علی کریمی به حضور بانوان در بازی تاریخی استقلال و مس واکنش نشان داد. علی کریمی تصویر زیر را در این رابطه در صفحه رسمی اینستاگرام خود منتشر کرد..
بیوگرافی علی کریمی
علی کریمی فرزند سوم خانواده است.کریمی اصالتاً لاهیجانی است. پدرش ولیاله کریمی، در جوانی در استان گیلان بازیکن فوتبال بود و مادرش خانهدار است.کریمی ۳ برادر و یک خواهر دارد. فرشید، برادر بزرگترش همانند وی به فوتبال روی آورد و مدتی با او همبازی بود.
مادر علی کریمی در ابتدا علاقهمند بود که او پزشک یا مهندس شود، اما از این که بازی او باعث شادی مردم ایران میشود و به کشور خدمت میکند راضی است. مادرش او را در کودکی پر جنبوجوش و سرشار از انرژی توصیف میکند و میگوید: «فکر و ذکرش فوتبال بود. در دوران کودکی و نوجوانی تا دلتان بخواهد شیشه همسایهها و خانه را شکستهاست».
کریمی که تا سوم راهنمایی، دانشآموز ممتازی بود، در دوران دبیرستان با افت تحصیلی مواجه میشود. سرانجام تحصیلات خود را با دریافت مدرک دیپلم پایان میدهد و پس از آن روی فوتبال تمرکز میکند.
آغاز فوتبال علی کریمی
علی کریمی فوتبال خود را از سال 1369 در سن 12 سالگی با تیم نوجوانان باشگاه فوتبال نفت تهران آغاز کرد، جایی که برادر بزرگترش فرشید، یک سال پیش از ورود او در آن بازی می کرد.
کریمی بعد از چند تغییر باشگاه به فتح تهران منتقل شد، جایی که ابتدا در رده جوانان بازی میکرد و در سال موفق شد ۱۳۷۵ به تیم بزرگسالان راه یابد علی کریمی مجموعاً ۲ فصل برای فتح تا سال 77 به میدان رفت که خدمت سربازی او محسوب شد.
علی کریمی علاوه بر تیم بزرگسالان؛ در تیم ملی امید ایران نیز حضور داشت. کریمی در بهمن ۱۳۷۷ در بازی دوستانه تیم ملی امید ایران و ویتنام، داور وسط را هل داد و از سوی AFC به مدت یک سال از حضور در تمامی مسابقات محروم شد. بدین ترتیب علی کریمی با حکم انضباطی، به مدت یک سال از ترکیب پرسپولیس دور ماند. کریمی پیش از محرومیت؛ آخرین بار در دور برگشت جام آزادگان، مقابل پلی اکریل اصفهان برای پرسپولیس به میدان رفت.
کریمی در دومین فصل حضور در پرسپولیس، برای دومین بار جام آزادگان را با این تیم فتح کرد. کریمی همچنین به همراه این تیم به مقام سوم جام باشگاههای آسیا دست یافت.
کریمی در سومین فصل حضور در پرسپولیس، به عنوان نایب قهرمان جام آزادگان دست یافت. علی کریمی همچنین به همراه این تیم؛ برای دومین سال پیاپی، مقام سوم جام باشگاههای آسیا را کسب کرد.
کریمی پس از پایان بازیهای جام باشگاههای آسیا، پیشنهاد اتلتیکو مادرید را نپذیرفت و برای نزدیک بودن به خانهاش به امارات رفت و به تیم الاهلی این کشور پیوست.
حضور مجدد در پرسپولیس(۱۳۹۰-۹۲)
کریمی در خرداد ۱۳۹۰ و در زمان مدیریت حبیب کاشانی با عقد قراردادی یک ساله به پرسپولیس بازگشت، تا اولین خرید سرخپوشان پایتخت در فصل ۹۱–۱۳۹۰ باشد. علی کریمی دو پیشنهاد نیز از تیمهای لیگ امارات دریافت کرد که در نهایت به آنها پاسخ منفی داد.
عملکرد کریمی در تیم ملی و لیگ قهرمانان آسیا موجب شد تا در پایان سال ۲۰۱۲ به عنوان دومین بازیکن برتر آسیا انتخاب شود.
کریمی در تیر ۱۳۹۱ علیرغم پیشنهاد یک میلیون دلاری عجمان امارات، سپاهان اصفهان و یک تیم از لیگ آمریکا قرارداد خود را برای یک فصل دیگر با پرسپولیس تمدید کرد.
کریمی که به علت اختلاف با ژوزه، و مصدومیتهای متوالی در طول فصل؛ ۱۲ بار در مسابقات لیگ برتر برای پرسپولیس به میدان رفته بود، پس از پشت سر گذاشتن آخرین مصدومیت، در فینال جام حذفی در مقابل سپاهان اصفهان به میدان رفت. کریمی پس از پایان این مسابقه و شکست پرسپولیس در فینال جام حذفی در مصاحبهای اعلام کرد: «از فوتبال خداحافظی خواهد کرد تا دایههای مهربان تر از مادر فوتبال را بگردانند».
پس از مدتی علی کریمی از بازگشت به فوتبال خبر داد و اعلام کرد خداحافظیاش در بازی با سپاهان احساسی بوده است.
تراکتورسازی(۱۳۹۲)
علی کریمی در خرداد ۱۳۹۲ به دلیل عدم تمایل مدیرعامل وقت و سرمربی باشگاه پرسپولیس برای تمدید قرارداد با علی کریمی، این باشگاه را ترک کرد و به تراکتورسازی تبریز پیوست. هواداران تراکتورسازی نیز در بدو ورود کریمی به تبریز، به استقبال کریمی رفتند و با شعارهایی به کریمی خوشآمد گفتند. این در حالی بود که پس از اتفاقات بازی استیلآذین و تراکتورسازی در نهمین دوره لیگ برتر، این بازیکن از سفر به تبریز خودداری میکرد.
کریمی در بهمن ۱۳۹۲ همراه با تراکتورسازی به مقام قهرمانی جام حذفی دست پیدا کرد. علی کریمی در چهار مسابقه جام حذفی برای این تیم به میدان رفت، که در بازی نیمه نهایی با فولاد خوزستان با ارسال پاس گل، پایهگذار تک گل پیروزی بخش تراکتورسازی بود.
دوران ملی علی کریمی
علی کریمی از سال ۱۳۷۷ در تیم ملی فوتبال ایران بازی میکند. کریمی در دوران ملی خود حضور پیوستهای داشته و در ۳ دوره جام ملتهای آسیا (۲۰۰۰، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۷)، یک دوره بازیهای آسیایی (۱۹۹۸) برای ایران بازی کردهاست. علی کریمی در ۴ دوره انتخابی جام جهانی (۲۰۰۲، ۲۰۰۶، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴) مجموعاً در ۳۶ بازی به میدان رفتهاست و ۲ بار در راهیابی ایران به جام جهانی (۲۰۰۶ و ۲۰۱۴) مشارکت داشتهاست که در یک دوره جام جهانی (۲۰۰۶) حضور داشت و ۲ بازی انجام داد.
علی کریمی تحت نظر مربیان مختلف تیم ملی ایران مانند پورحیدری، طالبی، بلاژوویچ، ایوانکوویچ، امیر قلعهنویی ، دایی، قطبی و کی روش در تیم ملی بازی کردهاست.
کریمی با ۱۲۷ بازی پس از علی دایی و جواد نکونام، از لحاظ تعداد بازی ملی سومین بازیکن تاریخ تیم ملی فوتبال ایران بهشمار میرود. علی کریمی همچنین ۳۸ گل ملی بهثمر رساندهاست که از این حیث نیز پس از علی دایی و کریم باقری نفر سوم محسوب میشود. نکونام با ۱ گل کمتر در جای چهارم در تعقیب کریمی است.
خداحافظیها از فوتبال ملی
علی کریمی ۲ بار از تیم ملی فوتبال ایران خداحافظی کرد، اما پس از هر دوی این موارد باز هم در تیم بازی کرد. بار اول در ۱۸ مهر ۱۳۸۷، با نوشتن نامهای به رئیس فدراسیون فوتبال ایران از بازیهای ملی خداحافظی کرد. این در حالی بود که رابطه کریمی با سرمربی وقت تیم علی دایی دچار تنش بود. پس از برکناری دایی و انتصاب افشین قطبی، وی دوباره به تیم دعوت شد و بازی کرد.
بار دوم، علی کریمی در ۲ تیر ۱۳۸۸، پس از تساوی مقابل کره جنوبی و عدم راهیابی تیم به جام جهانی ۲۰۱۰ همراه با مهدی مهدویکیا و وحید هاشمیان از بازیهای ملی خداحافظی کرد. علی کریمی در خرداد ۱۳۹۰ برای بازگشت به تیم اعلام آمادگی کرد و کارلوس کی روش وی را دوباره به تیم دعوت کرد.
افتخارات علی کریمی
افتخارات باشگاهی علی کریمی
پرسپولیس تهران
قهرمانی جام آزادگان 78-1377
قهرمانی جام آزادگان 79-1378
قهرمانی جام حذفی 79-1378
نایب قهرمانی جام آزادگان 81-1379
بایرن مونیخ
قهرمانی جام حذفی آلمان 16-2115
قهرمانی بوندسلیگا 16-2115
الاهلی
قهرمانی جام حذفی امارات 12-2111
قهرمانی جام حذفی امارات 14-2113
نایب قهرمانی لیگ امارات 14-2113
نفت تهران
نایب قهرمانی نوجوانان تهران
قهرمانی امیدهای تهران با امیدهای فتح
افتخارات ملی
1998 - قهرمانی بازی های آسیایی
2114 - مقام سوم جام ملت های آسیا
2117 - یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا
2116 - راهیابی و بازی در جام جهانی 2116 آلمان
2114 - قهرمانی فوتبال غرب آسیا
2113 - قهرمانی جام بین قاره ای آسیا – اقیانوسیه با تیم ملی ایران
افتخارات فردی
بهترین بازیکن سال 2114 آسیا
آقای گل مشترک جام ملت های آسیا 2114
ازدواج علی کریمی
علی کریمی در سال 1378 زمانی که تنها 21 سال سن داشت با سحر داوری ازدواج کرد. آنها دارای دو فرزند پسر به نام های هاوش و هیرسا و یک دختر به نام هیما هستند.
کریمی ازدواج زودهنگام خود را از دلایل موفقیتش میداند و در مورد این که فرزندانش مانند علی کریمی بازیکن فوتبال شوند ابراز علاقه کردهاست، اما گفتهاست آنها را به فوتبال بازیکردن مجبور نمیکند و ترجیح میدهد آنها را در انتخاب آینده خود آزاد بگذارد. همسر علی کریمی چندان اهل فوتبال نیست .