حشمت الله یارحقی با بیان اینکه بیشتر افراد در ایام نوروز به دل طبیعت میروند، گفت: این امر موجب میشود تا با افزایش مراجعات، طبیعت بیش از هر زمان دیگر مورد آسیب قرار گیرد و همین امر میطلبد که مردم مراقبت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: مورد اولی که مردم بسیار باید به آن توجه کنند مسئله روشن کردن آتش در طبیعت است که در این مورد توصیه ما این است که خانوادهها برای درست کردن چای و یا کباب کردن در طبیعت حتما منقل یا گاز پیکنیکی با خود به همراه داشته باشند.
یارحقی تصریح کرد: آتش درست کردن بر روی خاک موجب خسارت به زمین و خاک میشود، زیرا بر اثر حرارت، خاک حاصلخیزی خود را از دست داده و عقیم میشود.
وی افزود: مسئله مهم دیگری که با رفتن خانوادهها به دل طبیعت شاهد آن هستیم تاب بستن روی درختان و شکستن شاخههای نازک درختان توسط کودکان است.
یارحقی تصریح کرد: والدین باید در این زمینه هوشیار باشند و اجازه ندهند فرزندان آنها شاخه درختان را که در این فصل تازه جوانه میزنند را از بین ببرند.
مدیرعامل انجمن «انسان و زمین» کرمانشاه افزود: همچنین از والدین میخواهیم تا از بستن تاب حتی المقدور خودداری کرده و در صورتی که اصرار به انجام این کار دارند حتما توان درخت را هم در نظر بگیرند.
وی در مورد دور ریختن زبالهها در طبیعت هشدار داد و افزود: زبالهها چنانچه تجزیهپذیر نباشند خسارات آنها در طبیعت بسیار خواهد بود و چنانچه اقلامی مانند پوست تخمه و میوه و مانند اینها که تجزیه پذیر هستند باشند، باز هم دور ریختن آنها توصیه نمیشود.
یارحقی افزود: این مواد در طبیعت فاسد و گندیده شده و چهره طبیعت را زشت و بدبو میکنند و از طرفی باقی مانده مواد غذایی چرب هم بسیار دیر در طبیعت تجزیه شده و ماندگاری آنها به خاک آسیب میزند.
این فعال محیط زیست اظهار کرد: آنزیم تجزیه کننده مواد روغنی در خاک موجود نیست و همین امر موجب میشود این مواد به سموم تبدیل شوند.
یارحقی توصیه کرد: در همین راستا افراد حتما کیسه زباله همراه داشته و هرچه در طبیعت مصرف میکنند، زباله آن را جمع آوری کنند.