به نقل از قابوس نامه، این آتش سوزی که به گفته ندیرعامل سازمان آتش نشانی گنبد حدود ساعت ۲۰ و سی دقیقه شامگاه گذشته رخ داده است با وزش باد بسرعت درحال گسترش بسمت روستا بود که خوشبختانه با حضور بموقع مهار می شود.
سید سجاد حسینی با عنوان این مطلب افزود: این آتش سوزی به طور خطی بوده و حدود ۳ تا ۴ کیلومتر ادامه داشته است که البته هیچگونه خسارتی به همراه نداشت.
دهیار روستای محمدقلی آخوند نیز به خبرنگار ما گفت: مبدأ این آتش سوزی از نیزاری در سه راهی روستای سارلی مختوم بود که افراد ناشناس آن را آتش زده بودند و سپس به دلیل وزرش شدید باز سریعا در سطح مزارع کشاورزی فراگیر شد.
ایمری افزود: هر ساله این آتش سوزی ها وجود دارد و سال گذشته در جنوب روستا شاهد این مسئله بودیم و امسال از سمت غرب به سمت روستا بطور خطرناکی در حرکت بود که با کمک آتش نشانی و مردم مهار شد.
وی اذعان کرد: سفالِ حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی اطراف روستا در این آتش سوزی سوخت و علی رغم اطلاع رسانی که درباره ممنوعیت سوزاندن سفال شده است اما کشاورزان باز به این کار می پردازند.
مکائیل ایمری یادآور شد: کشاورزانی که می خواهند شالی بکارند مجبورند باقیمانده محصولات قبلی را بسوزانند تا زمین آنها آماده کشت شود و اطلاع رسانی صِرف نیز فایده ای ندارد.
وی در پاسخ به خبرنگار ما که آیا در مورد ممنوعیت این عمل برخورد خاصی هم با عاملان می شود، گفت: اعلام شده است که این کار جریمه دارد و با خاطیان برخورد می شود اما هر روز از زمینهای مختلف دود بلند می شود اگر قرار به برخورد بود باید تا کنون برخوردی می شد، ولی کسی کار انجام نمی دهد.
با توجه به این اظهارات و خطری که ممکن است روستاهایی که در نزدیکی اراضی کشاورزی هستند را تهدید کند لازم و ضروری است نهاد های ذیربط برای اعمال قانون ممنوعیت سوزاندن باقیمانده محصولات در اراضی را بطور جدی تر در دستور کار خود قرار دهند چرا که این عمل علاوه بر بلایی که بر سر محیط زیست و خاک می آورد می تواند شروع یک فاجعه و تحمیل خسارات مالی و جانی شود در این روستاها شود.