سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب در سال 88 به کُردستان، به اذعان بسیاری از مسئولین، کارشناسان و دلسوزین امر توسعه، نقطه عطفی در تاریخ کُردستان پس از انقلاب اسلامی در همه ابعاد سیاسی، تاریخی، فرهنگی، اقتصادی، ورزشی و ... بود که تاکنون نیز تبعات مثبت آن در جامعه مشاهده میشود.
یکی از نقاط بسیار مثبت و البته منحصربفرد این سفر، توجه ویژه رهبر انقلاب به توسعه کُردستان و سرازیر کردن اعتبارات چند صد میلیاردی به کُردستان در راستای توسعه این استان بود که بر اساس اعلام رسمی رسانهها، رهبر انقلاب 800 میلیارد تومان اعتبار در راستای توسعه و فعالسازی استان کمبرخوردار کُردستان اختصاص دادند.
البته آنچنه که به گوش رسیده، این اعتبارات بسیار بیشتر از آنچه بوده که رسانهها اعلام کردهاند.
سرلشگر رضایی روز گذشته در جمع صمیمی مردم سنندج در سالن امام خمینی این شهر و در یادواره شهدای مقاومت و ایثار با گریزی به عدم توسعه کُردستان در سالهای اخیر، گفت: رهبری در سال 88، 2 هزار میلیارد تومان اعتبار و بودجه به کُردستان اختصاص دادند اما توسعه این استان بسیار اندک بوده است.
وی با گلایه از این توسعه نیافتگی و عدم بها دادن به جوانان در عرصههای مختلف، تاکید کرد: اقتصاد باید به سمت مردمی شدن پیش برود و رمز تحقق اقتصاد مقاومتی نیز در این است.
سوال از مسئولین دولت قبلی و کنونی این است که کدام دولت تاکنون چنین سرمایه عظیم چند هزار میلیاردی را برای استان کُردستان – که همواره برچسپ محرومیت و عقب افتادگی را با خود به یدک کشیده – تصویب و لازم الجرا کرده است؟
چگونه است که رهبر انقلاب با تاکید فراوان اینچنین سرمایه عظیمی را به کُردستان اختصاص داده اما توسعه کُردستان در حد حرف و شعار باقی مانده؟
البته باید اذعان داشت که دولت قبلی و کنونی، کماکان از محل همین بودجه پروژههای استانی را راهاندازی میکنند و با اسم دولت و مسئولین خود تمام میکنند.
در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم و تغییرات مدیریتی گسترده در کُردستان، گفتمان "توسعه" در جلسات مدیران ارشد و میان دستی استان جاری بوده و در عمل چیزی جز شعار و عدم توسعه مشاهده نشده است.
امید است در سال اقدام و عمل، مسئولین استانی گامی موثر و بزرگ در توسعه همه جانبه کُردستان به ویژه در بخش زیرساخت، حمل و نقل، ارتباطات و ایجاد اشتغال بردارند.