیر سیمها در تابلو برق قابل ردیابی هستند؟
- فاصله محل ورود سیم از پایین تابلو ۳۵ سانتیمتر است؟
- تابلو سیمی برای اتصال به زمین دارد؟
- سایر سیستمهای حفاظتی مثل آژیر، فیوز و بیمتال در تابلو وجود دارد؟
- گلند برای ورود سیم به داخل تابلو وجود دارد؟
- برای پوشاندن سوراخهای باز و اضافی تابلو پلاگهایی وجود دارد؟
- کلیدها و نشانگرهای تابلو فاصله مناسبی دارند؟
- برای علامتگذاری کابلها از برچسب استفاده شده است؟
- کلیدها و فیوزها با جریان و ولتاژ تابلو برق تناسب دارند؟
- در اطراف تابلو روشنایی کافی وجود دارد؟
- برای تجهیزات الکتریکی حساس روی تابلو محافظ نصب شده است؟
بهتر است چک کردن ایمنی تابلو برق بهصورت متناوب و ماهی یکبار انجام شود و همه این سوالات بررسی شوند.
تجهیزات ایمنی کار خود را از ماه ایمن بخرید
در این نوشته چک لیست ایمنی تابلو برق را در اختیار شما قرار دادیم و در کنار آن نکاتی که باید پیش از بررسی تابلو برق در نظر داشته باشید را برایتان توضیح دادیم. باز هم تاکید میکنیم، افرادی که برقکار هستند و مجوزهای لازم برای کار با ابزار الکتریکی را دارند باید بهسراغ چک کردن تابلو برق بروند.
چنانچه برای چک کردن تابلو برق به تجهیزات ایمنی نیاز داشتید به سایت ماه ایمن سر بزنید. این فروشگاه محصولات تجهیزات ایمنی فردی و لباسهای کار را با کیفیت و قیمت مناسب در کمتر از ۲۴ ساعت به سراسر ایران ارسال میکند و ضمانت بازگشت کالا تا ۷ روز را دارد. برای خرید تجهیزات ایمنی محیط کار به سایت ماه ایمن به آدرس mahimen.ir مراجعه کنید.