اقتصاد مقاومتی راهکاری استراتژیک و هوشمندانه از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برای نقش بر آب کردن حربه اقتصادی دشمن بود.
دشمنان بهویژه آمریکای جنایتکار وقتی از پیروزی انقلاب اسلامی و پشتوانه مردمی حیرتزده شدند برای به زانو در آوردن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و همچنین به منظور توقف حرکت شتابان بیداری اسلامی در منطقه، جنگ اقتصادی را علیه ایران به راه انداختند.
در همین راستا اقتصاد مقاومتی بهعنوان بهترین راه برای ایمنسازی تحریمهای ناجوانمردانه دشمن طی این سالها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفت تا اینکه معظمله امسال با شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» حجت را بر همگان تمام کردند و به نوعی با انتخاب این شعار به همه اعم از مردم و مسؤولان اعلام کردند پیروزی در حربه اقتصادی دشمن و عبور از شرایط سخت اقتصادی مستلزم اجرای توأمان دو مرحله اقدام و عمل و دوری از هر گونه شعارزدگی است.
از طرفی بسیج برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری و مقابله با تحریمهای دشمن به طور ویژه در بحث اقتصاد مقاومتی و حمایت از قطبهای اقتصادی وارد شد تا اقتصاد مقاومتی را در ابعاد مختلف بهویژه در بُعد مردمی تحقق بخشد.
بسیج سازندگی شهرستان کردکوی با مشارکت و همفکری فرمانداری کردکوی و برخی ادارات ذیربط مانند اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جهاد کشاورزی، فنی و حرفهای و اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای قطببندی اقتصادی شهرستان صنایع نساجیسنتی، حصیربافی، گیاهان دارویی و بستهبندی محصولات بهویژه مرکبات را بهعنوان قطب اقتصادی شهرستان کردکوی در نظر گرفت که در این بین حصیربافی و به طور ویژه نساجیسنتی با توجه به سابقه دیرینه در فرهنگ مردم کردکوی و قابلیت بالای درآمدزایی و فرآوری به عنوان مهمترین قطب شهرستان کردکوی انتخاب شدهاند.
پس از انتخاب قطب اقتصادی شهرستان بهعنوان قطب نساجیسنتی و حصیربافی اقدامات جهادی بسیج سازندگی شهرستان کردکوی شدت گرفت تا جایی که امروز با نگاهی گذرا به نتایج، پی خواهیم برد کار از مرحله شعار فاصله گرفته و به عمل نزدیک شده است.
*فعالیت حدود 80 عرصه ریسندگی و بافندگی در کردکوی/99 درصد از کارآفرینان حوزه نساجی سنتی از بانوان هستند
مسؤول بسیج سازندگی شهرستان کردکوی در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان، اظهار کرد: بعد از انتخاب شهرستان کردکوی بهعنوان قطب ریسندگی و بافندگی و حصیربافی، حدود 80 عرصه ریسندگی و بافندگی با موضوع کارچاله در شهرستان کردکوی ایجاد شد.
محمد لشکربلوکی تبدیل شدن کردکوی به قطب صنعت حصیربافی و نساجی را از برنامههای پنج ساله بسیج سازندگی کردکوی دانست و افزود: پایلوت اولیه طرح در 6 روستای «سرکلاته»، «سالیکنده»، «یساقی»، «میاندره»، «مهترکلاته» و «بالاجاده» اجرا شده و در نظر داریم در نگاه پنج ساله این عرصه در همه روستاهای کردکوی گسترش یابد.
وی از اختصاص 300 میلیون تومان تسهیلات برای بومیسازی نساجیسنتی و قطب شدن آن در شهرستان خبر داد و بیان کرد: در بخش ریسندگی و بافندگی که از دستگاه کارچاله استفاده میشود این دستگاه علاوهبر تولید بیش از 40 محصول اعم از سفره، حوله، چفیه و ... از قابلیت تولید جاجیم نیز برخوردار است.
لشکربلوکی با بیان اینکه 99 درصد از افراد کارآفرین در حوزه صنعت نساجی سنتی (کارچاله) را بانوان تشکیل میدهند، یکی از مشکلات بانوان کارآفرین در این بخش را تهیه الیاف از تهران و نبود الیاف طبیعی دانست و یادآور شد: برای تولید الیاف طبیعی و رسیدن به خودکفایی رونق نوغانداری در شهرستان کردکوی یک ضرورت است.
مسؤول بسیج سازندگی شهرستان کردکوی از برگزاری دورههای آموزشی حصیربافی و نساجی سنتی در روستاهای کردکوی با اعطای مدرک معتبر فنی و حرفهای خبر داد و تصریح کرد: بسیج سازندگی برای پرداخت تسهیلات، آموزش، مشاوره و حتی فروش محصولات به افراد علاقمند آمادگی دارد.
وی با بیان اینکه اشتغالزایی، درآمدزایی، احیای فرهنگ منسوخ شده و تولید محصولات با نگاه امروزی از اهداف احیای صنعت نساجی سنتی و حصیربافی است، خاطرنشان کرد: هدف ما صادرات محصولات تولیدی است.
*لازمه استقبال گردشگران از نساجیسنتی استفاده از الیاف طبیعی است
کارشناس صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کردکوی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان، گفت: در وهله نخست هنرهای منسوخ شده شناسایی شد و آموزش به علاقمندان بهویژه در 6 روستای هدف دردستور کار قرارگرفت.
زهره امامی با بیان اینکه دهیاریها همکاری مناسبی داشتند، افزود: استقبال کم از سوی برخی دهیاریها به علت نبود آگاهی و عدم شناخت نسبت به هنر و هدف نهایی کارگروه اقتصادی بسیج است.
وی با بیان اینکه نخستین کارگاه نساجی سنتی در روستای سرکلاته خرابشهر کردکوی برگزار شد، تصریح کرد: با اینکه در گذشته در این روستا 80 کارگاه نساجی سنتی وجود داشت اما متأسفانه این صنعت در حال فراموشی بود که با برگزاری دورههای آموزشی و آموزش به 12 هنرجو این هنر در حال احیا شدن است.
کارشناس صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کردکوی با بیان اینکه علاوهبر روستای سرکلاته خرابشهر در سایر روستاهای هدف نیز دوره آموزشی برگزار شد، اضافه کرد: در پایان دوره آموزشی به افراد شرکت کننده مدرک معتبر اهدا میشود و همچنین دو الی سه ماه بعد از راهاندازی کارگاه توسط افراد پروانه تولید مشاغل خانگی برای آنها صادر میشود.
امامی با بیان اینکه برای آگاهیبخشی افراد به بحث فروش و بازاریابی کلاسهای تخصصی برای بانوان تخصصی برگزار میشود، اذعان کرد: کارآفرینان این حوزه باید با نگاه بلندتری کار را پیگیری کنند و برای صادرات محصول و همچنین فروش محصولات تولیدی توسط توریست از نخ طبیعی استفاده کنند.
وی با اشاره به صنعت حصیربافی، متذکر شد: در حصیربافی نیز سعی شده از نخ طبیعی استفاده شود اما به دلیل نبود نخ طبیعی در حال حاضر از نخ مصنوعی استفاده میشود.
کارشناس صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کردکوی با تأکید بر استفاده از نخ طبیعی در تولید محصولات، تصریح کرد: گردشگران خارجی محصولات تولیدی با الیاف مصنوعی را نمیپسندد، از این رو پیگیری و تهیه نخ طبیعی یک الزام است.
امامی با بیان اینکه تاکنون 35 نفر در حوزه نساجی سنتی و حصیربافی آموزش دیدند، یادآور شد: از بین افراد آموزش دیده، افراد توانمند و مستعد به عنوان مربی تربیت میشوند.
*ضرورت ایجاد بازارچه دائمی در کردکوی/ نبود مواد اولیه؛ مشکل اساسی حصیربافان
یکی از دیگر از بانوان کارآفرین و احیاء کننده صنعت حصیربافی در شهرستان کردکوی که توانستند در جشنواره بینالمللی اقوام ایران زمین بهعنوان غرفهدار برتر انتخاب شوند در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان، با قدردانی از حمایت ویژه بسیج سازندگی، فرمانداری کردکوی و اداراه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اظهار کرد: امید است مشکلات پیشروی کارآفرینان این حوزه رفع شود تا تولید محصول با انگیزه بیشتری انجام شود.
سمانه صادقپور نبود بیمه، مشکلات تسهیلات بانکی و نبود مواد اولیه را از جمله مشکلات کارآفرینان صنعت حصیربافی برشمرد و افزود: یکی از مشکلات مهم کارآفرینان حصیربافی عدم مواد اولیه است.
وی با بیان اینکه مواد اولیه حصیربافی از علف هرز تهیه میشود، بیان کرد: متأسفانه عدم آگاهی و فرهنگسازی موجب شده کشاورزان و دامداران مواد اولیه این حرفه که علف هرز میباشد را میسوزانند و یا برای چرای دام استفاده میکند.
کارآفرین و احیاءکننده صنعت حصیربافی در کردکوی با بیان اینکه از سوم تیرماه جاری که حصیربافی در کردکوی احیاء شد با استقبال مناسبی مواجه شده است، گفت: تنها مشکل ما مواد اولیه است، از آنجایی که قابل خرید نیست برای تهیه آن با محدودیت مواجهایم که امید است با تدبیر مسؤولان امر و حفاظت و حراست از گیاهان و علفهای هرز این مشکل حل شود.
صادقپور، نبود بازارچه دائمی را از مشکلات دیگر حصیربافی در کردکوی دانست و خواستار ایجاد بازارچه دائمی برای سهولت فروش محصولات تولیدی شد.
*رونق نوغانداری در کردکوی یک ضرورت است
کارشناس امور بانوان و خانواده فرمانداری شهرستان کردکوی هم در این باره اظهار کرد: به دلیل مشترک بودن اهداف دو کارگروه اشتغال فرمانداری و کارگروه اقتصادی بسیج همکاری دو جانبه برای قطببندی صنایع تبدیلی در دستور کار قرار گرفت.
فروغ اورسجی با بیان اینکه پس از بررسیها حصیربافی و نساجیسنتی بهعنوان دوقطب مهم شهرستان کردکوی انتخاب شد، افزود: هدف نهایی و مشترک شهرستان در حوزه اشتغال به این دو صنعت ختم نمیشود بلکه کنار این دو قطب در عرصههای دیگر مانند پرورش گیاهان دارویی، صنعت فرش، بستهبندی مواد غذایی، محصولات گلخانهای برنامهریزی خواهد شد.
وی اضافه کرد: احیای مشاغل خانگی، معرفی یکی از صنایع شاخص بهعنوان بِرند شهرستان، بهروز رسانی و تطبیق نساجی سنتی و حصیربافی با سلایق امروز جامعه، ایجاد اشتغال پایدار برای افراد با احیای صنایع مورد نظر و پیگیری سایر صنایع تبدیلی مانند پرورش گیاهان، فرش، بستهبندی مواد غذایی، تولیدات گلخانهای و ... از جمله اهداف کارگروه اشتغال بانوان است.
کارشناس امور بانوان و خانواده فرمانداری شهرستان کردکوی با بیان اینکه امروزه بسیاری از طلاقها ناشی از آسیبهای فضای مجازی است، گفت: آسیبهای فضای مجازی از بیکاری نشأت میگیرد که در صورت برخورداری فرد از موقعیت شغلی از میزان آسیبهای اجتماعی کاسته میشود.
رئیس کارگروه اقتصادی مجمع عالی بسیج شهرستان کردکوی با اشاره به چرخه تولید نساجیسنتی، تصریح کرد: تولید نخ، نخریسی، رنگرزی، بافت و فروش محصول، چرخه تولید نساجیسنتی است که برای تکمیل این چرخه در شهرستان ایجاد نوغانداری در کردکوی ضروری است.
عقیل بالاخلی با بیان اینکه رونق نوغانداری در کردکوی پایدار شدن صنعت نساجیسنتی، اشتغالزایی فصلی و کمک به اقتصاد خانواده را به همراه دارد، تأکید کرد: کاگروه اقتصادی مجمع عالی بسیج کردکوی انتظار دارد اداره جهاد کشاورزی شهرستان برای جلوگیری از موازیکاری و همافزایی و به منظور خودکفا شدن شهرستان در تولید ابریشم، نوغانداری را در کردکوی ایجاد کند.
وی در بخشی دیگر از سخنانش با تأکید بر همافزایی ادارات مختلف، خاطرنشان کرد: کمیته امداد و بهزیستی با توجه به منابعی که دارند، میتوانند در بخش خودکفایی مددجویان خود کار کنند.
بالاخلی با بیان اینکه اداراتی مانند کمیته امداد و بهزیستی بهجای ماهی دادن ماهیگیری را به مددجویان خود آموزش دهند، گفت: در صورتی که ادارات مشابه هدایت افراد به سوی کارآفرینی و نساجیسنتی و حصیربافی را به عهده بگیرند بسیج سازندگی آموزش به علاقمندان را پیگیری خواهد کرد.
به گزارش فارس، حرکت تحسینبرانگیز و اقدام جهادی بسیج سازندگی شهرستان کردکوی با همکاری اداره صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری در راستای قطببندی صنایع تبدیلی نه تنها موجب احیای صنایع منسوخ شده و ایجاد اشتغال پایدار شده بلکه اقدامی عملی و گامی مثبت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
یقیناً همکاری تمامی ادارات شهرستانی برای دستیابی به هدف مشترک قطبسازی و اشتغالزایی به روند پیشرفت کار سرعت میبخشد، از طرفی با عملی شدن این مهم علاوهبر انتخاب کردکوی بهعنوان بِرند نساجی سنتی و حصیربافی، در راستای اشتغالزایی و کاهش مشکلات مردم بهویژه قشر جوان گام موثر برداشته خواهد شد.
البته در کنار این حرکت قابل تقدیر و جهادی که فواید پرشماری را برای شهرستان به همراه دارد حمایت از کارآفرینان و رفع دغدغههای آنها از جمله مشکل بیمه، نبود بازارچه دائمی، مشکل مواد اولیه، ایجاد تسهیلات کمبهره و ... از جمله نکات مهم و قابل توجهی است که از همان آغاز کار باید مورد توجه مسؤولان شهرستانی قرار گیرد تا امید و انگیزه کارآفرینان قربانی مشکلات و کمبودهای حرفه مورد نظر نشود.