فریده سپاه‌ منصور: نتوانستم به بی‌بی «آکتور» نه بگویم

فریده سپاه‌منصور ـ بازیگر پیشکسوت کشورمان ـ که این روزها در نقش بی بی علی در « آکتور » دیده می‌شود، با تاکید بر اینکه فیلمنامه سریال او را جذب کرده است، می‌گوید: آنقدر خسته بودم که فکر نمی‌کردم تا مدت‌ها کار کنم اما وقتی قصه این سریال را شنیدم نتوانستم نه بگویم. این بازیگر باسابقه همچنین معتقد است: «آکتور» یک کار آرام، واقعی، نو با فیلمنامه‌ای متفاوت است که من (فریده سپاه‌منصور) را جذب کرد و خستگی‌ام را گرفت.

سپاه‌منصور از حضور در سریال «آکتور» به عنوان جدیدترین کارش و مجموعه‌ای که کمترین میزان خشونت همراه با رگه‌هایی از عشق، احساسات و موضوعات پلیسی ـ جنایی را دارد، سخن گفت.

سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی و تهیه‌کنندگی مجید مطلبی از دو پلتفرم فیلیمو و نماوا در حال پخش است. نوید محمدزاده، احمد مهران‌فر، هانیه توسلی، فریده سپاه‌منصور، هومن برق‌نورد، هستی مهدوی‌فر، گلاره عباسی، آرش فلاحت‌پیشه، مهرآوه شریفی‌نیا و ... از بازیگران این سریال درام هستند.

فریده سپاه‌منصور، بازیگر نقش بی بی در «آکتور» که چندان اهل گفت‌وگو نیست، پس از پاسخ دادن به تلفن همراهش با این جمله صریح ما را مواجه کرد که «من مصاحبه نمی‌کنم؛ چون حرفی برای گفتن ندارم. فعلا هم کار جدیدی نیست.»

با این همه وقتی صحبت از بی بی «آکتور» می‌شود، در واکنش به این جمله که «شما مثل همیشه عالی و دوست‌داشتنی هستید، در آکتور هم همین‌طور با ایفای نقش شیرین بی بی»، با خنده و مهربانی می‌گوید: شما که لطف دارید به من؛ اما آنقدرها هم که می‌گویید من خوب نیستم. ان‌شاءالله مردم از من راضی باشند.

فریده سپاه‌ منصور

فیلمنامه «آکتور» مرا جذب کرد

او سپس درباره نگاهش به سریال «آکتور» به عنوان یک کار نو و جدید چنین اظهار می‌کند: «آکتور تیپ و فکری جدید بود. به نظرم تا حالا چنین کاری نداشتیم. یک سریال نو که برای من خیلی جذاب بود. آقای نیما جاویدی را هم به عنوان کارگردان می‌شناختم و کارهایش را دیده بودم. راستش بعد از سریال «خوشنام» که سال گذشته برای تلویزیون داشتم خیلی خسته بودم و اصلا فکر نمی‌کردم فعلاً سرکاری بروم اما وقتی آقای جاویدی پیشنهاد «آکتور» را داد، دیدم نه، این کار را نمی‌توانم رد کنم. به‌خصوص که متن، متن متفاوتی بود و این برایم جذاب بود.

بازیگر «آکتور» در ادامه همین صحبت‌ها خاطرنشان می‌کند: «آکتور» با فیلمنامه‌ای متفاوت با یک کارگردان تازه نفس که امتحانش را خوب پس داده، قرار بود کار شود؛ به همین خاطر هم پذیرفتم. از طرفی هم نقش بی بی را خیلی دوست داشتم و برایم جذاب بود؛ ضمن اینکه خود موضوع سریال هم برایم جذاب و دوست‌داشتنی بود. به ویژه که نویسنده هم خود کارگردان بود. من شخصا وقتی فیلمنامه را می‌خوانم فیلمنامه برایم معرفی شخصیت کارگردان است چون اگر کارگردان آدم باسواد و واردی نباشد کار متفاوت دست نمی‌گیرد. در مجموع کل گروه «آکتور» همه عالی و جوان بودند. من به شخصه از «آکتور» راضی بودم؛ امیدوارم آنها هم از من راضی بوده باشند.

با خشونت مخالفم اما همه نوع ژانری لازم است

سپاه‌منصور که همچنان صحبت از «آکتور» برایش جذابیت دارد، درباره اینکه چقدر این نگاه را قبول دارد که شبکه نمایش خانگی با پخش سریال‌هایی همراه با خشونت و تنش، حالا با «آکتور» سراغ کاری با حداقل خشونت رفته و فضای آرامی را برای مخاطبان رقم زده است، چنین می‌گوید: «آکتور» همه چیز را در خودش دارد و یک کار نمایش در نمایش است. من معتقدم همه نوع ژانری باید کار شود. اینکه عقیده یک نفر به بقیه تحمیل شود را اصلا دوست ندارم. فکر می‌کنم همه نوع ژانری باید باشد اما نه اینکه پشت سر هم خشونت؛ این را هم نمی‌پذیرم. اساسا خیلی‌ها دوست دارند خشونت را تماشا کنند؛ به عنوان مثال جوانان دوست دارند و ما نمی‌توانیم بگوییم حتماً باید چیزی را که ما می‌گوییم دوست داشته باشید اما هر چیز باید به‌جا باشد.

شبکه نمایش خانگی موفق‌تر از تلویزیون

این بازیگر پیشکسوت همچنین در پاسخ به اینکه آینده شبکه نمایش خانگی را چطور می‌بینید و اگر بخواهید آن را در مقابل تلویزیون قرار بدهید چه جایگاهی برای آن متصور می‌شوید؟ توضیح می‌دهد: نمی‌توانم در این زمینه اظهار نظر کنم چون واقعاً نمی‌دانم؛ اما شبکه نمایش خانگی قطعاً از تلویزیون موفق‌تر است و این را همه می‌دانند. من این روزها به هرکسی می‌رسم می‌بینم یا فیلم سینمایی تماشا می‌کند یا برنامه‌های پلتفرم‌ها را چون واقعا سخت‌گیری هایش کمتر است و کمی فضا دارد.

فریده سپاه‌ منصور: نتوانستم به بی‌بی «آکتور» نه بگویم

تلویزیون تکرار زیاد دارد

بازیگر سریال‌های «امام علی(ع)»، «معصومیت از دست رفته»، «دوران سرکشی»، «دردسرهای عظیم» و «مرگ تدریجی یک رویا» تاکید می‌کند: در شبکه نمایش خانگی کارهای متفاوتی می‌توان انجام داد اما تلویزیون موضوعی را می‌گیرد و چهار تا از آن می‌سازد و مدام تکرار می‌کند چون کم خطر است و می‌دانند مثلاً اگر فلان متن تصویب شده می‌توانند چهار تا از آن و مثل آن را بسازند. در شبکه نمایش خانگی این طور نیست تنوع موضوع وجود دارد. در مورد ریزش مخاطبان تلویزیون هم می‌توانم بگویم سانسورهای شبکه نمایش خانگی کمتر است و به همین خاطر است که مخاطب دارد. بعضی کارها آنقدر زیاد سانسور می‌شوند که حس خوشایندی ندارند.

فریده سپاه منصور در پایان صحبت‌هایش درباره کارهای جدیدش هم اعلام می‌کند: یک فیلم سینمایی به تازگی تمام کردم اما اجازه ندارم درباره اش صحبت کنم چون قول دادم. فعلاً برای تلویزیون هم پیشنهادی نداشتم و مشغول کاری نیستم تا ببینیم در آینده خدا چه می‌خواهد.