سرمایه گذاری برای طرح های صنعتی با اعتبار 3400 میلیارد ریال و پرداخت تسهیلات بیش از 4 هزار میلیارد ریالی به 317 واحد صنعتی برای رونق تولید بخشی دیگر از دستاورد سه ساله دولت در این استان شمالی کشور است.
گلستان شاید فاصله زیادی با آرمان های مردم صبور و مقاومش داشته باشد اما قدم های بلند دولت تدبیر و امید برای کاهش نابرابری و عقب ماندگی ها همه آن چیزی است که مردم این استان شمالی را به روزهای خوش آینده و دست پیدا کردن به توسعه پایدار و ثبات اقتصادی امیدوار می کند.
حدود سه سال از فعالیت دولت یازدهم می گذرد و دولت تدبیر و امید تلاش کرده است به وعده ها و شعارهای خود و اجرای مصوبه های سفرهای رئیس جمهوری به استان های مختلف عمل کند.
رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت در این مدت با وجود موانع و محدودیتهای مختلف تلاش کرده اند تا با صداقت و اعتماد بین مردم و مسئولان زمینه توسعه و پیشرفت متوازن کشور را فراهم کنند.
در همین پیوند طی سه سال گذشته؛ گام هایی برای توسعه و پیشرفت متوازن گلستان برداشته شده آنچنانکه استاندار این استان می گوید: از ابتدای استقرار مدیریت دولت تدبیر و امید در استان علیرغم همه تنگناها تا به امروز در تمام شاخص های اقتصادی، تولیدی، صنعتی، زیربنایی، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی رشد قابل قبولی را شاهدیم.
جان تازه در صنایع راکد
حسن صادقلو استاندار گلستان با اشاره به چالش اصلی گلستان در بخش اقتصادی مبنی بر کوچک بودن صنایع استان و فقدان صنایع بزرگ گفت: با پیگیری و اقدامات صورت گرفته طرح هایی نظیر فولاد 2 میلیون تنی، تولید پروپیلن از گاز طبیعیGTTP، منطقه آزاد تجاری، صنعتی اینچه برون در 5 زون اصلی و 3 منطقه منفصله، مطالعات و اکتشاف گاز و میعانات در صوفیکم، پروژه ویتامین E و بندر خشک اینچه برون به دنبال استقرار صنایع بزرگ در استان بوده و هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان نیز در گفت و گو با ایرنا بر اهتمام دولت برای خروج واحدهای صنعتی از رکود تاکید کرد و گفت: 41 واحد متوقف و راکد صنعتی استان در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید راه اندازی و به چرخه تولید بازگشت.
حسینقلی قوانلو اظهار کرد: در سه سال آخر فعالیت دولت گذشته 124 واحد تولیدی در گلستان از چرخه تولید خارج شد که تلاش برای احیای آن ها منجر به بازگشت 41 واحد به مدار تولید و اشتغال شد.
وی بیان کرد: به دلیل تداوم مشکلات گذشته در دولت یازدهم نیز 40 واحد صنعتی استان با 701 نیروی کار تعطیل شدند که با تلاش های انجام شده از سال 93 تاکنون 40 واحد راکد استان با اشتغال 796 نفر مجددا راه اندازی و 301واحد صنعتی جدید با اشتغال بیش از 4 هزار نفر پروانه بهره برداری دریافت کردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان افزود: مطابق داده های رسمی مرکز ملی آمار، استان گلستان در بخش رشد ارزش افزوده کارگاههای صنعتی با اشتغال بالای 10 نفر از 598 میلیارد تومان در سال 93 به 853 میلیارد تومان در سال 94 رسید و با رشدی 5/42 درصدی در جایگاه سوم کشور قرار گرفت.
قوانلو ادامه داد: این رشد مطلوب در شرایطی که بیشتر صنایع گلستان را واحدهای کوچک و متوسط شامل می شوند، نشان دهنده تلاش مضاعف صورت گرفته نهادهای ذیربط در دولت تدبیر و امید است.
وی گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از سال گذشته با جدیت فعالیت خود را برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنعتی استان و با حضور استاندار گلستان آغاز کرد که در این کارگروه از تعطیلی واحدهای بدهکار به شرکت های آب و برق و گاز جلوگیری و از صدور اجرائیه در مواردی که واحدها با بانکها و یا تامین اجتماعی مشکلاتی داشتند جلوگیری شد.
* منابع طبیعی و کشاورزی
برخورداری گلستان از جنگل های فراوان، عرصه های ملی منابع طبیعی و پارک های جنگلی این استان را به سرزمینی برخوردار از لحاظ منابع طبیعی تبدیل کرده و بر همین مبنا لزوم توجه جدی تر به حفظ و حراست از این سرمایه های طبیعی را جدی تر و ضروری تر می کند.
دولت تدبیر و امید در گلستان طرح های متعددی در زمینه منابع طبیعی و آبخیزداری اجرا کرد تا در نتیجه آن ، نگهداری این منابع خدادای و سرمایه های کم نظیر با شرایط بهتر حفظ و نگهداری شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: احداث 4 سازه سنگی ملاتی به حجم 4536 مترمکعب، احداث 2 بندخاکی به حجم 24 هزار و 375 مترمکعب، نهال کاری به حجم 295 هکتار، علوفه کاری به حجم 300 هکتار و مطالعات اجرایی حوزه آبخیز به حجم 2050 هکتار از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید در گلستان بود.
ابوطالب قزلسفلو افزود: سازه های احداثی فوق شامل سازه های سنگی ملاتی در حوزه های آبخیز استان بوده که 100 درصد این پروژه ها با تخصیص به موقع اعتبارات ، احداث و بهره برداری شد.
وی اضافه کرد: دو بند خاکی در حوزه روستای قویجق کلاله و دیگری در حوزه روستای چنارلی مراوه تپه بود که عملیات احداث آنها نیز بصورت کامل پایان یافته است.
قزلسفلو ادامه داد: درخصوص سایر طرح ها نیز می توان به انجام 100 در صد طرح حوزه معرف و زوجی کچیک، انجام مطالعات تفصیلی – اجرایی حوزه آبخیز شور دره اشاره کرد.
کشاورزی گلستان با برنامه های جهادی رونق میگیرد
گلستان، استانی متکی بر درآمدهای کشاورزی است که فعالان بخش های گوناگون آن ، سهم عمده ای در تامین مایحتاج مردم ایران دارند.
زمین های حاصلخیز فراوان و دشت های پهناور این فرصت را به کشاورزان گلستانی داده تا با تولید محصولات گوناگون در بسیاری از بخش ها علاوه بر تامین نیاز داخلی، درآمدهای فراوانی را به واسطه صادرات محصولات نصیب کشور کنند.
به گفته مختار مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان؛ ساختمان شبکه ها و آبیاری و زهکشی اراضی حوزه های اترک و گرگان رود، تجهیز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی و بندهای انحرافی مستقل و بازسازی و حفاظت از ذخایر آبزیان در آب های ساحلی از مهمترین طرح های این سازمان در دوران دولت تدبیر و امید است.
وضعیت منابع آبی:
وی با بیان اهمیت پروژه های آبرسانی در گلستان، خاطرنشان کرد: سد نَرماب با پیشرفت فیزیکی 60 درصد یکی از پروژه های مهم آبرسانی استان است و طرح های سد آقدکش، سد زرین گل، سد چایلی، سد قره چای و سد شصت کلاته در دست اجرا و مطالعه است.
وی با اشاره به مهمترین اقدامات فرهنگی، اجتماعی و گردشگری در گلستان، یادآور شد: افتتاح موزه روستایی قُرق، راه اندازی اولین هتــل 5 ستاره استان، شروع عملیات اجرایی مـوزه بزرگ باستان شناسی، عملیات ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان و تاسیس نمایندگی وزارت امور خارجه اقداماتی شاخص و قابل توجه در استان بوده اند.
استاندار گلستان تصریح کرد: هفت تفاهم نامه اساسی در حوزه های صنعتی، علمی و فناوری، توسعه روابط منطقه ای و بین المللی، IT و امور خارجه در راستای رشد و توسعه استان امضا شده است.
وضعیت راه ها:
استاندار گلستان با اشاره به آخرین وضیعت راه ها و مسیرهای حمل و نقل استان گفت: در این دولت علاوه بر توجه به احداث بزرگراه، آسفالت راه روستایی، روکش آسفالت، بهسازی محور شاهرود به شمال، بهسازی محور رامیان به شاهرود، اقدام به مطالعات آزادراه نوکنده – کلاله – آشخانه انجام شده است.
صادقلو افزود: افتتاح راه آهن گرگان – اینچه برون و اتصال این خط به کرویدور ریلی ایران – ترکمنستان - قزاقستان، بازسازی خط آهن گرگان به قره تپه، بازسازی کارخانه تعمیر اساسی واگن ها در بندر ترکمن و احداث خط دوم راه آهن بندرگز به قره تپه از مهمترین اقدامات صورت گرفته در بخش ریلی است.
وی با تاکید بر تکمیل مطالعات پروژه بندرخواجه نفس و بندرچند منظوره گُمیشان، تصریح کرد: یقیناً با توجه به سطح سواحل گلستان و پیشینه مبادلات تجاری دریایی استان، نیاز است توجه جدی به این بخش صورت گیرد.
وضعیت پیشرفت مصوبات سفر استانی دولت:
صادقلو با بیان آخرین وضعیت طرح های مصوب سفر ریاست محترم جمهوری به استان، گفت: تعداد پروژه های مصوب سفر در تفاهم نامه 121 پروژه با اعتباری به مبلغ 6314 میلیارد ریال است، تعهدات دو ساله 93 و 94 اعتباری به مبلغ 5492 میلیارد ریال بوده که از این میزان مبلغ 2887 میلیارد ریال ( 2273 میلیارد ریال در سال 1393و 614 میلیارد ریال در سال 1394 که جمعا 54 درصد تعهدات 2 ساله می باشد) پرداخت شد.
وی با تاکید بر 6 طرح شاخص مصوب سفر دکتر روحانی به گلستان، اظهار کرد: ایجاد منطقه آزاد تجاری، صنعتی اینچه برون گلستان، زهکشی 280 هزار هکتار اراضی زراعی شمال استان، سد نرماب، سدقره چای و زرین گل،طرح گردشگری جزیزه آشوراده و راه آهن گرگان به مشهد مهمترین طرح های که است با قوت تمام در حال پیگیری است.
** نگاهی به طرحهای مصوب سفر رییس جمهور به گلستان
11 و 12 آذرماه سال 93 شاید فقط یک عدد تقویمی برای مردم ایران باشد اما گلستانی ها این روز را به دلیل حضور دولت تدبیر و امید در استان و مصوبه های ماندگاری که هر کدام می تواند نقشی پررنگ در زدودن محرومیت ها داشته باشد فراموش نخواهند کرد.
هیات دولت در سفر به گلستان اجرای 121 طرح را با افزون بر پنج هزار میلیارد ریال اعتبار تصویب کرد که اجرا و تکمیل این طرح ها می تواند روزنه امید گلستانی ها برای آبادانی و توسعه بیشتر و گام برداشتن به سمت صنعتی شدن استان باشد.
مردم گلستان امیدوارند با تدبیر برآمده از مدیران کارآمد و با تجربه گره کور عقب ماندگی های این استان لبریز از منابع طبیعی و استعدادهای بالقوه باز شود و استان در زمانی زودتر از انتظار به دروازه های توسعه و پیشرفت نزدیک شود.
یکی از ویژگی های سفر هیات دولت یازدهم به گلستان به تصویب رساندن اجرای پروژه هایی بود که نتیجه آن رونق همکاری و تعامل بیشتر ایران با کشورهای همسایه و هم مرز است.
بهره برداری از خط آهن بین المللی ایران - ترکمنستان – قزاقستان که با حضور روسای جمهوری سه کشور آغاز شد؛ از این جمله است که احیای راه ابریشم معروف و تاریخی را به دنبال دارد.
بهره برداری از این راه آهن آنقدر اهمیت داشت که پای روسای جمهور ایران، ترکمنستان و قزاقستان را به نقطه مرزی اینچه برون استان گلستان باز کرد و یکی از مهمترین رخدادهای منطقه در دولت تدبیر را رقم زد.
این خط آهن از نقطه مرزی اینچه برون در استان گلستان، ایران را به کشورهای آسیای مرکزی متصل می کند و در مرحله نخست اجرا ، قابلیت جابجایی سه میلیون تن بار و در مراحل بعدی امکان حمل 12 میلیون تن کالا را خواهد داشت.