محمدحسین لطیفی ، کارگردان سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی نکات جالبی درباره وضعیت دستمزد بازیگران در تلویزیون گفته است.
لطیفی در توضیح دلایل افزایش دستمزد بازیگران ، خاطرهای تعریف کرده: «ماجرای دستمزدها و افزایشِ آنها از تلویزیون شروع شد. یادم میآید در جریانِکاری بودم با بازیگری قرارداد بستم بعد به یک باره دیدم شب شلنگ تخته میاندازد که با این شرایط نمیتوانم ادامه بدهم و فردای آن روز دیدم همین بازیگر در مجموعهای دیگر حضور پیدا کرده و همه شرایط را پذیرفته است. کاشف به عمل آمد که آن موقع ماهی 50 میلیون با او قرارداد داشتیم آن شبکه 100 میلیون تومان پیشنهاد کرده است.»
او گفته: «در واقع شبکههای مختلف بازیگر را با قیمت بالاتری از هم میدزدیدند؛ این چه اتفاقی را رقم زد؟ تلویزیون خودش عامل گرانی میشد.»
او تعریف کرده که بازیگران رقم دستمزدهایشان را با دلار بالا نگه داشتهاند و به همین دلیل حالا توازن به هم خورده است: «جالب است بدانید که بازیگران رقمهایشان را با دلار نگه داشتند و عوامل نتوانستند. وگرنه، همین دستمزدهایی که بچهها میگیرند نسبت به دلار هزار تومان سال 1390 حساب کنید الان سعی میکنند همان رقمها را بگیرند و کمتر نگیرند.»
لطیفی در ادامه گفته: «تا جایی که میدانم بازیگری امروز میگوید من ماهی یک و نیم میلیارد میگیرم؛ یعنی چقدر؟ یعنی 50 هزار دلار. 50 هزار دلار سال 1390، 50 میلیون تومان بوده و آن سالها هم این بچهها همین دستمزد را میگرفتند. بنابراین این دستمزدها خیلی نجومی نیست. الان چون این توازن در جامعه به هم ریخته، اینطور به چشم میآید.»
این کارگردان درباره نسبت میزان دستمزد بازیگران و کارگردانها در تلویزیون هم به نکات جالبی اشاره کرده: «زمانی استار و سوپراستاری جلوی دوربین من بوده، یک سوم من دستمزد میگرفت اما امروز من به این فکر میکنم که من هم اگر بخواهم اینطور برخورد کنم قاعدتاً یک مشکل ایجاد میشود؛ اول این که تهیهکننده تلویزیون و مدیران فکر میکنند این چهرهها هستند که فیلم را جلو میبرند برای همین میگویند کارگردان را ارزان بیاورید و اتفاقاً دیدم؛ یعنی نمونههایش را دیدم که کارگردان ارزان همه کشتی را غرق میکند. پس اثر بیمایه میشود. خیلی وقتها میگویند این بازیگر شاخص را بیاوریم بقیه را اصطلاحاً ارزان بچینیم. این موضوع به نظرمن باید در درازمدت حل شود؛ آن پروسه درازمدتی که من شدیداً پیگیر آن هستم که اتفاق بیفتد، در کمیسیون فرهنگی مجلس هم صحبت کردهام که باید خصوصی هم پیش برود و ربطی به وزارت فرهنگ و صداوسیما هم ندارد.»
لطیفی از وضعیت سانسور در تلویزیون هم گلایه کرده: «شما ممیزیهای 15 سال قبل را با الان مقایسه کنید، چرا باید بیشتر شده باشد؟ ممیزیهای زمان حضرت امام(ره) را با الان مقایسه کنید چرا اینقدر بیشتر شده؟ چه چیزی را میخواهیم ثابت کنیم. مشکل اساسی ما این است که مشکل محتوایی فیلم را رها میکنیم، حواسمان نیست که این فیلم با جامعه چه کار میکند. به ظواهرش نگاه میکنیم در رسانه خانگی آن قدر مو بیرون است در تلویزیون اینقدر بسته و یا نکاتِ دیگر؛ اما واقعاً محتوا از همهچیز مهمتر است.»