فاطمه امینی نامی است که 10 سال با برنامه کودک "ململ" شنیده میشود. مجری بازیگری که در کنار ببعی بامزه تلویزیون قرار میگیرد، حوالی ساعت 4 بعدازظهر روزهای زوج در شبکه کودک دیده میشود. او بازیگری را از سالها پیش به صورت آکادمیک آغاز کرده، در حین اجرای تلویزیونی روی صحنه تئاتر بارها هنرمندیاش را به رخ کشیده است. معلمی میکند و خلاقیت و بازیگری را درس میدهد. البته که در روزهای کرونایی آموزشگاهها تعطیل است و خبری از فوق برنامههای دبستانها و دبیرستانها هم نیست.
گلی خاله نیست
اخبار چهره ها - اخیراً او را در نقش عمه فروغ سریال " آخر خط " هم دیدیم. بازیگری در سریال اولین تجربه فاطمه امینی به حساب میآید اما سالها در صحنه تئاتر ، خاک صحنه میخورد و با بازیگری غریبه نیست. وقتی از او میپرسیم که از چه سالی درگیر برنامه "ململ" شده به سال 1389 اشاره میکند که خوشحال است او را در کوچه و بازار میبینند به نام "خاله گلی" میشناسند. امینی میگوید گلی خاله نیست بلکه دختری 8 ساله است. هرچند از زمانی که برنامه از شبکه پویا پخش میشود بچهها بیشتر متوجه سن و سال گلی شدهاند و کمتر میشنوم که بگویند خالهگلی!
راز ماندگاری "ململ"
فاطمه امینی در پاسخ به این سؤال که چطور "ململ" توانست به یک برنامه قدیمی و شاخص تلویزیونی تبدیل شود و هنوز مخاطب داشته باشد، تأکید کرد: واقعاً در این روزهای کرونایی و حتی مواقع بحرانی بارها دیده شده که عوامل "ململ" چطور با عشق کار کردهاند و تکتکشان سعی میکنند کودک را بشناسند و بعد کار کنند. من خودم همیشه سعی کردهام عاشقانه با بچهها کودکی کنم و پیش بروم. راز ماندگاری این برنامه فهمیدن حرف بچهها بوده است.
تا پایان سال روی آنتنیم
وی افزود: "ململ" تا پایان سال روی آنتن است. این روزها بلدستان را شروع کردهایم که بچهها به ما مشاوره میدهند. یعنی به صفحه برنامه مراجعه و نظر میدهند؛ ما آن نظرها را میخوانیم. یا اینکه از بچهها میپرسیم در چه کاری مهارت دارند یا میتوانند به دیگران آموزش دهند.
خانه اصلیام برنامه زنده است/ میترسیدم محکوم شوم
این بازیگر و مجری برنامه کودکِ تلویزیون در خصوص تجربه بازیگریاش که عمه فروغ سریال "آخر خط" بود، گفت: کار کردن و بازیگری در تصویر برای من تجربه خوبی بود. با دوربین و نگاههایی که در فضای تلویزیون وجود دارد آشنا بودم و خیلی عوامل را اذیت نکردم. مدتی "فروغ" سریال آخر خط بودم اما خانه اصلیام برنامههای تلویزیونی و برنامه زنده است. آن عشقی که در برنامههای زنده دارم را شاید در جای دیگر تجربه نکنم. واقعاً کار سریال هم برایم جذاب بود و استرس و اضطراب این را داشتم به این مسئله محکوم نشوم که "فاطمه امینی" مجری است و صدایش نازک است و باید در همان فضای اجرا بماند. دوست داشتم بازیگری غالب باشد. تلاش کردم این اتفاق بیفتد اینکه چقدر موفق بودم را مردم باید نظر بدهند.
باید از مستقیمگویی فاصله بگیریم
وی درباره سریال "آخر خط" تصریح کرد: شعاری نبودنِ سریال "آخر خط" برای من مهم بود؛ حتی بعضاً در برخی سریالها، فیلمها و برنامههای تلویزیون مستقیمگویی را به چشم دیدهام. برای هر نکتهای باید زبانِ جذابیت و خلاقیت را به کار بست. مثلاً به کودک مستقیماً نگوییم این لیوان شیر را بخور! قطعاً استقبال نمیکند اما با جذابیت، حتماً خودش پیشقدمِ خوردن آن لیوان شیر میشود. مردم از شعار دادن در فیلم و سریال و برنامه خسته شدهاند و باید سراغِ المانهای جدید برای القای مفاهیم رفت. وقتی کاراکتری در سریال یا فیلمی قاچاقچی است در هر صورت نباید به مخاطب نشان دهیم که او نماز هم میخواند. واقعیتها را باید نشان داد و این اتفاق بعضاً در "آخر خط" افتاد. من هم با نقش "فروغ" سعی کردم قابلیتهای جدیدی از خودم نشان دهم، امیدوارم که این اتفاق افتاده باشد.
امینی درباره فضای خطرناک کرونا و تصویربرداری سریال و برنامه در این شرایط، تأکید کرد: خوشحالم که ما در این عرصه با قدرت و قوت ماندهایم و آنتن را خالی نکردهایم. خیلی از دوستان ما هم با قدرت در میداناند و تلویزیون به رسالت خودش ادامه میدهد. جالب است بدانید مدیر شبکه کودک هم این اجازه را به ما دادند که "ململ" را تولیدی برویم اما هیچکدام زیربار نرفتیم و دوست داشتیم "زنده" بمانیم. چون همیشه احساس میکنم آن زنده بودن ماجرا و نگاه در دوربین و برنامهسازی اینچنینی بیشتر تأثیر دارد. هر موقع سیل و زلزلهای بوده، تیم برنامهساز "ململ" در میدان بوده و افتخار میکنیم در هر شرایطی کنار مردم هستیم. آن برنامه زنده روی تراکتور در کرمانشاه را فراموش نمیکنیم که 10 روز در آن شرایط در کرمانشاه روی تراکتور برنامه اجرا کردیم. از خدا خواستیم ما را حفظ کند و کرونا با ما هیچکاری نداشته باشد.
رویم نمیشود دستمزدم را بگویم
وی در پاسخ به این سؤال که چرا تلویزیون روی کودک حساب ویژهای باز نمیکند تا جلوی الگوسازیهای غلط و قهرمانسازیهای خارجی را بگیرد، افزود: تهیهکنندگان و مدیران ما تلاش میکنند و دغدغهشان این است برنامههای ایرانی ساخته و پخش شود. خود برنامه ما باید آیتمهای تولیدی ضبط کنیم و همیشه متنوع و مفید باشیم اما همه این اتفاقات نیاز به هزینه و بودجه کافی دارد. من کارگردان و تهیهکننده نیستم و مجری بازیگرم اما میدانم مسئله مالی وجود دارد. به عنوان مجری برنامه زنده رویم نمیشود بگویم برنامهای چقدر میگیرم. من همین الان، 4- 5 ماه است حقوقی از جای دیگری دریافت نکردهام. هزینه اندک از برنامه زنده میگیرم.
بودجه خوب نمیدهند
مجری برنامه "ململ" خاطرنشان کرد: من مجری بازیگرم که صبحها معلمی میکردم هنرستان سوره و چند دبستان و دبیرستان، خلاقیتهای نمایشی و بازیگری تدریس میکردم. اما با تعطیلی آموزشگاهها و مدارس، چون فوق برنامه بودم، از مدارس هم حقوقی نمیگیرم. منم و برنامه زنده؛ خیلی اهل استیج نبودم و چند برنامه بیرونی هم میرفتیم که تعطیلاند و آن را هم الان نداریم. روزی را خدا میدهد اما مطمئنم تهیهکنندگان و کارگردانان خوبی داریم که کار خوب تولید میکنند اما بودجه خوب به آنها داده نمیشود.