اسحاق جهانگیری دقایقی پیش در مراسم بهرهبرداری از خط تولید ریل ملی در شرکت ذوبآهن اظهار داشت: این واحد مهم صنعتی و تولیدی کشور علیرغم مشکلاتی که داشته با همت مسئولان این شرکت سرپا نگه داشته شده است.
وی افزود: تعداد قابل توجهی از نیروهای مهندسی کشور در این بخش مستقر هستند و واحدهای مختلف تولیدی در حال کار بوده و محصولات مختلفی را تولید میکنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه کارهای مهمی در بخش صنعت بهویژه در ذوبآهن اصفهان انجام شده است، گفت: در سال اقتصاد مقاومتی امروز روز مهمی برای ملت این به شمار میرود، همزمان شدن 13 آبان و این اتفاقات معنادار، یادآور اتفاقات مهم و تعیینکننده سرنوشت ایران بوده که قابل حذف نیست.
وی افزود: امام راحل برای شروع انقلاب اسلامی در مقابل استکبار و لایحه قانونی کاپیتولاسیون موضعگیری شجاعانهای در سال 43 داشت، در آن فضای خفقان که کسی جرأت نمیکرد حتی راجع به پهلوی حرف بزند امام(ره) آمریکاییها و شاه را مخاطب قرار داد.
جهانگیری افزود: امام راحل پس از موضعگیری مقابل شاه و آمریکا تبعید شد و دشمنی آمریکاییها با ملت ایران از 28 مرداد و پس از تبعید امام(ره) آغاز شد.
وی با اشاره به سایر مناسبتهای 13 آبان گفت: تعداد زیادی از دانشآموزان مقابل دانشگاه تهران با گلوله مستقیم به شهادت رسیدند و هنوز خون آن دانشآموزان میجوشد و به هر انسان غیرتمندی روحیه میدهد تا در سختترین شرایط مقابل استبداد ایستادگی کنند.
معاون اول رئیس جمهور با یادآوری تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره) تصریح کرد: شکل و شمایل مبارزه با استکبار در هر زمان برای هر ملتی متفاوت خواهد بود، ملت ایران باید ببیند اولویت نظام اسلامی چیست، در چه زمینهای نیاز به کار اساسی داشته و چالش اصلی پیش روی نظام چیست.
وی درباره چالشهای داخلی کشور گفت: مسائل اقتصادی مهمترین چالش کنونی است که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بر آن تأکید داشته و ما نیز آن را در دستور کار قرار دادهایم.
جهانگیری خاطرنشان کرد: برطرف شدن مشکلات اقتصادی کشور از ظرفیت اقتصادی و نیروی انسانی موجود در کشور خارج نیست، ما در مقطعی قرار داریم که با حجمی از جوانان بیکار و تحصیلکرده مواجه هستیم و بهدلیل سیاستهای غلط گذشته قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
وی ادامه داد: باید امروز از مؤلفههای اقتصادی در افزایش قدرت ملی برخوردار باشیم و قدرت اقتصادی ما در منطقه توان بالایی داشته باشد، در این شرایط مبارزه با استکبار و خدمت به نظام قطعاً تلاش برای راه انداختن اقتصاد کشور است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای طبیعی و سرمایههای نیروی انسانی در کشور بیان کرد: در حال حاضر نیروهای تحصیلکرده توانمند و مدیر در کشور وجود دارد، در بخش علمی کشور ظرفیتهای بزرگی داریم، توانمندی علمی این مراکز نشان دهنده ظرفیت علمی کشور است.
وی با بیان اینکه ایران میتواند با استفاده از ظرفیتهای طبیعی و نیروی انسانی از چالشهای فعلی عبور کند، تصریح کرد: ما نباید قدرت اعتماد به نفس ملت را کم کنیم، باید اجازه داد تا ملت ایران با ظرفیتهای خود راه خود را ادامه دهد، نباید امید مردم را نسبت به آینده از بین ببریم.
جهانگیری با اشاره به دیدار خود با یکی از مدیران شرکتهای فولادسازی خارجی در گذشته، گفت: مدیر عامل این شرکت به من گفت "مدیر عامل فولاد شم همانند فرد پولداری است که همه پولهای خود را در داخل گاوصندوق گذاشته و کلیدش را گم کرده است"، امروز واقعا ایران پولدار است، ایران ظرفیتهای بالایی دارد که در هیچ کشوری وجود ندارد و کلید به کار گیری ظرفیتهای یک کشور برای مقابله با چالشها مدیریت است.
وی بیان کرد: کسی فکر میکرد که تورم بالای 40 درصد در دوران تحریم به زیر 10 درصد کاهش یابد، کسب فکر نمیکرد ایران در مذاکرات خود و در مقابل قدرتهای جهانی سرافراز بیرون بیاید.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: از سال 1307 راه آهن در کشور آغاز به کار کرد و در دهه 40 ذوبآهن فعالیت خود را آغاز کرد و در نهایت در دهه 50 تولید ریل در کشور باید آغاز میشد که نشد.
وی ادامه داد: ایران کشوری پهناور است و توسعه شبکه ریلی از مهمترین اهداف دولت به شمار میرود، حمل و نقل ریلی ویژگیهای بسیار مثبتی نسبت به حمل و نقل جادهای دارد و با توجه به پیشرفت کشور امکان جابجایی مواد اولیه و محصولات تولیدی با کامیون وجود نداشته و نیازمند گسترش حمل و نقل ریلی هستیم.
جهانگیری با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست بدون گسترش مترو امکان پذیر نیست، گفت: شبکه مترو در شهرهای بزرگ باید توسعه یابد و در حال حاضر توسعه مترو در هر شهر کشور در حال انجام است.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری در منطقه توان تولید ریل را ندارد، افزود: در چند مقطع زمانی تصمیم گرفته شد که ریل در کشور تولید شود اما این امر محقق نشد و حال حاضر این اتفاق افتاد، البته کیفیت تولید ریل خوب است و باید منتظر بود و دید که مصرف کنندگان چگونه به به مصرف ریل رغبت میکنند، از سوی دیگر از نیازی به سیاست گذاری برای استفاده از تولید داخلی وجود داشته باشد وزارت صنعت این اقدام را در حمایت از تولید ملی انجام میدهد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نقش استان اصفهان در صنعتی شدن کشور خاطرنشان کرد: مدیران ذوب آهن مدیران با تجربهای هستند و بسیاری از مدیران این کارخانه در مناطق مختلف کشور واحدهای تولیدی مختلفی را راه اندازی کردهاند، البته حیف است جایی مثل ذوب آهن با مشکلات مالی مواجه باشد، میزان بدهیهای ذوب آهن نگران کننده است.
وی تصریح کرد: ذوب آهن و مدیران آن باید تلاش کنند تا از شرایط موجود خارج شوند، نهادهای عمومی که مالک کارخانه هستند باید تلاش کرده و با استفاده از ظرفیتها مشکلات را برطرف کنند، همچنین به نظر میرسد نیروهای ذوب آهن قادر هستند که فکر کنند و این شرکت را از بحران عبور دهند.
جهانگیری با اشاره به مسئله آب مصرفی در واحدهای تولیدی تصریح کرد: از صنعت استان اصفهان انتظار داریم که خود را با شرایط بی آبی استان تطبیق دهد، امروز کشاورزان گرفتار بی آبی هستند، آنها تصور میکنند که آب کشاورزی را قطع کردهایم و آب صنعت را قطع نکردهایم، کشاورزان میگویند ما قبل از ذوبآهن حق آبه داشتهایم.
وی افزود: صنعت باید در مصرف آب صرفه جویی داشته باشد، باید کارهای بزرگی انجام شود، با استفاده از پسابهای شهرهای استان اصفهان صنعت استان را از آب رودخانه زایندهرود بی نیاز سازیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه از اقدامات 3 سال اخیر در حوزه محیط زیست در استان اصفهان راضی هستیم، گفت: افزایش 3 برابری روزهای سالم، استفاده از بنزین یورو 4، استفاده نیروگاههای غرب استان از سوخت گاز به جای مازوت، ادامه عملیات مترو، روان سازی ترافیک اصفهان از جمله اقداماتی است که در سالهای اخیر برای بهبود وضعیت هوا در اصفهان انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: از ذوب آهن انتظار میرود که مسئله محیط زیست را در فعالیتهای توسعهای خود در نظر گیرد تا سلامت مردم حفظ شود، چراکه قرار است ما به مردم خدمت کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه جهت گیری صنعتی در کشور تغییر مییابد، گفت: اصفهان شایستگی دارد تا اقتصاد خود را به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت دهد و صنایع متفاوتی ایجاد شود همچنین باید زنجیرههایی برای تکمیل تولید و فولاد ایجاد شود.