محمد رویانیان، در خصوص بحث واگذاری باشگاههای پرسپولیس و استقلال و صحبتهایی که علی اشرف پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی روز گذشته مطرح کرد، گفت: من از صحبت آقای پوری حسینی تعجب میکنم، چراکه بحث توقف خصوصیسازی پرسپولیس و استقلال در سال ۹۴ متوقف نشد بلکه از سال ۹۲ این اتفاق افتاد، اما سال ۹۴ به دستور محمود گودرزی وزیر وقت ورزش و جوانان این دو باشگاه را سودده اعلام کردند و با این فرض، جلوی خصوصیسازی این دو باشگاه گرفته شد و پوری حسینی این مسائل را خیلی خوب میداند اما او در تلویزیون مثل سریال هر شب صحبتهایی میکرد که کسی متوجه آن نشد و هنوز هم کسی نمیداند چرا این اتفاق رخ نداد.
وی ادامه داد: ابتدا صحبت از اهلیت افراد بود و سپس بعد از آن دو نفر قیمتهایی مطرح کردند آن را با آب و تاب بررسی کردند اما در نهایت اتفاقی رخ نداد. این مسائل نشان میدهد که در ۵ سال گذشته بهطور خاص دولت و سازمان خصوصیسازی در رابطه با خصوصیسازی عمل لازم را انجام نداده و در این امر موفق نبودند. الان هم تنها خواسته مجلس شورای اسلامی این است که پس از ۷ سال قانون خصوصیسازی اجرا شود، اما سؤال بزرگ اینجاست که دولت یا سازمان خصوصیسازی راهبردی را برای خصوصیسازی این دو باشگاه تدوین کردهاند یا نه؟ آیا برنامهای برای آینده این دو باشگاه تدوین شده یا نه؟ آیا آسیبهای این دو باشگاه مورد بررسی قرار گرفته یا نه؟ من معتقدم که پوری حسینی به معنای واقعی فرافکنی میکند و حالا شاهد هستیم که از دولت قبل ایراد میگیرند اما خود من شهادت میدهم که محمود احمدینژاد رئیسجمهور گذشته صراحتا به من اعلام کرد که باشگاه پرسپولیس باید خصوصی شود و حتی به حسینی وزیر وقت اقتصاد هم به صورت تلفنی دستور داد که این اتفاق باید در یک زمان کوتاه انجام شود اما در بدنه دولت سابق این مسئله فراهم نشد و این اتفاق رخ نداد.
مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس افزود: ۵ سال است که دولت در دست آقایان است، اما حالا که بحث از خصوصیسازی شده، هیچ راهبرد و استراتژی شفافی در این زمینه وجود ندارد تا به صورت شفاف به مردم از برنامههایشان بگویند تا مردم باور کنند که عزم و اراده جدی برای خصوصیسازی این دو باشگاه وجود دارد. آقایان باید بگویند که آیا آینده این دو باشگاه را در زمان خصوصیسازی دیدهاند؟ آیا طرح و برنامهای برای اداره این دو باشگاه در زمان خصوصیسازی فراهم شده؟ آیا قرار است پرسپولیس و استقلال با یک برنامه درست به بخش خصوصی واگذار شوند یا اینکه قرار است آینده نیشکر هفتتپه و کارخانه فولاد که موفق نبوده باز هم تکرار شود؟ در این صورت مطمئنا گرفتاریهای زیادی را برای این دو باشگاه شاهد خواهیم بود و نباید بدون چشمانداز و راهکار علمی و دقیق این اتفاق صورت بگیرد، چون در آن صورت این دو باشگاه با میلیونها هوادار ضرر خواهند کرد. برای واگذاری به دنبال فردی میگردند که اهلیت داشته باشد اما باید به دنبال سیستمی باشند که اهلیت داشته باشد. نباید دولت این دو باشگاه را در بورس ارائه کند؛ چراکه در آن صورت بازهم مالک این دو باشگاه بخش دولتی خواهد بود و در این شرایط باید با یک برنامه و استراتژی مناسب به دنبال راهکاری برای واگذاری این دو باشگاه پرهوادار باشیم.
رویانیان در ادامه صحبتهایش خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنم، بحث بدهی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال است که روز گذشته آقای پوری حسینی به آن اشاره کرده است. او گفته که این دو باشگاه بالغ بر ۲۹۰ میلیارد تومان بدهی دارند و در این بین برای من این سؤال پیش میآید که این رقم از کجا آمده است؟ این رقم به احتمال فراوان همان بدهی مالیاتی است که به ناحق برای این دو باشگاه تعیین شده؛ چراکه این دو باشگاه زیانده هستند و نباید مالیات بدهند و مطمئنا بدهی این دو باشگاه یک دهم این مبلغ هم نیست. اگر بدهی مالیاتی را در نظر بگیریم، شاید رقمی در حدود نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان باشد اما این رقم ناحق است. مگر سال گذشته نگفتند که کمیته تعیین وضعیت درست شده و این دو باشگاه اگر بدهی داشته باشند از آسیا کنار میروند؟ مگر آقایان در بوق و کرنا نگفتند که بدهیها تسویه شده و یک ریال بدهی نداریم؟ مگر وزیر ورزش و معاونش با افتخار اعلام نکردند که این بدهیها تمام شده؟ پس این مبلغ که الان اعلام میشود چیست؟ من فکر میکنم این رقمهایی که اعلام میشود بیشتر برای ترساندن کسانی است که به دنبال خرید این دو باشگاه هستند. کم با حکم مجمع باشگاه پرسپولیس مکلف شدم که خصوصی سازی این باشگاه را انجام دهم اما در حالی که طرح و برنامههای خوبی داشتیم، متأسفانه عمر مدیریت من کفاف نداد و نتوانستیم کارها را به اتمام برسانیم. من امیدوارم که فضا برای جوسازی و کارهای نمایشی نباشد و به خاطر میلیونها هوادار این دو باشگاه تصمیمات درست و منطقی گرفته شود، نباید مردم را بدبین کرد. اما متأسفانه شاهد هستیم که فقط از دولت قبل ایراد میگیرند اما ۵ سال است که کارها دست آقایان است و اقدامی در این زمینه نکردند، حتی گودرزی وزیر وقت ورزش و جوانان مدارکی تهیه کرد که این دو باشگاه را سودده نشان دهد و به همین خاطر این دو باشگاه از لیست واگذاری درآمدند، هر چند که آقای سلطانی فر الان صادقانه کار میکند و بهتر است او بداند وزیر قبلی ورزش و جوانان این اقدامات را زیر سؤال برده بود.
رویانیان افزود: فقط نباید دنبال این باشند که با فروش این دو باشگاه پول خوب گیرشان بیاید و باید به صورتی این دو باشگاه واگذار شوند که نیازهای اجتماعی، ورزشی، اقتصادی و فرهنگی جامعه را پاسخگو باشند. باید مشخص شود به چه شیوهای و به چه کسانی قرار است این دو باشگاه واگذار شود. باید شاخصهای واقعی تعیین شود و قبل از هر چیز باید گامهای هماهنگ تدوین و تنظیم گردد.