محمدرضا داورزنی درباره قانون منع به کارگیری افراد بازنشسته و اجرای آن توسط وزارت ورزش گفت: دلیل ۹ جابه جایی در فدراسیون ها همین قانون بود اگرچه در این میان شاهد استعفای خادم از فدراسیون کشتی هم بودیم. در هر صورت با همکاری خود رؤسای فدراسیونها، فرآیند معرفی سرپرست و برگزاری انتخابات را آغاز کرده ایم. در کل باید انتخابات ۱۰ فدراسیون را را در برنامه داریم.
وی مهندسی شدن انتخابات از سوی وزارت ورزش را رد کرد و گفت: سرپستان فدراسیون ها نمی توانند در انتخابات کاندیدا شوند و فقط باید شرایط برگزاری مجمع انتخاباتی را مهیا کنند. رأی رؤسای هیات ها هم که مخفی است. حالا اینکه یک نفر رأی نیاورد و بگوید که مهندسی انتخابات صورت گرفته است، درست نیست. بههرحال افرادی که کاندیدا می شوند اعلام برنامه می کنند و اعضای مجمع هم بر اساس برنامه های ارائه شده، رای می دهند.
داورزنی با بیان اینکه آمار اولیه ارائه شده در مورد روسای بازنشسته فدراسیون های ورزشی، دو سه اشتباه داشت، ادامه داد: روسای فدراسیون های تنیس و ورزش های رزمی جزو بازنشسته ها نبودند ضمن اینکه رئیس فدراسیون فوتبال هم از ماده ۶۰ استفاده کرد. در هر صورت طبق قانون، همه دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی که از منابع دولتی استفاده میکنند، شامل قانون منع بکارگیری بازنشستگان میشوند. فدراسیونها هم با وجودیکه نهاد عمومی غیردولتی هستند اما در لیست نهادها حضور دارند و شامل قانون میشوند.
معاون وزیر ورزش چگونگی عمل به قانون منع به کارگیری بازنشسته در مورد هیات های استانی و روسای آنها نیز گفت: به استناد بند «الف» اساسنامه فدراسیونها سال گذشته سازمان بازرسی اعلام کرد قوانینی که شامل فدراسیون ها می شود در هیات های استانی نیز اجرایی خواهد شد. البته دیوان محاسبات نظر مخالف داشت. بنا به اعلام این نهاد ریاست هیات ها شغل به حساب نمی آید و افراد میتوانند بمانند. البته هیات ها از منابع دولتی استفاده میکنند و همین مشکل است.
به گفته داورزنی در همین زمینه وزیر ورزش نامهای به مجلس ارسال کرده است تا استعلام شود که بالاخره قانون منع به کارگیری در مورد ریاست هیات های استانی اجرا می شود یا نه.
معاون توسعه ورزش قهرمانی که با برنامه ورزشگاه صحبت می کرد، همچنین در مورد صحبت های مطرح شده مبنی بر بازنشستگی خود تصریح کرد: طبق قانون افرادی که ۶۵ سال و فوق لیسانس داشته داشته باشند یا ۶۰ ساله و لیسانسه باشند، جزو بازنشسته ها به حساب نمی آیند. بنابراین من بازنشسته نیستم.
وی همچنین در مورد فریبا محمدیان که به خاطر بازنشستگی ترک پست کرده است، گفت: امیدوارم مسئله مربوط به خانم محمدیان حل شود. پرونده مربوط به وی که بازنشستگی زودتر از موعد داشت، همچنان در حال بررسی است. او جزو نیروهای خوب وزارت ورزش است که استعفا کرد چون هنوز رای مربوط به وی صادر نشده بود. البته چنین افرادی میتوانند به عنوان مشاور حضور داشته باشند.
داورزنی تاکید کرد که فریبا محمدیان به دلیل پیگیری یک کار نیمه تمام همچنان با وزارت ورزش به صورت نیمه وقت همکاری دارد.
«بابت حمایت از احمد ضیایی برای ریاست فدراسیون والیبال پیشمان نیستید؟»، داورزنی به این پرسش پاسخ منفی داد و گفت: رفاقت من با ضیایی ۳۰ ساله است. او از نیروهای خوب ورزش است و حتی منشأ خدمات زیادی بود. ریاست او در والیبال یک سال هم نشد اما عملکردش مثبت بود و و در این مدت اتفاق خاصی هم رخ نداد. به نظرم ارزیابی عملکردش اشتباه است. مردم انتظار داشتند که مسیری که والیبال با ولاسکو داشت، ادامه داشته باشد درحالیکه بعد از ولاسکو، نفراتی مانند کواچ، لوزانو و کولاکوویچ هدایت تیم ملی را بر عهده گرفتند و از این حیث با نوساناتی مواجه بودیم.
وی با تاکید بر اهمیت وزارت ورزش به اجرای قانون منع به کارگیری بازنشسته ها و اینکه خودِ ضیایی هم تاکید داشت که وزارتخانه این کار را انجام دهد، تصریح کرد:
ضیایی در دیوان عدالت اداری پرونده داشت و منتظر حکم آن بود. اینکه بدون استعفای وی، برای والیبال سرپرست انتخاب کردیم هم مشکلی ندارد و قانونی است. از حیث نگرانی بابت تعلیق والیبال وجود ندارد. به هر حال باید تا ۱۵ آذرماه تکلیف بازنشسته ها را مشخص می کردیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت همچنین در مورد خصوصیسازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال گفت: اراده دولت برای واگذاری پرسپولیس و استقلال جدی است و اصرار ما هم این است تا پایان سال واگذاری انجام شود به خصوص که شرایط دو باشگاه نسبت به سه سال قبل متفاوت شده است. با تصویب این واگذاری، حالا همه مسائل در اختیار سازمان خصوصیسازی است. این دو باشگاه در گذشته با حجمی از بدهیها و پروندهها مواجه بودند. حالا میتوانیم بگوییم که منابع مالی این دو باشگاه تا سال ۹۹ تضمین شده است.
محمدرضا داورزنی در پایان با اشاره به اینکه ستاد عالی بازیهای المپیک و پارالمپیک گفت: از هفته آینده جلسات ستاد با حضور رؤسای فدراسیونهای رشتههایی که میتوانند کسب سهمیه کنند و مدالآور باشند، پیگیری می شود. تلاش وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این است که رشته های شانس کسب سهمیه و مدال در المپیک ۲۰۲۰، دغدغهای نداشته باشد. سال آینده سالی حیاتی برای کسب سهمیه است. کار سختی پیش رو داریم.