از نبود باشگاه سوارکاری دولتی تا گلایه از مسئولین در گفتگو با بانوی اسب سوار کردستانی

ورزش فقط به چند رشته خاص محدود نیست ، تنها فوتبال ، بدمینتون ، پینگ پنگ ، والیبال و.... نیستند که ورزش محسوب می شوند. رشته هایی وجود دارند که اساس کار آنها ریسک بسیار بالایی است که گاهی اوقات جان افراد را به خطر می اندازد با این وجود باز هم در زمره رشته های ورزشی قرار می گیرند.

 

توسعه ورزش اسب سواری با توجه به قدمت تاریخی آن و دارا بودن نژاد اسب کُرد در استان کردستان همواره ورزشکاران زیادی را به خود جذب کرده است، با توجه به اینکه ورزش اسب‌سواری یکی از ورزش‌های سفارش شده از سوی پیامبر(ص)است لذا می توان به ارتقای فرهنگ سوارکاری و آشنایی اقشار مختلف مردم و بویژه قشر جوان با این ورزش سوار کاری پرداخت.

 

صحنه اسب سواری او  دیدنی است. تمام بگیر و ببند دنیا را گوشه‌ای می‌گذارد، فارغ از خودش و هرچه دور و برش می‌گذرد، تمام عشق و توجهش را یکجا به آنها ارزانی می‌دارد.

 

در کردستان دختران زیادی به رشته اسب سواری روی آورده اند اما شاید پریسا که با شرکت در مسابقات عنوان برتر کشوری را به دست آورد چیز دیگری باشد . وی  از خانواده ای به ورزش ایران معرفی شده است که همه سوارکار هستند از پدر وبرادر گرفته تا خود پریسا که از بهترین  سوارکاران کردستان است.

وی ازجمله بانوان موفق کردستان است که محدودیت ها و ضعف ها را پشت سر گذاشته و بدون محدود کردن خود به سنتهای دست و پاگیر، با تمام عشق و انگیزه برای رسیدن به اهداف بلندش تلاش کرده است در این زمینه با وی به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید؛

 

ـ  لطفاً خودتان را معرفی کنید؟

پریسا رحیمی متولد سال 1374 زاده ی سنندج، دانشجوی رشته ی مهندسی کامپیوتر، دوسال است که مشغول حرفه ی سوارکاری هستم، از اوایل سال 94 این حرفه را بطور جدی دنبال کردم و پیگیری من به دلیل علاقه ای بود که به اسب داشتم.

 

 اسب سواری اعتماد به نفس انسان را بالا می برد چه قدر با این جمله موافق هستید؟

قطعا رشته ی  سوارکاری چون ورزش تقریبا سخت و جذابی است  به انسان انگیزه میدهد و روحیه و اعتماد به نفس انسان را بالا میبرد و همچنین جز رشته ای است که پیامبر اسلام به یاد گرفتن آن اشاره کردند و به نظر من، اسب سواری برای خانم ها نه تنها مشکل نیست بلکه بسیار رشته ی نشاط آوری است چون یک موجود زنده در راه رسیدن به موفقیت با انسان همکاری دارد .

 

ـ  چه مقام های را در طی دو سال سوارکاری به دست آورده اید؟

مقام دوم 60 کیلومتر استانی ، مقام چهارم 90 کیلومتر کشوری  و مقام اول 100کیلومتر قهرمانی کشوری را طی این دو سال به دست آورده ام.

 

 

چه افرادی در رسیدن شما تا به این مرحله نقش داشته اند؟

تلاش های بی دریغ مربی ام  آقای اقبال میهمی و کمک مربی ام آقای آرش میهمی بود و همچنین پدر و مادرم که با صبر و بردباری همیشه پشتیبان  و همراه من بودند.

 

  چه مشکلاتی در حوزه ی کاری شما وجود دارد و در این رابطه پاسخ مسئولین چیست؟

نبود باشگاه سوارکاری دولتی و نبود حداقل امکانات برای این رشته در چهار چوب هیئت حتی به صورتی که برای اعزام به مسابقات و نگهداری اسب ها هیچ حمایت مالی از طرف اداره ی ورزش و جوانان و هیئت سوارکاری انجام نمی شود، به دلیل نداشتن اعتبار و بودجه ی کافی حتی کمترین کاری از طرف اداره ی ورزش و جوانان و هیئت سوارکاری که می توانست در حد تقدیر از اینجانب به عنوان کسی که اولین بانوی سوارکار که توانسته ام در مسابقات قهرمانی کشور مقام اول را کسب کنم انجام نگرفته است .

سخن آخر شما ...؟

می توان گفت به دلیل نبود امکانات و حمایت های دولتی و ارگان های مربوطه تقریبا مسئولین بسیار ضهیف عمل کرده اند، چون با داشتن پتانسیل فراوان در استان ما میتوانیم در رشته ی سوارکاری در صورت حمایت مقام های زیادی را کسب کنیم.