به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، همواره هیأت داوران در جشنواره فیلم فجر از اهمیت بالایی برخوردار بوده و از اعلام اسامی هیأت داوران تا اعلام اسامی فیلمها توسط این هیأت، بسیاری از حواشی و اتفاقات پیشآمده است. در این میان یکی از نکات قابل توجه که شاید تا به حال کمتر کسی به آن پرداخته، حضور سینماگران زن در بین هیأت داوران است، داورانی که در این ۳۰ سال تعداد آنها از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است.

شاید دور از تصور باشد، اما از نخسیتن دوره جشنواره فیلم فجر تا ورود نخستین بانوی فیلمساز به این جشنواره ۱۵ سال فاصله وجود داشت و سرانجام نیز «فرشته طائرپور» به عنوان اولین داور زن این جشنواره توانست همراه دیگر داوران جشنواره شانزدهم؛ عزت‌الله انتظامی، کیومرثپوراحمد، احمدرضا درویش و مجید مجیدی فیلم‌های بخش مسابقه را داوری کند.

وی به جز نخستین بانوی داور جشنواره فیلم فجر، نخستین سینماگر ایرانی است که در پنجاه سال گذشته توانسته به عضویت هیأت رئیسه سازمان بین‌المللی فیلمسازان کودک وابسته به یونسکو(سیفژ) درآید.

طائرپور تاکنون تهیه آثاری چون؛ نان و شعر، پسر مریم، یکی بود یکی نبود، وقتی همه خواب بودند و… را برعهده داشته و فیلم‌های نخودی، زن دوم و آینه‌های رو به رو را کارگردانی و تهیه‌ کرده است.

اما ورود دومین بانوی سینماگر به جمع داوران فجر با چند سال تاخیر در بیست‌ویکمین جشنواره فیلم فجر اتفاق افتاد و این بار «گلاب آدینه» به داوری فیلم‌های ارائه‌شده در جشن ملی سینما پرداخت.

وی که با سریال به یادماندنی «سلطان و شبان» به قاب تلویزیون آمد، پس از آن در بسیاری از آثار سینمایی مانند «آرامش در میان مردگان»، «وقتی همه خواب بودند»، «یک تکه نان»، «مهمان مامان»، ‌ «عروس افغان»، «روسری آبی»، «زندان زنان» و «زیر پوست شهر» ایفای نقش کرد. وی در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن(روسری آبی) شد.

سومین داور زن در سال بعد و این بار بدون تاخیر، «مینو فرشچی» دیگر بانوی سینماگر کشور بود که در کنار عزت‌الله انتظامی، کیومرثپوراحمد، احمدرضا درویش و مجید مجیدی به داوری آثار فجر پرداخت.

مینو فرشچی متولد ۱۳۲۷ تبریز، فارغ‌التحصیل تئاتر عروسکی از دانشکده هنرهای دراماتیک و گرافیک از کالج سانتامونیکا کالیفرنیا است. وی فعالیت حرفه‌ای را به عنوان فیلمنامه‌نویس همزمان با تحصیل در رشته فیلمنامه‌نویسی در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی آغاز و پس از فارغ التحصیلی به فعالیت در تلویزیون پرداخت، فرشچی تاکنون فیلمنامه آثاری چون شوکران، ازدواج به سبک ایرانی و کاغذ بی‌خط را نوشته است.


فاطمه گودرزی نیز داور زن جشنواره بیست و هشتم فیلم فجر بود و با وجود آنکه نام وی به عنوان یکی از اعضای هیأت داوران جشنواره درج شده بود، از پذیرش این مسئولیت خودداری کرد.