سردسته‌های مافیا زیر ذره‌بین به بهانه آغاز پخش «پدرخوانده»

بازی مافیا اولین ‌بار سال 98، در قالب یک مسابقه تلویزیونی تولید شد و از شبکه سلامت روی آنتن رفت. برخلاف توقعات، این مسابقه با توجه علاقه مندان به این بازی همراه بود و نه تنها در فصل‌های جدید ادامه پیدا کرد، بلکه نسخه نمایش خانگی آن نیز با شرکت چهره‌ها ساخته شد. ابتدا بهنام تشکر و علیرام نورایی و پس از آن‌ها محمدرضا علیمردانی و کامبیز دیرباز دیگر بازیگرانی بودند که با چالش اجرای این مسابقه یا همان هدایت بازی مواجه شدند. کامبیز دیرباز هفته گذشته با نسخه جدیدی از بازی مافیا یعنی مسابقه «پدرخوانده» به نمایش خانگی آمد. تابستان امسال نیز بازپخش فصل هفدهم « شهروند و مافیا » از شبکه نسیم روی آنتن رفت و فصل جدید آن ویژه این شبکه، در راه است. به بهانه انتشار «پدرخوانده»، عملکرد هدایت گران مختلف این بازی را بررسی کرده‌ایم.
بهنام تشکر
اولین چهره‌ای که اجرای مسابقه «شهروند و مافیا» را تجربه کرد، بهنام تشکر بود. او برای هدایت این بازی، از توانایی خود در بازیگری استفاده می‌کرد و سعی داشت هماهنگ با فضای پر رمز و راز مسابقه، نقش یک کاراکتر مرموز را ایفا کند. بهنام تشکر از جدیتی که به صورت ذاتی در لحن و چهره‌اش وجود دارد، استفاده کرد و البته از این ویژگی خود به اندازه بهره برد تا مسابقه، فضایی خشک و رسمی نداشته باشد. به این ترتیب اجرای «شهروند و مافیا» به تجربه موفقیت‌آمیز و خوبی در کارنامه او تبدیل شد. بهنام تشکر به دلیل ایفای نقش در سریال «بوم و بانو»، پس از فصل اول با این مسابقه خداحافظی کرد و علیرام نورایی جایگزین او شد.
علیرام نورایی
در فصل دوم «شهروند و مافیا»، علیرام نورایی اجرای مسابقه را برعهده گرفت. نورایی جایگزین مجری موفقی مانند بهنام تشکر شده بود، بنابراین برای پذیرفته شدن نزد مخاطب مسیر سختی پیش رو داشت. این بازیگر شروع چندان خوبی نداشت و کارش در این مسابقه با انتقادهایی مواجه شد. علیرام نورایی قصد داشت متناسب با فضای بازی، یک راوی یا هدایت‌گر جدی، قاطع و مرموز به نظر برسد و به عنوان مثال با بالا بردن صدای خود و لحن تندش، هیجان مسابقه را بیشتر کند، اما تلاش او نتیجه مثبتی نداشت. حرکات و رفتار او اغراق‌آمیز به نظر می‌رسید و واکنش‌ مثبت مخاطبان را نیز به دنبال نداشت. علیرام نورایی به تدریج موفق شد ضعف‌های اجرای خود را برطرف و جریان بازی را با تسلط بیشتری هدایت کند. به این ترتیب پس از مدتی به عنوان راوی این مسابقه پذیرفته شد و در فصل‌های بعدی «شهروند و مافیا» نیز هدایت‌کننده بازی بود. این بازیگر به زودی با فصل هجدهم مسابقه بازمی‌گردد، منتهی با این تفاوت که این‌ بار به شبکه نسیم می‌آید.

سردسته‌های مافیا زیر ذره‌بین به بهانه آغاز پخش «پدرخوانده»


محمدرضا علیمردانی
مسابقه پرطرفدار مافیا در نمایش خانگی با محمدرضا علیمردانی آغاز شد. او در فصل اول «شب‌های مافیا» به عنوان گرداننده و راوی در بازی حضور داشت. علیمردانی نیز مانند بهنام تشکر صدای خاصی دارد و به عنوان صداپیشه شناخته می‌شود. این بازیگر از صدای خش دار و منحصر به فرد خود به خوبی استفاده کرد و لحن محکم و قاطعی داشت. علیمردانی با تسلط کامل به بازی، شرکت‌کنندگان را هدایت می‌کرد و گاهی برای چالش‌برانگیز شدن و جذابیت مسابقه، در جلد یک راوی جدی و حتی عصبانی فرو می‌رفت. او موفق شد با قاطعیت و جذبه به اندازه خود، حضور تاثیرگذاری در مسابقه داشته باشد و یکی از برگ‌های برنده مسابقه محسوب شود. حضور موفق علیمردانی در «شب‌های مافیا» و همچنین استقبال مخاطبان از عملکردش، باعث شد فصل های دوم و چهارم مسابقه نیز با حضور او در مقام گرداننده تولید شود.
کامبیز دیرباز
در فصل سوم «شب‌های مافیا»، محمدرضا علیمردانی از گروه سازنده این مسابقه جدا شد و جای خود را به کامبیز دیرباز داد. علیمردانی با اجرای خوب خود در مسابقه محبوبیت فراوانی نزد طرفداران آن به دست آورد، بنابراین هر چهره‌ دیگری که جایگزین او می‌شد، مسئولیتی سخت برعهده داشت و کامبیز دیرباز هم از این قاعده مستثنا نبود. این بازیگر سعی کرد به شیوه خودش «شب‌های مافیا» را اجرا کند. دیرباز در برخورد با شرکت‌کنندگان رفتار صمیمانه‌تری داشت و حواسش بود که گاهی با شوخی و خنده، فضای مسابقه بیش از اندازه رسمی و جدی نشود. این بازیگر عملکرد ضعیفی در مسابقه نداشت، اما نتوانست جای خالی علیمردانی را پر کند. پس از پایان پرحاشیه «شب‌های مافیا» به دلیل شائبه تقلب در بازی، سعید ابوطالب با شرکت تعدادی از بازیکن‌های حرفه‌ای مسابقه مانند بهاره افشاری، مجید واشقانی و امیرعلی نبویان، مسابقه جدیدی به نام «پدرخوانده» را تولید کرد و هدایت مسابقه را نیز به دیرباز سپرد. دیرباز در این مسابقه به بازی تسلط دارد و همچنان سعی می‌کند چهره‌ای جدی از خود به نمایش نگذارد. قرار است «شب‌های مافیا» نیز با گروه جدید و البته گردانندگی محمدرضا علیمردانی ساخته شود. هنوز خبری از تولید این مسابقه منتشر نشده، اما قسمت اول «پدرخوانده» به انتشار رسیده است. تغییرات بازی به پیچیدگی‌ و جذابیت آن کمک کرده است و لوکیشن انبار با جعبه‌های قاچاق، علوفه و اسب نیز با فضای بازی تناسب دارد.