رحمان محمدی عصصر امروز در دیدار با رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس و واحدهای ستادی اداره کل ورزش و جوانان کردستان اظهار داشت: سرانه ورزشی مفید و استاندارد در سطح جهانی یک متر مربع است که این رقم در کشورمان نیم متر مربع است.
وی گفت: سرانه ورزشی در استان کردستان سه دهم متر مربع و یک چهارم استاندارد جهانی است و برای جبران این نقیصه باید فضاهای ورزشی را دو برابر کنیم.
رئیس گروه نظارت ادارهکل ورزش و جوانان کردستان تصریح کرد: باید فضاهای ورزشی استان کردستان را یک میلیون و 200 هزار متر مربع برسانیم تا به میانگین کشوری برسیم.
وی گفت: پایینترین میزان سرانه ورزشی کشور در استان کردستان است و در این زمینه در جایگاه سیام کشوری هستیم.
محمدی افزود: نگهداری اماکن ورزشی مسئله نگران کننده در استان کردستان است و با بودن مصوبه ماده 88 که باید بخش خصوصی وارد عمل شود این قانون اگر اجرایی شود لطمات زیادی به اماکن ورزشی میدهد.
وی اظهار کرد: ما اکنون نگران تخریب اماکن ورزشی و سازههای بتنی با این وضعیت که عمر آنها به زیر 30 سال رسیده است هستیم و در سیستم نظارت ورزش مخالف بخش خصوصی نیستیم بلکه باید ساز و کارهای مناسب برای این کارها انجام شود تا سرانه ورزشی در کردستان ارتقا پیدا کند.
کمبود فضای ورزشی مشکل اساسی حوزه ورزش بانوان است
رئیس گروه توسعه بانوان اداره کل ورزش و جوانان کردستان در ادامه این نشست اظهار داشت: سرانه ورزش بانوان در کردستان کم است و با توجه به اینکه نصف جمعیت استان بانوان هستند بنابراین توسعه نشاط و شادابی در بین بانوان حائز اهمیت است.
عهدیه دولتآبادی افزود: در زمینه خوابگاه ورزشی ویژه بانوان با توجه به قدمتی که دارد تاکنون نتوانستیم خوابگاهی داشته باشیم.
وی گفت: کمبود فضای ورزشی و نبود اسپانسر مالی دومین مشکل اساسی در حوزه ورزش بانوان است و تبعیض جنسیتی و اماکن ورزشی تاکنون کمتر توانستیم موفق باشیم که امیدواریم بتوانیم این معضلات را با همراهی نمایندگان مردم کردستان در مجلس برطرف کنیم.
پروندههای متعدد در خصوص معارضین املاک ورزشی وجود دارد
مسئول اداره حقوقی ادارهکل ورزش و جوانان کردستان در ادامه این دیدار اظهار داشت: در زمینه معارضین املاک و مستندسازی این املاک که در گذشته به آنها توجه نشده است پروندههای متعددی داریم اما اعتبار لازم برای تملک و رضایت مندی مالکین نداریم که این امر مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.
مختار لاوی افزود: چون ورزش پروژهای عامالمنفعه است بنابراین اگر پروژهای ورزشی انجام میشود باید رضایت مالکین این زمینها گرفته شود اما در زمینه پرداخت خسارتهایی که در گذشته انجام شده ما را با مشکل جدی مواجه کرده است.
وی گفت: از سال 83 تاکنون در استان کردستان نتوانستیم در اجرای ماده 69 زمینی برای اجرای پروژه عمرانی اخذ کنیم.
مسئول اداره حقوقی ادارهکل ورزش و جوانان کردستان خاطر نشان کرد: درآمد اختصاصی در ادارهکل ورزش و جوانان وجود ندارد که برای هزینههای دیگر صرف شود و نمیتوانیم از درآمدهایی که کسب میکنیم در جاهای دیگر هزینه کنیم.
وی گفت: برای ایجاد استخر قهرمانی و پیست دوچرخه سواری هر دو پروژه به دلیل نبود اعتبارات نتوانستیم آنها را اجرایی کنیم.