تیمهای ژاپنی تاکنون ۵ بار برابر تیمهای ایرانی در تهران قرار گرفتهاند که حاصل آن ۲برد برای ژاپنیها، ۲ تساوی و یک برد برای ایران بوده است. روز شنبه یک بار دیگر در بازی برگشت فینال لیگ قهرمانان ۲۰۱۸ تیمی از ژاپن به مصاف نماینده ایران، پرسپولیس میرود.
اولین حضور در ایران در یک بازی تدارکاتی
فوتبال ژاپن از اواخر دهه ۸۰ میلادی تصمیم گرفت به صورت جدی روی فوتبال سرمایهگذاری کند و تا قبل از آن قدرت مطرحی در فوتبال آسیا محسوب نمیشد اما این کشور را باید اولین کشور آسیایی که رو به حرفهای شدن آورد تلقی کرد و در نخستین گامهای حرفهای شدن تصمیم به برگزاری اردو و بازی تدارکاتی در ایران به عنوان یکی از قدرتهای مطرح قاره آسیا گرفت. این بازی در سال ۱۳۶۷ برگزار شد و ایران دو بار از حریف عقب افتاد و هر دو بار جبران کرد و بازی با تساوی ۲-۲ به پایان رسید این بازی آخرین دیداری بود که پرویز دهداری روی نیمکت تیم ملی نشست.
دو فینال آسیایی دو قهرمانی برای ژاپنیها
دومین تقابل ایران و ژاپن در ایران در فینال جام در جام آسیا شکل گرفت. در فصل ۹۳-۱۹۹۲ پرسپولیس ایران و نیسان ژاپن برگزار کننده دیدار فینال بودند.نماینده ایران در بازی رفت به تساوی ۱-۱ رسید و برای قهرمانی احتیاج به یک تساوی بدون گل داشت ولی با یک گل شکست خورد تا ژاپنیها در ایران جشن قهرمانی بگیرند.
سومین دیدار ایران با ژاپنیها هم در یک فینال آسیایی رقم خورد جایی که در جام باشگاههای آسیا در فصل ۹۹-۱۹۹۸،استقلال در جدال با جوبیلوایواتا آماده کسب سومین عنوان قهرمانی در آسیا بود ولی نماینده سرزمین آفتاب تابان، استقلال را در خانه دو بر یک شکست داد تا قهرمان آسیا شود.
اولین و تنها جدال ملی رسمی در ایران و تنها پیروزی
تیم ملی در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ با ژاپن، بحرین و کره شمالی همگروه بود دیدار با ژاپن مهمترین و حساسترین بازی ایران در راه صعود به جامجهانی به شمار میرفت.تیم ملی در نوروز ۸۴ در استادیوم آزادی با حمایت هواداران پرشمار خود به مصاف ژاپن رفت و موفق شد این تیم را با نتیجه ۲ بر یک شکست دهد.هدایت تیم ملی را در آن بازی برانکو ایوانکوویچ به عهده داشت.هرچند که درگذشت چند تماشاگر پس از پایان بازی از حلاوت این برد کم کرد ولی این بازی تنها پیروزی تیمهای ایرانی در تهران مقابل ژاپنیها محسوب میشود.
تساوی تیم ملی کیروش برابر ژاپنیها
تیم ملی در دوران طولانی مدت حضور کیروش در تیم ملی تنها یک بار برابر ژاپن قرار گرفته است.این بازی در سال ۹۴ در استادیوم آزادی برگزار شد و تیم ملی پس از آنکه توسط مهدی ترابی روی فرصتی که در برگشت ضربه پنالتی نصیبش شده بود به گل رسید در نیمه دوم دروازهاش باز شد و بازی با همان نتیجه یک – یک به پایان رسید.
دیدارهای اشاره شده صرفاً بازیهایی بود که در استادیوم آزادی برگزار شد به جز این ژاپنیها تاکنون به شهرهای اهواز و اصفهان سفر کردهاند که آمارشان به درحشانی بازیهای که در تهران داشتند نیست.تیم ملی ژاپن در سفر سال ۶۷ به ایران پس از بازی با تیم ملی به اهواز رفت و با منتخب خوزستان دیدار داشت و ۳ بر یک شکست خورد.
سپاهان نیز در لیگ قهرمانان سال ۲۰۰۷ دو بار میزبان تیمهای ژاپنی بود که هیچ وقت در خانه بازنده نبود.سپاهان در مرحله یک چهارم نهایی با کاواساکی فرانتال در اصفهان به نتیجه صفر-صفر رسید و در بازی رفت فینال برابر اواراواردز به تساوی یک-یک دست یافت.
حال باید دید برانکو در فینال تاریخی روز شنبه میتواند دومین بردش را مقابل تیمی از ژاپن در ورزشگاه بزرگ پایتخت جشن بگیرد.