«زهرا کوهساریان» بانوی جوان کارآفرین رامیانی از دوران کودکی با نگاه به دست مادر، علاقمند به نوغانداری شد و با اراده و پشتکارش تمامی مراحل پروش کرم ابریشم از برگ دهی، ابریشم کشی، پیله کشی و پارچه بافی را آموخت و اکنون بعد از گذشت 12 سال فعالیت تخصصی در این حرفه، در حال حاضر به عنوان مسئول مرکز آموزشی ابریشم بافی این شهرستان با ایجاد اشتغالزایی 12 نفر مستقیم و 15 نفر غیر مستقیم در این مرکز مشغول فعالیت هستند.
مسئول مرکز آموزشی ابریشم بافی این شهرستان هدفش را از این کار رسیدن به بازار جهانی، ایجاد اشتغالزایی و فراهم کردن بازار فروش برای بانوان در این شهرستان که به نوعی با این حرفه مشغول هستند، عنوان کرد.
وی می گوید: همزمان با اخذ مدرک دیپلم، بافندگی مصنوعات ابریشمی را نیز آموختم و از طریق یکی از دوستان با صنایع دستی استان آشنا شدم و همکاری با آنان باعث شد آموزش ابریشم بافی شهرستان رامیان را بر عهده من بگذارند.
مسئول مرکز تخصصی آموزش ابریشم بافی این شهرستان ادامه می دهد: در ادامه فعالیتم، رنگ ریزی طبیعی و سوزن دوزی را آموختم و طرح هایی را از سوزن دوزی بر روی پارچه های ابریشمی پیاده می کردم .
کوهساریان ادامه داد: این امر باعث شد تا به دوره آموزش خیاطی بروم تا بتوانم تمام مراحل دوخت یک لباس را با طراحی های زیبا انجام دهم و بنوعی خودکفایی در تولبد لباس برسم.
وی می گوید: به مرور زمان پارچه ها و تولیدات ابریشمی خودم را روانه بازارچه ها کردم و نیاز و استقبال مردم را به تولیداتم دیدم و تصمیم گرفتم که کارم را گسترش دهم.
این بانوی کارآفرین رامیانی ادامه میدهد: به بسیج سازندگی شهرستان مراجعه کردم و با دریافت تسهیلات ده میلیون تومانی، توانستم تعداد دستگاه های خودم را از دو عدد به 12 دستگاه افزایش بدهم .
وی می گوید: با توجه به اینکه خودم طراح لباس و مدرس این حرفه هستم، توانستم یک کارگاه تولیدی راه اندازی کنم و از بانوانی که از قبل در این کار مشغول بودند و یا قصد ورود به این حرفه را داشتند کمک گرفتم.
این بانوی جوان از مراحل پرورش کرم ابریشم میگوید: پرورش کرم ابریشم حدود 40 روز به طول می انجامد که در طول یک سال 100 کیلو پیله کرم ابریشم تولید می کنیم که از این مقدار، 50 کیلو به نخ ریسندگی تبدیل می شود و 500 تا 600 متر پارچه ابریشم بافته می شود.
وی می گوید: حدود 70 درصد از بانوان از این کار ابراز رضایتمندی دارند چون هم بازار فروش و هم منبع درآمدش خوب شده است و حداقل برای هر یک حدود یک میلیون و 500 هزار تومان کسب درآمد دارد.
کوهستانی در ادامه صحبتهایش از آرزویش می گوید: از جمله آرزوهای من خرید بهترین نوع دستگاه ها و تربیت تعداد زیادی نیروی کار است تا با زنده کردن دوباره این حرفه در شهرستان و استان به رونق اقتصادی کشورم کمک کنم.
وی ادامه میدهد: همچنین به تمام بانوان ایرانی پیشنهاد می کنم که از تمام توانمندی و ذوق خودشان برای به گردش در آوردن چرخه مالی خانواده فقط در حد خانه خودشان استفاده کنند.
مسئول آموزش ابریشم بافی در رامیان به تمام علاقه مندان اعلام میکند که با حضور در خانه ابریشم رامیان می توانند بصورت رایگان در دوره های آموزشی ابریشم بافی شرکت کنند.