نگاهی به فیلم‌های آماده اکران

چهارشنبه 17 خرداد بود که شورای پروانه نمایش تازه‌ترین مصوبات خود را در زمینه صدور پروانه نمایش فیلم‌های سینمایی اعلام کرد و بر اساس آن، فیلم‌های «آن‌ها مرا دوست داشتند» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمدرضا رحمانی، «هم‌آهنگ» به تهیه‌کنندگی علی سرتیپی اصفهانی و کارگردانی بهروز شعیبی عمرانی، «کاپیتان» به تهیه‌کنندگی سیدصابر امامی و کارگردانی محمدحمزه‌ایو «آخرین تولد» به تهیه‌کنندگی نوید و جمشیدمحمودی و کارگردانی نویدمحمودی موفق به اخذ پروانه نمایش شدند.

به همین بهانه، نگاهی به این چهار فیلم‌ انداخته و کوشیده‌ایم جزئیات بیشتری را درباره آنها به سمع و نظر مخاطبان برسانیم.

1. هم‌آهنگ

«هم‌آهنگ» ششمین اثر بلند سینمایی بهروز شعیبی، فیلمساز موفق سینمای ایرانمحسوب می‌شود که پس از فیلم‌هایی چون «بدون قرار قبلی»، «روز بلوا»، «دارکوب»، «سیانور» و «دهلیز» ساخته شده است. این فیلم در که مهر ماه 1401 موفق به اخذ پروانه ساخت شد و مراحل ساخت خود را در سکوت خبری سپری کرد.گمانه‌ها حاکی از آن بود که «هم‌آهنگ»مهیای حضور در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر شود اما در نهایت چنین نشد. یکی از نکات قابل توجه درباره فیلم، این است که نخستین همکاری مشترک شعیبی و سرتیپی در سینمای ایرانبه شمار می‌آید و با توجه به ویژگی‌های خاص هریک از این دو سینماگر، به نظر می‌رسد که باید منتظر اثری متفاوت و مخاطب‌پسند روی پرده سینماها بود.

2. آنها مرا دوست داشتند

آنها مرا دوست داشتند

«آن‌ها مرا دوست داشتند» پنجمین تجربه کارگردانی محمدرضا رحمانی در سینمابه شمار می‌آید. فیلمبرداری این فیلم که نخستین بار در بخش سودای سیمرغ چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، در اسفند 1400 آغاز شد و غرب و جنوب تهران لوکیشن‌های اصلی فیلمبرداری آن بودند. یکی از نکات جالب توجه درباره فیلم، گریم متفاوت لیلا بلوکات است که او را از سایر نقش‌هایی که پیش از این در آنها حضور یافته است، متمایز می‌کند. امیرحسین آرمان، امیر جعفری، نسیم ادبی، شهرام قائدی، هادی تسلیمی، سیدعلی صالحی، ایرج رحمانی، لیلا بلوکات، نفس عزیزی، لیام ملکی و مهسا اسماعیلی به عنوان چهره‌ای جدید ، ازجمله بازیگرانی هستند که در این فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته‌اند. «آنها مرا دوست داشتند»موضوعی اجتماعی و ملتهب دارد و به معضلاتپیش‌روی افراد در جریان زندگی می‌پردازد.

3. کاپیتان

محمدحمزه‌ای در دومین تجربه بلند سینمایی‌اش به سراغ ساخت فیلمی اجتماعی رفته است. اوپس از ساخت «آذر» که آن هم فضایی اجتماعی داشت، نشان داد که به روایتگری قصه‌های اجتماعی علاقه دارد و اینچنین بود که«کاپیتان» را روانه چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر کرد و فیلم، نخستین اکران خود را در جشنواره پشت سر گذاشت. فیلمنامه «کاپیتان» که سرمایه‌گذار آن بنیاد فارابی است، توسط امیرمحمد عبدی به نگارش درآمده و در خلاصه داستان آن آمده است: «به من می‌گن عیسی، هرکاری بخوام می‌کنم». نگارش فیلمنامه «کاپیتان»قریب به 6 ماه طول کشیده است و پس از دو ماه پیش‌تولید، فیلم‌برداری آن طی 64 روز،پایان یافت و فیلم با تدوین همزمان، به فجر چهل و یکم رسید. پانته‌آ پناهی‌ها، پژمان بازغی، امیرحسین بیات، بهار نوحیان، ارغوان شعبانی، شایان دارمی‌پور، پرهام غلاملو و... ازجمله بازیگران این فیلم سینمایی‌اند.

کاپیتان

4. آخرین تولد

آخرین تولد، تازه‌ترین اثر سینمایی برادران محمودی در سینماست که پیش از این، سریال پر کش و قوس «پوست شیر» را روانه شبکه نمایش خانگی کرده بودند. این فیلم سال 1400 با نام «کابل پلاک 10» ساخته شداما در ادامه نام آن به «سقوط کابل» تغییر یافت و اکنون، با نام جدید «آخرین تولد» موفق به اخذ پروانه نمایش شده است. الناز شاکردوست، پدرام شریفی، آناهیتا افشار، آرمین رحیمیان، سوگل خلیق، نیلوفر کوخانی و رضا بهبودی ازجمله بازیگران اصلی این فیلم هستند که اوضاع و احوال کنونی افغانستان و قدرت‌طلبی طالبان را به تصویر می‌کشد.بخش‌هایی از فیلم در تاجیکستان ساخته شده و بازیگران افغانستانی و تاجیکستانی هم در آن حضور دارند. «آخرین تولد» ابتدا قرار بود به چهلمین جشنواره فیلم فجر برسد اما با طولانی شدن فیلمبرداری، این اتفاق نیفتاد و اکنون پس از دو سال، پروانه نمایش فیلم صادر شده و احتمالا در آینده نزدیک باید شاهد اکران آن روی پرده سینماها بود.

آخرین تولد

حال، باید دید که این چهار فیلم چه زمانی روانه پرده نقره‌ای رنگ سینماها خواهند شد و با توجه به شرایط گیشه و اقبال مفرط مخاطبان به فیلم‌های کمدی، آیا می‌توانند در اکران به فروش قابل توجهی دست پیدا کنند یا خیر.