پرونده ابقا یا بازنشستگی 2 رئیس فدراسیون در پستهای خود همچنان باز است. در حالی که 26 آبان آخرین مهلت بازنشستگان برای استعفا از پستهای دولتی خود بود اما ماندگار شدن مهدی تاج در پست ریاست فدراسیون فوتبال باوجود قرار گرفتن نامش در لیست مشمولان قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، آن هم با استعانت از ماده 60 قانون ایثارگری معادلات را در 2 فدراسیون والیبال و کاراته بر هم زد.
احمد ضیایی و صادق فرجی روسای فدراسیونهای والیبال و کاراته از جمله بازنشستگانی بودند که میتوانستند شانس خود را برای استفاده از ماده 60 استفاده کنند. مطابق این ماده، دستگاههای موضوع ماده(2) این قانون مکلفند حسب درخواست جانبازان و آزادگانی که قبل از تصویب این قانون در خدمت دستگاه بوده و قطع همکاری کردهاند، صرفا برای یک بار نسبت به اعاده به خدمت آنها اقدام کنند. همین موضوع هم باعث شد احمد ضیایی به جای استعفا از پست ریاست فدراسیون والیبال پیگیر ماده 60 شود.
او که در دولت محمود احمدینژاد با 28 سال سابقه کار خود را بازنشسته کرد در حالی از سال 93 به عنوان نایب رئیس فدراسیون والیبال کار خود را در حوزه ورزش از سر گرفت که آخرین پست سیاسیاش، معاونت استانداری تهران بود. ضیایی اما 7 دیماه سال 96 به جای داورزنی روی صندلی ریاست فدراسیون والیبال نشست.
در حالی که هنوز عمر ریاست ضیایی در والیبال به یک سال نرسیده، تصویب قانون منع بهکارگیری بازنشستگان عاملی شد تا او برای ابقا در پست ریاست و استفاده از ماده 60، طرح شکایت به دیوان عدالت اداری را در دستور کار خود قرار دهد چراکه به گفته یک منبع آگاه در فدراسیون والیبال، او از تمام فاکتورهای لازم- شرط سنی، مدرک تحصیلی و سنوات خدمت- برای استفاده از این ماده برخوردار است. ضیایی متولد فروردین 1339 است و با این حساب او برای استفاده از ماده 60، کمتر از 65 سال سن دارد. از طرفی او در زمان ثبتنام برای ریاست فدراسیون، از مدرک فوقلیسانس استفاده کرده. هرچند که البته مدرک تحصیلی او مدتی حاشیهساز شده بود و برخی سایتهای خبری مدعی بودند مدرک دکتری مدیریت او مشکوک است اما درنهایت عنوان شد ضیایی با لیسانس هم میتوانسته برای ریاست فدراسیون ثبتنام کند.
با این حال او فوقلیسانش را مبنای ثبتنام قرار داده و در رزومه خود به داشتن مدرک دکتری هم اشاره و تایید کرده این مدرک هنوز مورد تایید وزارت علوم قرار نگرفته است. گذشته از اینکه مدرک دکتری ضیایی مشکوک است یا خیر اما آنچه مشخص است اینکه او برای استفاده از ماده 60، شرط مدرک تحصیلی را هم داراست. ضمن اینکه با توجه به بازنشسته شدن ضیایی با 28 سال سابقه کار و استفاه نکردنش از امتیاز ایثارگری، او میتواند با استعانت از ماده 60 تا 7 سال دیگر درخواست برگشت به کار داشته باشد. همین مباحث هم باعث شد تا ضیایی ضمن طرح شکایت به دیوان عدالت اداری از مسئولان ورزش کشور درخواست کند که تا 30 آبان به او فرصت دهند چراکه قرار بود دیوان عدالت اداری در این تاریخ درخصوص اینکه آیا رئیس والیبال مشمول ماده 60 خواهد شد یا نه، رای نهایی خود را صادر کند. هرچند که در وقت اداری دیروز نتیجه این رای رسانهای نشد اما یک منبع آگاه در فدراسیون والیبال خبر داد پیش از مهلت تعیین شده(دیروز) دیوان عدالت اداری به طور ضمنی رای به ماندن ضیایی داده. در حالی که فدراسیونیها موضوع ماندنی شدن ضیایی در والیبال را بر سر زبانها انداختهاند اما مسئولان ورزش کشور ابقای ضیایی را بعید میدانند و حتی محمدرضا داورزنی معاون وزیر ورزش در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد از نظر او هم بعید است دیوان عدالت اداری حکم به برگشت ضیایی دهد. با این حال اما تا زمان انتشار حکم رسمی دیوان عدالت توسط مسئولان ورزش کشور همه چیز در خصوص پرونده ضیایی در هالهای از ابهام خواهد بود.
دیگر رئیس فدراسیونی که ماجرای ماندن یا رفتنش همچنان رازآلود است، صادق فرجی رئیس فدراسیون کاراته است. برخلاف ضیایی که مسئولان ورزش کشور سرنوشت ماندن یا رفتنش را به تصمیم دیوان عدالت اداری موکول کردهاند، درخصوص فرجی اما ماجرا فرق میکند. کارنامه درخشان این مدیر موفق در راس کاراته و نتایج قابل تحسین این رشته ورزشی در رقابتهای بینالمللی اخیر حالا مسئولان ورزش کشور را بر آن داشته که تا حد توان در پروسه ماندنی شدن فرجی، پشت او باشند و حمایتش کنند. او در حالی همچون ضیایی برای استفاده از ماده 60 به دیوان عدالت اداری شکایت برده که شنیده میشود به دلیل استفاده کردن از امتیاز ایثارگری مشمول این ماده نخواهد شد و باید با فدراسیون کاراته خداحافظی کند. با این حال اما مسئولان تراز اول ورزش کشور همچنان به دنبال پیدا کردن راهکار قانونی برای ابقای فرجی هستند. برای روشن شدن سرنوشت فرجی در کاراته سعی کردیم مصاحبهای با او داشته باشیم اما آقای فرجی به خراسان ورزشی گفت هفته آینده در این خصوص صحبت خواهد کرد. او اما در واکنش به خبر منتشرشده در سایتهای خبری که مدعی شدند موضوع استفاده فرجی از ماده 60 منتفی است در یک جمله کوتاه به خراسان گفت: «مگر قانون منتفی میشود؟» حال باید تا هفته آینده منتظر ماند و دید آیا حامیان رئیس کاراته میتوانند مسئولان اجرایی کشور را برای ابقای این مدیر موفق در پست ریاست خود، راضی کنند؟ البته با توجه به اظهار نظر اخیر احسان قاضیزاده هاشمی(در برنامه حالا خورشید) و یوناتن بت کلیا، 2 نماینده مجلس که به شدت نسبت به ماندنی شدن تاج در فدراسیون فوتبال اعتراض و تاکید کردهاند مجلس جلوی این قانونشکنی را خواهد گرفت، بعید به نظر میرسد شرایط برای روسای بازنشستهای که قصد استفاده از ماده 60 را دارند، به این راحتیها فراهم شود.